Dagboka onsdag 13. oktober 2010

Noen få ord om Drillos og hockeylaget vårt, og litt fler, men definitivt våre siste ord i Eggen/Annan-saken. Landslaget tryna på Balkan og det var egentlig bare bra. Med seier hadde vi gått inn i vinterdvalen som ett av verdens 10 beste lag i full forvissning om at EM-billetten allerede var sikra. Nå fikk vi … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. oktober 2010»

Noen få ord om Drillos og hockeylaget vårt, og litt fler, men definitivt våre siste ord i Eggen/Annan-saken.

Landslaget tryna på Balkan og det var egentlig bare bra. Med seier hadde vi gått inn i vinterdvalen som ett av verdens 10 beste lag i full forvissning om at EM-billetten allerede var sikra. Nå fikk vi i stedet en påminning om at vi ikke er uslåelige, og det kan komme godt med i mars, en måned som ikke er spesielt god med tanke på norsk landskampstatistikk. Etter kampen mot danskene 26. mars er det ingen overraskelse om vi leder gruppa, men heller ingen sensasjon om vi plutselig befinner oss på tredjeplass i gruppa og ser sluttspillet glippe, som vanlig.

Men hva bryr det oss. Den 26. mars tenker vi på helt andre ting enn landslaget som ikke har plass til en eneste vålerengaspiller, selv om Vålerenga står med 6 poeng etter to runder i Tippeligaen, fire poeng foran et Eggen-fritt RBK og to foran røkla. Med andre ord er Vålerenga like klare for seriegull etter to runder som Norge er klar for EM etter tre.

A propos Eggen. Annan slapp taket i løpet av noen sekunder på Lerkendal forrige søndag kveld, mens media ikke slakka på grepet før langt ut i forrige uke. Den eneste som holder koken i Annan-saken er Nils Arne Eggen selv som nå er så dement at han utbasunerte til NRK at han ikke er det . I Bakrommet i går fortalte han om hvor farlig det er å flate ut og hvordan det går med dem som legger seg flate, og han blir bare mer og mer klar over at Annan, mer enn noen annan, trenger en forsvarer. Og der er vi på et vis enig med Eggen. Med det lange synderegistret Annan har opparbeidet seg, trenger han sårt noen som vil forsvare seg. For lesere der ute med tilsvarende hukommelse som Nils Arne, viser vi til Annans rulleblad som Aftenposten presenterte forrige onsdag :

Overtrampene

8. februar, 2008: I Afrikamesterskapet påsto John Obi Mikel (Nigeria) at Anthony Annan (Ghana) stakk en finger inn i øyet hans med vilje. Etter duellen kastet Annan seg ned og ble båret ut av banen. Alt så unektelig ut som skuespill.

7. april, 2008: Annan (Stabæk) gikk mot midtsirkelen med ballen i armen, da LSKs Khaled Mouehli (27) ville få fortgang i spillet. Mouehli slo ballen ut av armene på Annan, som falt i bakken. Dommer Tommy Skjerven mente at LSK-spilleren hadde slått mer enn ballen, og ga Mouehli direkte rødt kort – til store protester fra LSK-hold.

7. juli, 2008: Vålerengas Lars Iver Strand taklet Annan (Stabæk) hardt. Rett etterpå, og da ballen var et annet sted på banen, oppsøkte Annan VIF-spilleren og ga ham et knyttneveslag i kroppen. Rødt kort til Annan.

19. april, 2010: Aalesund-spiller Tor Hogne Aarøy var rasende og mente Annan (RBK) forsøkte å bite ham i brystet to-tre ganger under kampen.

13. sep., 2010: Vikings Vidar Nisja påsto at han hadde ett halvmeter langt kloremerke fra halsen og nedover ryggen etter duell med Annan (RBK).

3. okt. 2010: Annan (RBK) tar et skikkelig rumpetak på Andre Muri. VIF-kapteinen hevder han blir kløpet både foran og bak.

En nydelig CV sier vi, og med dette slipper VPN balletaket på Annan og Eggen for godt. Det er viktigere ting å interessere seg for her i livet, selv om det ikke alltid har sett sånn ut den siste uka.

Hockey
Ishockey er en av disse viktigere tingene i livet, selv om bønda på den pøbben jeg sogner til valgte Danmark-Kroatia framfor tredje periode og sudden death i kampen mellom Oilers og Vålerenga på TV2 Sport. Vannhullet mitt er et sånt døvt sted som kaller seg sportspøbb fordi de har kabel-TV med tre kanaler. Dessverre har de bare én skjerm, og siden håkki går altfor fort for det sløve klientellet, går det som det går når avgjørende valg tas. Derfor fikk jeg bare med meg begynnelsen, og det jeg så var feiende flott hockey fra et overraskende godt Vålerenga. Laget fortjener fullt hus på Jordal når serieleder Sparta kommer på besøk i morgen kveld.

Vålerenga i dag
Ja, si det.

Legg igjen en kommentar