Siste fra overgangsmarkedet

Overgangsvinduet stengte i natt. VPN fulgte utviklingen og har kommet med en liten oppsummering på det hele. Trykk F5 for å oppdatere. Har du tips eller mener vi har glemt noe, send en mail til jaffe @ vpn . no 11.50 Strømsgodset fikk hentet inn en spiller. Det var ikke en spiss, men en defensiv … Fortsett å lese «Siste fra overgangsmarkedet»

Overgangsvinduet stengte i natt. VPN fulgte utviklingen og har kommet med en liten oppsummering på det hele.

Trykk F5 for å oppdatere.
Har du tips eller mener vi har glemt noe, send en mail til jaffe @ vpn . no

11.50 Strømsgodset fikk hentet inn en spiller. Det var ikke en spiss, men en defensiv midtbane. Navnet er Mohammed Abu og han kommer på et utlån fra Manchester City. I første omgang gjelder låneavtalen i et år.

Strømsgodset har signert en samarbeidsavtale med Manchester City. Avtalen går ut på at City sender unggutter til Drammen for å hjelpe med spilletillatelser, som med Abu nå. Godset har også sikret seg opsjon på spillere som ikke lenger har en fremtidid i City, samt en prosentandel på fremtidige overganger for spillere som har vært leid ut fra City til Godset. Spillere i Strømsgodset skal også bli sendt over for å trene med b-laget til de lyseblå fra Manchester.

Onsdag 09.46 Etter å søkt rundt på diverse nettsteder den siste timen så er det fortsatt noen ting som er litt uavklart. Fikk Strømsgodset hentet inn en erstatter for Pedersen? Eventuelt hvem?

Her er en liten liste over overganger som ble bekreftet i Norge igår:
Vegard Landaas Til Odd Grenland gratis
Fe.(Fengor, Fegor eller Feyor) Ogude Fra Warri Wolves til Vålerenga
Bakary Saré Fra Anderlecht til RBK (lån)
Roger Risholt Fra Kongsvinger til Fredrikstad
Marcus Pedersen Fra Strømsgodset til Vitesse
Thorbjørn Agdestein Fra Stord til Brighton
Kris Stadsgaard Fra Rosenborg til Malaga
Mattias Bjärsmyr Fra Panathinaikos til Rosenborg
Bakary Saré Fra Anderlecht til Rosenborg
Michael Kleppe Jamtfall Fra Ranheim til Rosenborg(tilbake etter lån)
Krister Wemberg Fra Moss til Molde
Fernando Wallace Perreira Fra Fredrikstad til Gent
Thomas Jacobsen Fra Lynkonkurs til Bodø/Glimt
Erkan Saglik Fra Kocaelispor til Nybergsund

VPN kommer med en liten oppdatering senere hvis det ramler inn noe. Uansett kommer vi med en liten oppsummering litt senere. Så følg med!

00.30 Da har overgangsvinduet stengt. Det virker ikke som det kommer mer fra Valle for denne gangen. Mulig det kommer noen nyheter fra eliteserien og andre ligaer i løpet av natten.Personlig har jeg stor tro på å våkne til overskriften:

«Manchester City kjøpte Real Madrid på impuls. – De sa det ikke lot seg gjøre, så da måtte vi jo prøve.»

23.43 FFK bekrefter på sin hjemmeside at Wallace er kjøpt av KAA Gent.

23.30 KAA Gent bekrefter på sin hjemmeside at Wallace fernando Pereira er klar for klubben. Mao Ingen Wallace til Enga og tydeligvis ingen Brix til FFK.

23.12 Romerikets Blad melder at 4 griser har rømt fra Lillestrøm sentrum. Vi tar det for gitt at dette er Espen Søgård, Frode Kippe, Arild Sundgot og Steinar Pedersen.

For mer om grisehold i Romerikets Blad

22.45 Adressa.no melder at Michael Jamtfall idag signerte en ny treårskontrakt med RBK. De henter ham samtidig hjem. Dette er sikkert for å påse at farmerlaget Ranheim ikke rykker opp.

22.33Bodø/Glimt melder på sin hjemmeside at Thomas Jacobsen har signert en kontrakt med dem. Jacobsen spilte sist for den kriminelle organisasjonen Lyn og vi gratulerer dermed NAV med å få et nytt menneske ut i arbeid.

22.24Flere skal visstnok være interessert i Wallace. Gent og den vage antagelsen Russland er på banen. Hadde dette vært krig tipper jeg vi hadde fått denne pallen:

1. Russland
2. Vålerenga
3. Gent

22.14 FFK skal være interessert i Brix som erstatter for Wallace dersom Wallace går til oss. Mao en byttehandel kan være i emning.

22.00 FFK melder på sin hjemmeside at Roger Risholt er klar for klubben. Vi gratulerer ham med vellykket flukt fra (xxx).

