Dagboka onsdag 15. september 2010

Vi forbereder oss til en lang busstur, leser Aftenposten og prøver å få kontakt med de døve. Ikke verst til å være en vanlig onsdag, men det syns kanskje ikke du. På tur med mikroklanen? Det ventes stinn brakke på Viking Stadion når Vålerenga kommer på besøk lørdag, men på bortefeltet blir det god plass. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. september 2010»

Vi forbereder oss til en lang busstur, leser Aftenposten og prøver å få kontakt med de døve. Ikke verst til å være en vanlig onsdag, men det syns kanskje ikke du.

På tur med mikroklanen?
Det ventes stinn brakke på Viking Stadion når Vålerenga kommer på besøk lørdag, men på bortefeltet blir det god plass. Ved middagstider i går var det solgt ca 200 billetter. Overnattingsturen er avlyst og det er god plass på Klansbussen – det er solgt 17 billetter. Det blir vel minibuss som forrige tur til Molde om ikke flere får ut fingern. Endelig en lørdagskamp, og så ender det sånn. Vel er det langt til Stavanger, men når Vålerenga skal spille årets viktigste bortekamp hadde vi venta vesentlig større pågang. Kampbilletter kr 190,- og buss kr 600,- kan kjøpes i Sjappa.

Det ser derimot mye lysere ut for turen til Lerkendal om to og en halv uke. Vi ble tildelt 950 billetter, og det er solgt omtrent 250. Om Vålerenga klarer mesterstykket å få med seg tre poeng hjem fra Stavanger, regner vi med at det blir utsolgt i løpet av uka.

Så-så-bra, så-som-Skeid ?
Aftenposten har som mange andre aviser begynt å skrive mye om Vålerenga nå når det går godt, og i forgårs ble spillestilen forsøkt analysert. Vi siterer i fleng:

Til tider kan det se ut som laget forsøker å kopiere Skeid som på 60-tallet spilte 4-2-4. Med kantspillere som står høyt i banen, samt midtstoppere som tar sjansen på å bidra i midtbaneleddet har dette resultert i at laget skaper desidert mest sjanser i eliteserien.

Så langt har den offensive galskapen gitt kun positive resultater for Martin Andresen menn, 53 scorede mål på 23 kamper gleder treneren.

– Allerede da jeg kom til klubben ønsket man seg et slikt spillemønster som vi har i dag, men det har tatt tid å finne de rette spillertypene til en 4-3-3 formasjon, sier Martin til Aftenposten.

Nå satser Andresen på at spillestilen også skal gjennomsyre treningsarbeidet i hele klubben i fremtiden.

– Enn så lenge er det ikke vedtatt en rød tråd i hvordan vi skal spille fotball på de alderbestemte lagene i Vålerenga, men det kommer.

Dette er et varsko til konkurrentene i Eliteserien, for klarer Vålerenga å videreutvikle stilen, samt beholde mange av sine beste spillere er begrensingene i laget få, og ”Sky is no limit” vil kunne bli termen for å beskrive laget Martin Andresen i dag besitter.

Dett var dett fra tanta vår i Akersgaten. Om Vålerenga i hvert fall. Men vi fant en høyst interessant sak om fotballnorges felles fiende, NFF, som er verdt å nevne selv om vålerengafaktoren er liten:

– NFF – Hele fotballnorges fiende!
Ja, slike kommentarer kommer tett som hagl under artikkelen i Aftenposten om Løv-Ham som gikk fra 1072 til 45 tilskuere på grunn av knølete terminliste fra NFF:

Førstedivisjonsklubbene er lei av å konkurrere med elitelagene om publikum. Forbundet forstår situasjonen, men får ikke terminlista til å gå opp.

Den konkrete saken er at Ranheim ville flytte heimekampen sin mot Sarpsborg noen timer for ikke å spille samtidig som RBK-Viking. Men regelrytterne i NFF kan ikke hjelpe, fordi andre lag har fått avslag på tilsvarende søknader tidligere, og rett skal være rett og sånn.

– Jeg mener at en feil blir ikke mer riktig om du gjør den flere ganger, sier styreleder i Ranheim, Rune Venås.

Løv-Ham har slitt med problemene i årevis. Hver gang de og Brann spiller hjemmekamp samtidig, synker tilskuertallet mot null, mens det kan møte opp mot 1000 de gangene klubbene ikke konkurrerer om tilskuerne.

Vi tror det er lettere for deltakerne på prinsessekurs å få kontakt med de døde, enn det er for frustrerte fotballedere å få kontakt med de de døve på Ullevål. Og når høreappartene der inne en gang i blant skrus på, forsvarer NFF sin egen udugelighet med velkjent svada. Informasjonssjef Svein Graff sier dette om terminlista:

– Vi er veldig klar over problemstillingen, og ønsker at dette skal bli så bra som mulig for klubbene. Samtidig er utfordringen i forhold til terminlista kompleks, svarer Graff, og peker på føringer for eliteserien i forhold til serieåpning, -avslutning og 16. mai-kamper, og hvem som skal spille hjemme og borte.

Kompleks terminliste eller terminlistekompleks
Vi kan ikke skjønne annet enn at terminlisteutvalget gjør en svært slett jobb. Greit nok at det er føringer fra TV-selskapene som har betalt usedvanlig mye gryn, men om TV2 krever at adeccokamper skal gå samtidig med Tippeligaens for å kunne presentere live-resultater og fylle fotballsendinga søndag fra klokka 18, så kan da ikke det ha noe å si for oppsettet av terminlista. Alle kollisjoner a la Ranheim-RBK og LøvHam-Brann kunne vært unngått om terminlisteutvalget la et minimum av omtanke i arbeidet sitt.

Det terminlisteutvalget driver med er å sette opp 16-mairunden, niks mer. Det sies at utvalget også mater en datamaskin med ønsker fra klubber og supportere, trøkker på en knapp og lar datamaskinen levere produktet. Sånn er det å toe sine hender.

VPN utfordrer med dette NFF. Når det foreløpige utkastet for Tippe-og Adeccoliga 2011 er satt opp i desember skal vi med glede sette av en harddiskfri ettermiddag eller to til å justere terminlista så stevnekollisjoner som Ranheim/RBK unngås. Så enkelt er det.

Vålerenga i dag
Kjøpe kamp- og bussbilletter og =Enga #6 i Sjappa. Gjerne mer, men ikke mindre.

Legg igjen en kommentar