Vålerenga – Stabæk 3-2

Vålerenga har steintro på sitt eget spill og viser selvtillit som lukter medalje. Ingen panikk og mæling av ball selv om man kommer under press. Tippeligaens 23.runde – Ullevaal Stadion, 12.09.2010 – 12.914 tilskuere Kampfakta Vålerenga – Stabæk 3-2 (1-1) Mål: 1-0 3.min Morten Berre 1-1 6.min Pontus Farnerud 2-1 50.min Bojan Zajic 3-1 56.min … Fortsett å lese «Vålerenga – Stabæk 3-2»

Vålerenga har steintro på sitt eget spill og viser selvtillit som lukter medalje. Ingen panikk og mæling av ball selv om man kommer under press.

Tippeligaens 23.runde – Ullevaal Stadion, 12.09.2010 – 12.914 tilskuere

Kampfakta

Vålerenga – Stabæk 3-2 (1-1)

Mål:
1-0 3.min Morten Berre
1-1 6.min Pontus Farnerud
2-1 50.min Bojan Zajic
3-1 56.min Mostafa “Lillebror” Abdellaue
3-2 77.min Diogo Da Costa Oliveira

Vålerengas lagoppstilling: L. Hirschfeld. F. Dos santos, A. Muri, A. Nordvik, K. Brix (A.Nouri inn 46) . K. Hæstad, H. Singh. B. Zajic, M. Berre(F. Ogude inn 69min), Mos(M. Fellah inn 79), L. Shelton.
Innbytterbenken: F. Larsen, D. Leigh, B.Sæternes, A. Haidar.

Stabæks lagoppstilling: J. Knudsen. V. Hedenstad (J. Skjelvik inn 60), J. Hammer, M. Skjønsberg , B. Eiríksson. J. Banan(Diogo inn 67), P. “nordens Iniesta” Farnerud, H. Hauger, M. Diskerud, M. Helle(P. Palmason inn 77), V. Gunnarson
Innbytterbenken: I. Austbø, T. Stenvoll, J. Andersson.

Gule kort :
Vålerenga:
Bojan Zajic 29.min og 80. min
Amin Nouri 90.min

Stabæk:
Diogo 90.min

Rødt kort:
Bojan Zajic (to gule) 80.min

Dommer: Espen Berntsen

Kampinntrykk
Etter to meget dårlige kamper mot Sandefjord og Molde så skulle vi “endelig” få prøve oss uten Moa (som forøvrig gjør det veldig bra i Tyskland, vi gratulerer med den gode starten) mot en motstander som ikke er…. vel, dårlig. Alle som har holdt med Enga mer enn 6 måneder vet at ingenting er sikkert før kamp og at matcher som denne fort kan gå alle mulige veier. Så det er med blandede følelser jeg så frem til kampen, savnet av Moa er der – men vi har da en Abdellaue til så ikke noe problem. Bart-city tapte poeng så nå var det på tide å ta innpå litt og gi journalistene muligheten til å gjenopplive gull-debatten.

1. omgang
Kampen starter i et helt ok tempo og med to lag som vil fremover på banen, etter et par halvdårlige forsøk på klikklakk-fotball fra begge lag så vinner Bojan en hodeduell rundt midten som går til Doffen som slår den på direkten til Mos – Mos vender bort en spiller på 30-35 meter før han spiller igjennom Berre som skyter via V. Hedenstad og Knudsen før den dupper i mål. 1-0 før klokken viser 3minutter, så jævla enkelt.

Jaja, 1-0 før man rekker å komme skikkelig i gang, minner meg veldig om en kamp for rundt 2 måneder siden mot XXX, tankene mine rekker ikke engang å vandre over til hjemmekampen mot XXX før Stabæk utligner…riktig nok ikke på straffe men det er like jævla typisk for det. For de som ønsker å vite hvordan målet ble scoret så var det langt innkast fra Mix, Dos Santos stusser på mesterlig vis den ballen videre til Helle som legger ut til Nordens Iniesta som banker den i mål, 1-1 og man er like langt.

De neste 15 minuttene kan oppsummeres ganske enkelt – gjesp. Hva forsvaret til Vålerenga har trent på siste uken vet jeg lite om, men hva de kommer til å trene på kommende uke er rimelig åpenbart for alle som så kampen, klareringer. I ene angrepet til Stabæk så trengte vi intet mer en syv forsøk på å få kula opp, bort og vekk.

Som sagt mye dårlig spill, ikke bare fra Vålerenga men også fra Stabæk, et par småsjanser begge veier og etter 22 minutter kommer den neste store sjansen når Muri vinner en hodeduell etter en corner, Knudsen slenger ut en arm og får avverget.