21.50 Følgende står å lese på Vitesse Arnhems hjemmeside:

«Vitesse heeft zich op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met een viertal spelers: Nacer Barazite, Marcus Pedersen, Guram Kashia en Laryea Kingston. Vitesse.nl stelt ze in het kort aan jullie voor:

Marcus Pedersen

Pedersen is een 20-jarige Noorse aanvaller die overkomt van Strømsgodset IF. De Noor tekent een contract voor 4 jaar. Na lang onderhandelen werd dinsdagavond overeenstemming bereikt.»

Mao. Så er det mye som tyder på at den spilleren i Norge som har en tannstilling som i størst grad er tilpasset England går til Vitesse.

21.22 Følgende står å lese på et forum: «Fikk følgende melding. » Kah til Enga? Landet med SK828 klokken 20.40 fra Amsterdam » «. Vel Det landet ikke noe SK828 med SAS fra Amsterdam kl 18:40 i dag, men det landet et fra KLM 5 min senere. Uansett, et rykte er et rykte, og nå har dere fårtt det servert.

Edit: Flyet landet faktisk. Da lever i det minste ryktet.

21.12 Molde skal ha sikret seg Krister Wemberg fra Moss. Lite vites om Wemberg utover at han tydeligvis liker å spille for klubber fra Utkant-Norge

21.07 VPN har hatt vaktbytte. Det ryktes nå om at Wallace skal være klar for vårt kjære Enga. Han er ifølge mitt minne venstreback, brasilianer og med en hyggelig skuddfot.

18.21 Da er Stadsgaard sin overgang fra RBK til Malaga bekreftet.

18.10 Mange rykter nå om både Thorstein Helstad, Angan, Avdic og nå sist Bangura(også Hønefoss). Vi får se hva som skjer. Regner med at det er mye presse på Valle nå.

17.35 Nytt spissrykte for Vålerenga. Både Denni Avdic (Elfsborg) og Davy C. Angan (Hønefoss) er de to siste ryktene som går.

17.22 Vi tar en tur til Drammen. Mohammed Abu fra Manchester City skal være på vei til Strømsgodset på utlån, mens Marcus Pedersen skal være på vei til Vitesse.

15.39 Fengor eller Fegor, that’s the question! Når vi søker rundt på nettet finner vi Fengor, mens klubben melder Fegor. Når Molde skulle hente han igår ble det meldt om Feyor… Så hvem vet. Foreløpig navn: Fe Ogude.

15.30 Fegor Ogude var forresten en av spillerne VPN igår rapporterte om at var på vei til Molde. Så da er det tydeligvis han som vi har vært i Molde for å hente.

15.14 Fegor Ogude var på prøvespill i Vålerenga i 2009. Den gangen ble det ikke kontrakt. Prøvespilte senere for LSK og GAIS i Sverige, tydeligvis uten at han fikk napp. Etter det VPN erfarer skulle han egentlig trent med Molde idag, men det gikk tydeligvis i vasken når Vålerenga hentet han.

15.14 Da har Vålerenga henta en ny spiller! Den nigerianske A-landlagsspilleren Fegor Ogude (23) signerte for Vålerenga før idag. Han kommer fra Warri Wolves FC i Nigeria. Han har signert en 4 års kontrakt med Vålerenga. Og fyren er midtbanespiller, spørsmålet er hvor på midtbanen. Vi håper han er høyreving.

14.56 Stords 19 år gamle Torbjørn Agdestein er klar for Brighton & Hove Albion.

14.54 Noen på VPN forumet vet tydeligvis bedre enn VG og mener at det er Arild Sundgot som er klar for Strømsgodset.

14.51 Hoffenheim som har vært etter Branns Huseklepp har kjøpt Gylfi Sigurdsson fra Reading. Og dermed blir nok Huseklepp værende i regnbyen.

14.49 Plutselig våkner man her. VG melder at ting skjer i Drammen. Marcus Pedersen er på vei bort, mest sannsynlig til en utenlandsk klubb. Godset har allerede erstatteren klar, tidligere FFK-spiller Gardar Johansson skal være på vei inn.

Vi klipper fra VG:
Pedersen vil ikke si hvilken klubb som er ute etter ham, men på direkte spørsmål om det er Vålerenga – som vurderer å erstatte Moa – svarer han et klinkende klart nei.

14.45 Odd henter Vegard Landaas fra Monaco. 20-åringen har vært der siden 2009. Spilte i Mandalskameratene tidligere.

14.05 Samme Tor-Kristian retter VPN og kommer med følgende kommentar: «Overgangsvinduet stenger 18.00 UK (GMT), Midnatt på kontinentet (CET) «.
18.00 UK er da 19.00 i Norge, mens vi regner med at Norge er på kontinentet og at det norske vinduet da stenger ved midnatt.

