Dagboka fredag 17. september 2010

Vanskelig kamp i Stavanger i morgen og Tromsø kan snike seg innpå oss bakfra fordi de har tapt poeng mot laget fra skogbunnen. En rød strek i regninga Tre unødvendige røde kryss på tabellen, laget fra skogbunnen er i ferd med å følge Lyns fotspor ut i det store intet. Den feite fiaskotrener’n kosta sikkert … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. september 2010»

Vanskelig kamp i Stavanger i morgen og Tromsø kan snike seg innpå oss bakfra fordi de har tapt poeng mot laget fra skogbunnen.

En rød strek i regninga
Tre unødvendige røde kryss på tabellen, laget fra skogbunnen er i ferd med å følge Lyns fotspor ut i det store intet. Den feite fiaskotrener’n kosta sikkert litt, den svenske frelseren støvsugde sikkert resten av klubbkassa. Sånne transaksjoner tidlig i sesongen er det selvsagt umulig for lisensnemnda i NFF å gjøre noe med før det er for seint. Men det er underlig at NFF skryter sånn av at det nye oppfølgende og overvåkende opplegget angående økonomi og lisens som skal sikre at klubber ikke går på raua. For på raua går det.

xxx er teknisk konkurs. Det er usikkert om klubben klarer å fullføre sesongen, dette bekreftet styreleder Eva Arnseth i går. Uten frisk kapital innen 1. oktober, er det slutt. Årets mulige 15-klubbserie får en tabell litt annerledes enn den 16-klubbserien vi fremdeles har offisielt. Det er stor sannsynlighet for at vi stryker alle resultatene der xxx var ivolvert . Alle sveklingene som klarte å avgi poeng mot skogens skam er de store vinnerne. Tromsø sniker seg derfor to poeng nærmere Vålerenga i sølvkampen. Ellers er det meste som før for oss. RBKs plutselige 10-poeng ledelse er tilbake til normalen etter serierunden midt i oktober der Rosenborg er garantert null poeng om xxx ikke stiller til start.

Lenger nord sliter Bodø/Glimt med å betale lønningene og frykter konkurs. Adecco er kanskje en 14-klubbserie lenge før den første snøen faller.

Tragediene er selvasgt selvforskyldt, NFF skal ikke lastes for dårlig økonomisk styring i fotballklubbene, selv om forbundet burde satt rimeligere krav til klubbene om stadionstandard og sånt. Men hvor er lisensnemnda når det gjelder? Hva bygger den sine avgjørelser på?

Vi leste en sak på NRK sport for noen dager siden. Der sier kredittvurderingsselskapet Lindorff at at halvparten av klubbene i eliteserien i fotball ikke er kredittverdige. Adm.dir. Tore Neby forklarer at tallene for det meste er basert på regnskapstall fra 2009, men enkelte klubber har ikke levert inn tallene sine slik at det dermed er regnskapet fra 2008 som har blitt vurdert.

Om det er sånn at lisensnemnda i NFF bare har tilsvarende tall fra fortida å holde seg til, da er det ikke rart de ikke oppdager det som skjærer seg i nåtid.

Vålerenga har havnet helt nede på en 13.plass på Lindorffs vurderinger, men Pål Breen, synes ikke vurderingen av 2009-tallene gir et riktig bilde av dagen situasjon.

– Vi har snudd økonomien vår med 21 millioner og betaler regningene våre. Trolig er Vålerenga en av få klubber som kan viser til positive tall i år, mens de fleste andre vil få store underskudd, sier Breen til NRK.

Vålerenga er et unntak i norsk toppfotball.
I går kveld hadde et NRK et innslag med Pål Breen, se videoen i denne linken . For ett år siden var egenkapitalen iferd med å gå tapt, og underskuddet styrte mot 20 millioner kroner. I år viser prognosene at klubben har forbedret resultatet med 21 millioner kroner.

Samsvaret mellom Lindorffs vurderinger og dagens status for Vålerenga er med andre ord svært dårlig. Vi har sagt det før og vi vil si det igjen: Fotballøkonomi er en svært spesiell øvelse.

På vikingtokt i morgen
Det blir fullt hus på Viking Stadion i morgen. Viking øyner en liten mulighet til å kjempe i Europa neste sesong, og da må tredjeplassen sikres. Fjerdeplass kan holde , men det er neppe nok. Vikings sjanse ligger i å banke Tromsø og Godset , noe vi setter veldig stor pris på, men også oss. De klarte nesten å velte RBK, og vil garantert gi Vålerenga større motstand enn vi setter pris på i morgen, selv om både Danielsen og Nisja er usikre for Siddisene. At Rune Almenning Jarstein kanskje også er ute på grunn av influensa, er vel heller ingen direkte fordel for oss. Les mer om sjuke vikinger på Aftenposten.no

Vålerenga i dag
Kjøp kamp- og bussbillet i Sjappa

Legg igjen en kommentar