I Martins fotspor?

Martin har gitt A-laget et nytt ansikt med spillestilen sin denne sesongen. Følger resten av lagene i klubben opp? Andreas Holter tror vi vil få se flere likhetstrekk mellom a-laget og våre yngre lag allerede neste sesong. Er det noen samkjøring mellom A-laget og rekruttlaget når det gjelder spillestil? Prøver rekruttlaget og juniorlaget å legge … Fortsett å lese «I Martins fotspor?»

Martin har gitt A-laget et nytt ansikt med spillestilen sin denne sesongen. Følger resten av lagene i klubben opp? Andreas Holter tror vi vil få se flere likhetstrekk mellom a-laget og våre yngre lag allerede neste sesong.

Er det noen samkjøring mellom A-laget og rekruttlaget når det gjelder spillestil?
Prøver rekruttlaget og juniorlaget å legge opp til samme system og formasjoner som A-laget?

Andreas Holter, utviklingssjefen i Vålerenga, svarer dette:

A-laget har i år hatt en spillestil bygget ut i fra et 4-3-3 system. Stilen kan man vel si er inspirert fra Nederlandsk fotball.

Utgangspunktet er at man tar tak i ramma som er 4-3-3, med brede kanter og indreløpere på midtbanen og at man er offensiv i tankegangen i forhold til å flytte opp en midtstopper når man er i frispillingsfasen eller etter at man har fått etablert angrepsspillet.

Man ønsker å være possession orientert, men man har også et sterkt fokus på lengderetnings-holdning i spillet.

Viktige prinsipper/ virkemidler i angrepsspillet er å skape bredde med vinger, overtallsituasjoner, vending av spill, lengderetningsholdning og dybde i angrepsspillet til en hver tid. Viktige prinsipper/ virkemidler i forsvarsspillet er soneorientert 4-5-1 i moderat eller lavt press og 4-2-1-3 i høyt press, fokus på gjenvinningssituasjoner, romprioritering og stram organisering ved for eksempel innlegg i mot.

Rekruttlaget og juniorlaget prøver å følge a-lagets stil så langt det er mulig. Problemet med et rekruttlag er at de ikke har så mye treningstid sammen til å trene på stilen som a-laget og jr-laget har, derfor blir det noen kompromisser på rekruttlaget.

Juniorlaget derimot har forsøkt å følge a-lagets stil, men også her blir dette vanskeligere når det ofte er forskjellige spillere som spiller på jr- laget til en hver tid.

Når det gjelder de yngre lagene i klubben, så har vi så smått begynt å innføre en del like prinsipper/ virkemidler i stilen, slik at det skal være lettere for en guttespiller å komme opp på jr laget osv nedover.

– Jeg tipper at de som ser våre yngre lag neste sesong vil se flere likhetstrekk i forhold til det a-laget gjør, avslutter Andreas Holter

Må eventuelle nye trenere som ansettes i klubben binde seg til en fastsatt stil og formasjon?

VPN spør, og leder i Sportslig Utvalg, Steinar Lie, svarer:

– Ja, som dere indikerer er det den sportslige ledelsens ambisjon i klubben å innføre en spillestil som i større grad kan gjøre oss uavhengig av enkelttrenere og som best kan sikre oss en optimal individuell utvikling for våre talenter. Sportslig Utvalg har fått en orientering og bedt sportslig ledelse om å utvikle dette videre.

Steinar Lie sender oss videre til Truls Haakonsen for eventuelle oppdateringer og suppleringer til svarene vi har fått, og på nåværende tidspunkt har ikke Truls Haakonsen noe å tilføye.

Legg igjen en kommentar