Dagboka mandag 13. september 2010

En flott helg. Tre poeng mot Stabæk, ett poeng i hands og avsløringa av hvorfor stasjonsbygdas sønner har gule drakter. Seier i kvartfinalen – NM for G16 Ikke rart at LSK har gule drakter, de blir pissa på av hovedstadens stolthet fra dem er små. Denne gangen var det våre 94 og 95 –gutter som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. september 2010»

En flott helg. Tre poeng mot Stabæk, ett poeng i hands og avsløringa av hvorfor stasjonsbygdas sønner har gule drakter.

Seier i kvartfinalen – NM for G16
Ikke rart at LSK har gule drakter, de blir pissa på av hovedstadens stolthet fra dem er små. Denne gangen var det våre 94 og 95 –gutter som ikke bare viste hvor skapet skulle stå, men slapp det i hodet på pippipenes håpefulle. Det å vinne 6-3 i en kvartfinale må både kunne kalles imponerende og plankekjøring, så vi får håpe på større sportslige utfordringer i det som trolig blir semifinale borte mot Stabæk.

Stabæk er et lag som har imponert så langt i cupen og særlig 5-1 seieren i første runde mot Lislebys solide guttelag var sterk. Vålerenga har også mer eller mindre bada seg til semifinale og det er fire av forhåndsfavorittene som står igjen, Rosenborg, Viking, Stabæk og Vålerenga. Vålerenga var vel faktisk ikke helt her oppe før seriestart men har fått noen fine tilvekster fra Skeid og Oppsal som virkelig har styrket våre offensive kvaliteter.

Serieåpning på øverste nivå
I jakten på totalt sportslig verdensherredømme er vi endelig kronet med et håndballag på øverste nivå. Vålerenga blir en kasteball hvis vi skal tro ekspertene, Vålerenga kan kaste ball sier vi på VPN. Uansett så er gutta halvfornøyd med ett poeng i serieåpningen mot Runar, halvfornøyd fordi vi brukte en hel omgang på å komme i gang. Det ble ett poeng og med det utgangspunktet vi hadde til pause var det imponerende nok, neste gang finner vi på-knappen tidligere. Referat fra kampen finner du i en annen artikkel her på VPN.

Ny hjemmekamp, ny seier
Mos viste litt av det som bor i han, Nouri kom inn og herja, mens Berre leverte igjen, det og tre poeng var min beholdning fra seieren mot Stabæk. Ogude kom også inn og fikk tid nok til at han kunne tatt pusten fra oss alle, vel det var ingen grunn til å finne frem inhalatoren. Ogude var høyst ordinær i debuten uten at det betyr noe annet enn at han trolig trenger tid til å venne seg til norsk fotball.

Kampen mot Stabæk er som alle andre store begivenheter i universet omtalt i egen artikkel. Litt nevnes i dagboka uansett. Etter en kjempestart på kampen og pur glede får vi en i trynet bare minutter senere, da vi egentlig har avgjort kampen klarer vi å rote det til med å gi bort hele venstresiden vår etter rusling av Luton og Nouri. Da får i hvert fall jeg hjertet i halsen. Hadde det ikke vært typisk oss å få en i ræva helt på slutten? Det var før det. Selv med ti mann etter en noe klønete inngripen av Bojan har vi egentlig god kontroll uten at Stabæk får satt oss under skikkelig press.

At RBK igjen er heldige og slipper unna med ett poeng hjemme mot Viking gjør at de leder med 7 poeng, syv serierunder før slutt. Avstanden ned til tredjeplassen er på seks poeng så det begynner å bli avstander i toppen. Jeg gir ikke opp drømmen om gull før alt teoretisk håp er ute, men jeg innser at vi i øyeblikket ikke er favoritter til å ta gullet. Avstanden ned til tredje- og fjerdeplassen gir i hvert fall stor tro på medalje og det er da noe det også. Det ser ut som vi kan begynne sparinga til nye europaeventyr 2011.

Vålerenga i dag
Les tabellen

Legg igjen en kommentar