Viking – Vålerenga 3-4

Fire hundre vålerengasupportere overkjørte resten av tribunen på Viking Stadion, og på den glatte grasmatta fikk vi en fantastisk målfest. Men nervene ble tynnslitte mot slutten. KAMPFAKTA Viking – Vålerenga 3-4 (1-2) Tippeligaen 24. runde – Viking stadion 18. september 2010 – 14.283 tilskuere Mål: 0-1 Harmeet Singh 8.min 1-1 Erik Nevland 12. min 1-2 … Fortsett å lese «Viking – Vålerenga 3-4»

Fire hundre vålerengasupportere overkjørte resten av tribunen på Viking Stadion, og på den glatte grasmatta fikk vi en fantastisk målfest. Men nervene ble tynnslitte mot slutten.

KAMPFAKTA

Viking – Vålerenga 3-4 (1-2)
Tippeligaen 24. runde – Viking stadion 18. september 2010 – 14.283 tilskuere

Mål:
0-1 Harmeet Singh 8.min
1-1 Erik Nevland 12. min
1-2 Luton Shelton 43. min
2-2 André Danielsen 48. min
2-3 Mohammed Fellah 60. min
2-4 Morten Berre 64. min
3-4 Birkir Bjarnason 71.min

Vålerenga:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad , Harmeet Singh – Mohammed Fellah (Amin Nouri inn 75) – Morten Berre, Mostafa Abdellaoue (Fegor Ogude inn 45), Luton Shelton (Bengt Sæternes inn 79)

Viking:
Rune A. Jarstein – Håkon Skogseid, Børre Steenslid, Jørgen Horn (A. Ødegaard inn 65), Indridi Sigurdsson – Vidar Nisja, André Danielsen (V. Berisha inn 79), Birkir Bjarnason – Martin Fillo, Erik Nevland , 19 Tommy Høiland (T. Bertelsen inn 63)

Gult kort: Håkon Skogseid 25. min

Dommertrio:
Hoveddommer Per Inge Staberg (Harstad IL) med assistentdommerne Roe Vidar Lien (Malmefjorden) og Odd Arne Vangen (Nybergsund)
Trioen overlevde tross én velfortjent trussel om å dø etter mætsjen.

KAMPINNTRYKK

Jevnspilt førsteomgang med til dels store sjanser til begge lag. Vålerenga hadde mer guts og struktur. I pausen kom det et rart taktisk veivalg av Martin der han kjørte opp Shelton og la laget lavere, selv om plan A funka i første. Vi kom under sterkt press, og sleit med å komme på Vikings banehalvdel. Men planen funka da to raske mål ble kontra inn.

Imponerende at Martin tør ta slike taktiske valg, og enda bedre at spillerne makter å gjennomføre den endrete planen.

Minuset er selvsagt at vi slipper inn tre mål, og at forsvarsarbeidet ser tilsynelatende svakt ut. Det er nok bedre enn det later til: Dette er prisen vi betaler for å tørre å spille Norges mest offensive fotball, også mot de antatt aller sterkeste lagene på deres hjemmebane.

Viking hadde nok ballen mest på det glatte føret der feilskjær var en slags fellesnevner for begge lagene. Men hva hjelper det å eie ball når du ikke veit hva du skal gjøre med den? Vålerenga visste mest om akkurat dét, og trakk fortjent det lengste strået i dette altfor nervepirrende oppgjøret. Alt var ikke så jævla enkelt hele tida. Viking plukka opp mye og fikk fotfeste på midten. De overtok mye av det kjappe småspillet som liksom skulle vært vårt. På tribunen beit vi negler og kjente på kroppen hvor langt et kvarter kan vare, for ikke å si hvor tidsdilaterte tre små tilleggsminutter egentlig er.

Publikum
Om det er riktig det som ble sagt at 14.283 tilskuere befant seg på tribunen på landets flotteste stadion lørdag ettermiddag, skal jeg aldri mer drikke øl før kamp. En ting er at minst så mange burde ha tatt turen selv om regnbygene til tider var ganske drepende, men hva er vitsen med å skryte på seg soleklare tellefeil som hvem som helst kan avsløre ved å kaste et sløvt blikk rundt på omgivelsene?

Bortefeltet var omtrent halvfullt, men de opp mot firehundre som hadde tatt turen, tok fullstendig luven fra resten av tribunen. I dag fungerte veldig mye. Det hørtes sterkt ut, i hvert fall for oss som sto der. Hardcore hjemmesupportere verken så eller hørte vi et kvekk fra.

Sjefen over alle sjefer!
Martin, enorm respekt for din fotballfilosofi, men den virkelige hyllesten fortjener du for at du klarer å få spillerne til å funke i den filosofien. Du bygger en selvtillit og vinnerkultur i klubben, noe vi nesten ikke har sett noen gang utenom hockeyen. Og i 9 av 10 tilfeller gjør du svært kloke taktiske valg.

Godt var det også å se når du tente mot linjemannen etter at det ikke ble dømt da Luton var aleine og ble felt. Nei, jeg mener ikke at trenere skal gå ut av sine gode skinn eller tekniske soner, på ingen måte. Men det viser at du har blod som bruser heftigere enn det du viser som et i overkant behersket intervjuobjekt for media. Ofte engster jeg meg litt over at det gamle temperamentet du viste som spiller, er forsvunnet.

SPILLERBØRS
Vålerenga 4-2-1-3

Shelton var klart bestemann idag, skapte mye forover, skåra et flott mål og jobbet mye hjemover spesielt i første. Ellers blir børsen på de andre spillerne mye preget av at de får minuser for defensive involveringer, men plusser for det offensive. Så slik blir snittet:

Hirschfeld 5

dos Santos 5
Muri 5
Strandberg 5
Nordvik 5

Hæstad 6
Singh 6

Fellah 5 (Skulle vel fått 6 for et rått mål!)

Berre 6
Mos 6
Shelton 7 BB

Innbyttere:
Ogude fra 46 min: 5
Nouri fra 74 min: for kort tid
Sæternes fra 79 min: for kort tid.

Legg igjen en kommentar