Dagboka onsdag 6. oktober 2010

Bittelitt om hele Trondheims rektor og bittelitt om livet i sin alminnelighet, dagboka går igjen over på tomgangskjøring, vi tenker nemlig ikke grønt, vi tenker blått, blått som i kongeblått. Så forutsigbart Nils Arne Eggen var ute og ga på samme måte som Annan en ikke-beklagelse. Lektoren var ute og beklaget at noen opplevde det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 6. oktober 2010»

Bittelitt om hele Trondheims rektor og bittelitt om livet i sin alminnelighet, dagboka går igjen over på tomgangskjøring, vi tenker nemlig ikke grønt, vi tenker blått, blått som i kongeblått.

Så forutsigbart
Nils Arne Eggen var ute og ga på samme måte som Annan en ikke-beklagelse. Lektoren var ute og beklaget at noen opplevde det slik at hans henvisning til Annans hudfarge ble opplevd som et rasisme angrep på Vålerenga. Han legger seg altså ikke flat, det er som det alltid er i Eggens verden, han beklager at folk ikke forstår hans storhet og hans evne til å leke med språket. Er du ikke enig med Eggen i kampanalysen, har du ikke sett samme kamp, kritiserer du han for det han har sagt så har du misforstått. Vi lar lektor Eggen ligge, han har åpenbart nok å stri med.

Nils Heldal er hjemme fra ferie
Det er Nils Heldal som etter å ha blitt hentet hjem fra ferie, nå har regien på RBKs håndtering av Annan- og Eggengate. Gårdsagens imponerende sjakktrekk var å hente frem Annans kone for å gråte en skvett i VG. Vakkert Heldal, hvis ikke det vekker sympati så gjør ingen ting det. Hadde Vålerenga hatt en mediesjakkspillerkapasitet av samme imponerende format så hadde vi fått barna til Muri til å stå frem. ”Jeg er så redd, for det er blod i doen når pappa har tissa”, eller andre gråteperse utsagn ville vært som klipt ut av RBK Nils` PR-leksikon. Vålerenga er ikke på det nivået Nils, vi har ikke den type mediestrategier, vi har vår verdighet og lever godt med det. All honnør til klubben som har håndtert denne saken ut fra de samme solide etiske og moralske retningslinjer som later til å gå som en rød tråd gjennom klubben.

Skaden RBK har gjort
VPN tok i går kontakt med Aris Theophilakis hos Futatsu Industries, som er Vålerengas PR-rådgivere for å høre hvilke skader denne saken har gjort på RBKs merkevare og markedsverdi. Her har du både spørsmålet og svaret:

I hvilken grad svekker søndagens episoder på Lerkendal markedsverdien på merkevaren Rosenborg? Altså, både klypingen og rasismebeskyldningene?

Svar:
”Om den svekker merkevaren Rosenborg er jeg ikke så sikker på, det kommer an på hvordan dette går fremover. Det er en sterk merkevare som har levert konsistent over mange år. Men dette kan gi dem en skrape i lakken fordi ledelsen (les: Eggen) ikke viser ydmykhet overfor noe som for de aller fleste tilskuere virker som usportslig opptreden. Det er fort gjort å bli arrogante i medgang, og arroganse er snarveien til å miste sympati.

På kort sikt har Annan og Eggen klart å frata Rosenborg en bred sympati som Norges beste lag, og lagt et slør rundt dem hvor det står «Norges mest arrogante lag». Så blir det opp til dem selv om det skal bli liggende. Nordmenn elsker utfordrere, folk og lag som kjemper seg opp, som har oddsene mot seg, som er likandes og vanlige, men som allikevel overvinner alt og får det til.

Når Rosenborg går ut med holdningen at «man skal ikke kritisere Rosenborg fordi vi er ufeilbarlige og alle andre er misunnelige» begynner de sine første spadetak under egne føtter. Men det virker som det finnes fornuftige folk også i Rosenborg som ser at klubben ikke er tjent med å trumfe igjennom dårlig sportsånd. Derfor tror jeg Eggen skjønner at han må roe seg og at folk som lytter til han skjønner at det var et overtramp, og at Rosenborg egentlig står for Fair Play, noe de selv påstår de er opptatt av. Det Eggen burde skjønne som leder av Norges for tiden beste fotballlag er at skal han vinne sympati, må han og Rosenborg vise storsinn. Det gjør nemlig vinnere.»

NFF anmoder RBK om å straffe Annan og andre reaksjoner»

NFFs dommersjef Rune Pedersen anmoder RBK om å straffe Annan på bakgrunn av hans usportslige og vulgære adferd. En spiller som Hallvar Thoresen er rystet og har aldri sett spillere som Annan gjør, mens John Arne Riise opplever balleklyping og en finger både titt og ofte. Jeg tror det kan være greit om journalisten som intervjuet rødtoppen presiserte at han var ute etter hva som skjer på banen og ikke hva som skjer i spilllerbussen på veg til kamp.

Damelaget er med i opprykkskampen igjen
Etter å ha trodd at vi var hektet av i opprykkskampen med damelaget, har resultatene gått vår veg og før de siste tre kampene er Vålerenga igjen på skuddhold til opprykk til øverste nivå i damefotballen.

Luremusa Annan
En finger som blir rotert i rektum og litt småklyping i pungen høres ut som forspill til noe mer, men etter det VPN kjenner til har Annan vært luremus både mot AAfk og mot oss. Det er rett og slett ikke akseptabelt at du biter i brystvortene, klemmer på kølla, klyper i pungen og roter en finger i rektum uten å tilby full pakke. Nå som RBK har gjort kona til Annan til en del av nyhetsbildet kunne det vært litt moro å få opplyst hvordan forspillet er hjemme hos Annan, få vite litt om hans preferanser. Er en finger i kryddergrotta startknappen, eller er det klimaks, dette og langt flere spørsmål får du kanskje svar på i morgen.

VPN beklager
VPN beklager dersom du opplever at du er lei deg fordi du opplever det slik at VPN usakelig angriper RBK og Nils Arne Eggen. Vi beklager dersom det oppleves slik at vi ønsker en lang finger opp i rumpa deres, vi er nemlig mer opptatt av omkretsen og roteringshyppigheten på den samme fingeren.

Vålerenga i dag
Vi tenker på Hønefoss som får besøk av RBK i neste runde, kjøp inn vaselin og smør inn allerede nå, så slipper dere kanskje å blø fra rumpa etter fingerkjøret fra Eggens mønsterbruk i norsk fotball.

Legg igjen en kommentar