Dagboka fredag 10. september 2010

Mens resten av fotballnorge lurer på om, og i så fall hvordan, Iversen fikk blandevann i kneet, lurer vi på helt andre ting. Velger Singh India? Var Muri en drittsekk? Fins det gamle spisser på Valle? Men først litt om landslaget som heldigvis tar en måneds pause. Landslagspausen er over, pausen for landslaget har endelig … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. september 2010»

Mens resten av fotballnorge lurer på om, og i så fall hvordan, Iversen fikk blandevann i kneet, lurer vi på helt andre ting. Velger Singh India? Var Muri en drittsekk? Fins det gamle spisser på Valle? Men først litt om landslaget som heldigvis tar en måneds pause.

Landslagspausen er over, pausen for landslaget har endelig begynt. Søndag er vi tilbake på et Ullevål uten Drillo og publikum. Glisne tribuner er belønninga for Martin-magi og underholdende fotball, mens rævvafotballen til Drillo trakk fullt hus. Verden vil bedras, den elsker i hvertfall paradokser.

Det er ikke bare tribuneslitere som ser fram til søndag og fotball på Vålerengas måte. U-landslagsspiller Harmeet Singh synger ut , som TV2 kaller det, om hvor jævlig det er å spille midtbane på U21. En uke trening og landskamper uten ballkontakt er i drøyeste laget, nå gleder han seg over å være hjemme på Vålerenga hvor han kan utvikle seg som fotballspiller og få brukt sine talenter. Om det er svært viktig for Harmeet at han kan oppnå det samme på landslagsnivå, er han i den heldige situasjon at han kan velge bort Norge A til fordel for India. Indias Beckham eller lojal NFF-disippel liksom.

Vi veit ikke om resten av de aldersbestemte landslagene kjører Drillostil og sånn sett er like lojale mot A-landslaget som U21 er når det gjelder spillesystem, vi bare ønsker at drillorenessansen ikke formerer seg og at spillestilen slår rot i barne- og ungdomsfotballen enda en gang. Drillofotballen mangler tekniske spillere mer enn noen gang, det får vi ikke med drillostil nedover i årsgruppene.

Vålerenga har skjønt det. Martin-modellen er i ferd med å gjennomsyre hele klubben. Så får tiden vise om talentene våre klarer å underkaste seg systemet på landslagene de blir tatt ut på. Der er de ikke for å utvikle seg, men for å vinne. At U21 tapte det meste, selv med Drillofotball, skyldes vel mer spillernes manglende evne til å følge en plan, enn selve planen. Der er Egil Roger Olsen konge. Hans evne til å få spillerne, både primadonna og trell, til å gjennomføre en plan eller spillestil, er unik.

Og den samme evnen tror jeg Martin besitter i stort monn. At han har valgt den leikne, mer ballbesittende stilen framfor langpasninga, er bare en stor bonus for spillere og publikum. Ellers er det vesentlige for Martin kliss likt Drillo: Det dreier seg om å vinne kamper.

På Ullevål har ikke Vålerenga tapt i år. Det har landslaget.

Drittsekk?
Før kampen mot Stabæk fyrer Nettavisen opp med at André Muri mener at Stabæk-supporterne har god grunn til å hate ham. Vi siterer:

Året er 2004. Mens Vålerenga slåss om seriegull, slåss Stabæk for å beholde plassen i toppdivisjonen.
Det går galt.

To tabber av André Muri i serieinnspurten koster bæringene plassen – det blir direkte nedrykk, med to måls dårligere målforskjell enn Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen. Mens Stabæk tar turen ett skritt ned i divisjonssystemet, setter Muri seg i første taxi til Oslo, hvor han skriver under for Vålerenga.

– Det var jo direkte usympatisk gjort, sier Muri til Nettavisen i dag, seks år etter overgangen.
På spørsmål fra Nettavisen om han var en drittsekk, svarer Muri at han nok var det.

Flott, spør du oss. Det eneste vi har å klage på er at Muri bare gjorde to, og ikke tre tabber. Da hadde vi tatt gullet i 2004.

Dilemma
Vålerenga debuterer i eliteserien i håndball mot Runar lørdag kl 15 i Oppsal Arena. En time seinere er det avspark i kvartfinalen for G15, Vålerenga – LSK, på Valle. En umulig oppgave å rekke begge, men velger du United, Chelsea eller annet engelsk møl i fjernsynskroken framfor Vålerenga live, har du enten en god grunn eller en svekket supportersjel.

At det ikke er lov å sparke ball i Oppsal Arena, er selvsagt en uting. Håndball er noe dritt, men nå dreier ikke dette seg så mye om håndball som om Vålerenga, sett fra vårt fotballblinde ståsted. Det går busser fra Vertshuset klokka 14, og kloke sjeler har holdt av billetter til vålerengafansen. Hands eller handsfree – denne begivenheten er du rett og slett nødt til å få med deg!

Vi leser på nettet at klubben fikk mye refs i fjor fra andre håndballklubber fordi de trente så lite. Nå har de doblet treningsmengden fra to til fire dager.

– Ønsket om å være bohemklubb er borte, sier treneren til Aftenposten.

Synd, sier vi.

Fossil-nytt
NFF gravde fram Drillo. RBK tørka støv av Nils Arne. Hva med Vålerenga? Har ikke vi noen fossiler vi kan spa opp?

Jo,da! Mandag starter gravinga bak den gamle kunstgressbanen, KGB1. Klubben melder at det er arkeologer som skal grave, for å se om det er noe bevaringsverdi på feltet før det eventuelt kan bygges ny kunstgressbane.

Så får vi se om det dukker opp en og annen pile ..eh spiss fra vikingtida som vi kan gjøre oss nytte av.

Vålerenga i dag
Møt Bojan og Fellah på Jernbanetorget kl 17 – 19

Vålerenga i helga
Overalt!

Legg igjen en kommentar