Så etter 26 minutter skjer det som har skjedd så mange ganger i år, som forbauser en fotballnasjon like mye hver gang…. Muri dribler seg forbi ikke en, ikke to – men tre mann før han serverer Berre inne i feltet som likeså godt drar av (og noe ufrivillig til) Hedenstad før han setter den like til side for mål fra 6-7 meter – 6meter og 80 centimeter for langt unna for Berre det der.

Resten av omgangen går med til et kort til Bojan og to store sjanser til Stabæk, men de sjansene er ikke verdt å slite ut knappene på tastefjøla for. Stabæk kjører kampen siste 10-15minuttene uten at det resulterer i altfor mye jobb for hvem en som er ansvarlig for å oppdatere resultattavla på Ullevaal,.
En forrykende åpning på omgangen, mye slurv men også mye underholdende fotball er det man sitter igjen med i det dommeren blåser av 1.omgang. Nå er det bare å glede seg til Norges beste lag i 2.omgang skrur på turboen.

2. omgang
2. omgang åpner som den første, med ivrig spill begge veier, og etter 50min så husker Vålerenga at det er 2.omgang og tid for å gire opp et par hakk.
Vålerenga setter fart forover, et fisefint hælspark fra Mos spiller Berre gjennom, Berre legger 45 ut til Bojan som kommer på bakerste og skyter rett på Knudsen men den går inn etter en halvstor tabbe fra mannen som skal forsvare buret vårt i EM-kvaliken.

6 kjedelige minutter senere (Vel, en sånn passe stor sjanse til Stabæk men pytt pytt) så er Vålerenga frampå igjen og kommer seg til 2-3 store sjanser på få sekunder og lillebror avslutter det hele med å banke ballen i mål. 3-1 på Ullevaal og igjen så ser man et Vålerenga-lag som kommer ut etter pause og scorer noen kjappe mål.

Etter 3-1 målet så går kampen inn i en ny liten dødperiode, Vålerenga virker fornøyde med seg selv og Stabæk får til meget lite. Av ting som er verdt å nevne i denne perioden så måtte Hedenstad ut etter smellen han fikk i duellen med Berre i førsteomgang, og dommer Berntsen var ute på sidelinjen for å lege en skade han hadde i leggen.

Stabæk får vel et mål etter ca 77 minutter etter at Nouri har fosset fremover i banen for så å miste ballen langt inne på Stabæk sin banehalvdel. Istedenfor å spurte hjemover så jogger Nouri rolig tilbake og etterlater seg enorme rom som Diogo kan leke seg i, dessverre bestemte han seg for å leke leken “score mål” og det stod 3-2.

Rett etterpå fikk Zajic sitt andre gule og det skal tradisjonelt sett resultere i et rødt kort og denne gangen var intet unntak, så Vålerenga avsluttet kampen med 10 mann de siste 10 minuttene.

Resten av kampen handler det om å hold nervene i sjakk og ri det inn, selv med 10 mann så fikk aldri Stabæk satt inn noe særlig sluttspurt så gutta klarte det fint – undertegnede klarte det ikke så fint og hjertet var oppe i halsen ved et par-tre anledninger men det er sånn det skal være. Stabæk har en god sjanse på overtid men jeg velger å si at Lars hadde full kontroll.

4min og 36sekunder på overtid så er det hele over og Vålerenga vinner 3-2 mot Stabæk.

Så da sitter man her da, med tre nye poeng etter en underholdende fotballkamp. Avstanden til Bart-United er nå 7 poeng, Martin vil fortsatt ikke prate om seriegull og det respekterer vi så klart men for meg som ikke trenger å være nykter, seriøs eller tenke i logiske baner så er muligheten der og da skal man ha troen.

Den interne trekampen er også like ved veis ende, og rask hoderegning sier at Vålerenga har 9 eller 10 poeng (Noe usikker på om vi får minus 3 eller 4 pga Bojan sitt røde – 1 + 1 gule + 2 for rødt?) og Stabæk får 1 poeng og er oppe på 6 poeng. Kun kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm gjenstår før vinneren skal kåres og siden ELESKÅ har minus 1 poeng så trenger vi bare å unngå 3 minus så vinner vi – tillater meg et lite “hurra” for oss på forskudd.

Akkurat nå, er livet herlig. Vi minner om årets første hockeymatch som er neste søndag på Jordal – jaggu skal vi ikke møte Bartene der også. Lykke til og vis dem for guds skyld hvor skapet skal stå.

Spillerbørs
Vålerenga 4-2-1-3

Hirschfeld 6

dos Santos 5
Muri 6
Nordvik 5
Brix 3

Hæstad 7
Singh 6

Berre 7 BB

Zajic 6
Mos 6
Shelton 5

Nouri 46: 5
Ogude 69: 5
Fellah 78: for kort tid

Legg igjen en kommentar