13.56 Noen skal visstnok ha påstått et sted på nett at Vålerenga har folk i Molde for å forhandle om en spiller. VPN overhørte også Martin på telefon igår, der dukket også ordet «Molde» opp, før han løp ned fra tribunen med Haakonsen hakk i hæl. Haakonsen har også sagt til TV2 at han er på reise. Rykte fra idag kommer fra TV2 sin chat med Tor-Kristian Karlsen, og har gått igjen på forumet, så for alt vi vet kan ryktet stamme fra VPN..

13.45 Thorstein Helstad skal være observert i Trondheim. Så får vi se hva det betyr..

13.23 VPN er ikke helt sikre, men etter hva vi har funnet av informasjon så stenger overgangsvinduet klokka 19.00 og ikke ved midnatt som vi trodde.

12.27 Endelig noe med Vålerenga-relevans! Haakon Farstadvoll går på lån fra Vålerenga til Frigg ut sesongen. 17-åringen har kontrakt med Vålerenga ut 2011 og skal nå få mer matching.
Mer kan du lese her

11.46 Er alle lagene i Eliteserien ferdig med å handle for denne gang? Eneste spennende vi finner er at Brann vistnok skal ha Trond Sollied og Kjell Jonevret på jobbintervju neste uke. Trond Sollied kan de nok ta rennafart og drite langt i. Tviler på at han gidder å komme til Bergen når Brann er både blakke og rævva. VPN lanserer heller sin egen kandidat til jobben, nemlig Gabardinmannen. Bare sånn at vi er sikre på at skarrepakket rykker ned.

10.15 Budet fra Molde på Sogndals Even Hovland er avslått. Molde skal ifølge TV2 komme med et nytt og bedre tilbud til Sogndal. Hovland skal være lysten på Eliteseriespill, spørsmålet er bare hvor overpriset en adeccospiller kan være.

10.07 Hørt om Bakary Saré? Nei ikke vi heller. Han skal være på vei til Rosenborg fra Anderlecht. Han er født i 1990, altså 20 år. Det skal i første omgang dreie seg om en låneavtale, men Rosenborg har opsjon på kjøp. Spørs vel om Annan ikke er på vei ut, Saré er nemlig midtbanespiller.

10.00 Fortsatt veldig rolig så vi tar en oppsummering på de siste dagers overganger i Eliteserien:
Christian Bolaños, Start til FC København, for rundt 8 mill.
Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos til Rosenborg, lån.
Peter Kovacs, Odd Grenland til Lierse, var vel rundt 3 mill?
Mattias Andersson, Fredrikstad til Odd, ganske gratis.

09.25 Vi begynner på Lerkendal idag hvor Mattias Bjärsmyr sin overgang er bekreftet. Rosenborg leier svensken frem til 31. juli 2011 og har sikret seg opsjon på kjøp. Ikke noe er bekreftet rundt Stadsgaard enda.

Tirsdag 09.18 Da er vi i gang igjen! Mye som skjedde på morningen igår, så får vi se om det blir like mye idag. VPN har kun et ønske og det er at Valle ikke kliner til med panikkjøp. De som eventuelt skal inn må være sterke nok til å styrke laget.

19.55 Lite som har skjedd nå. Rosenborgovergangene som vi meldte før idag gikk gjennom. VPN tok seg en tur til Valle idag også, VIF2 slo Stabæk2 6-2. Referat fra den kampen kommer i løpet av kvelden/morgendagen. Det så ut som at det var litt overgangsgreier på gang der, Martin og Truls Haakonsen forsvant fort ut når telefonen til Martin ringte. Eneste VPNs utsendte overhørte var «du er i Molde nå ja». Så da får vi se imorgen. Ryktebørsen til VPN tar hvertfall kvelden og er på igjen imorgen tidlig.

15.57 Det er så lite Vålerenga-stoff der ute at vi tar med det som kommer. Nettavisen har klinka en sak opp på forsida om hvordan gigantunderskuddet til Vålerenga er borte og at vi kanskje går med overskudd i år. Følgende kommentarer kommer fra Breen om vi kommer til å kjøpe nye spillere nå:

– Det er ikke gitt at alt fra Moa-salget benyttes til en nysignering nå, advarer Pål Breen. – Det er viktig at de som nå skal inn i stallen holder høyt nivå, samt forsterker oss.

Hele artikkelen kan du lese her

15.27 Og når vi trykker oss videre på Adressa så ser vi at RBK allerede er i gang med å hente en ny svenske. Mattias Bjärsmyr er midtstopper, 24 år og kommer fra Panathinaikos. Han spilte, etter hva VPN skjønner av Gresk, 17 kamper for klubben ifjor.

15.21 Malaga skal stå klare til å hente RBK-stopper Kris Stadsgaard. Med både han og Annan på vei ut døra kan det fort bli tynt på Lerkendal i høst.

15.17 Nå skjer det ting her! Vi begynner med at Gunnar Heidar Thorvaldsson er klar for FFK. Den gamle Vålerengaspilleren kommer fra Esbjerg på lån ut året. Takk til Geir som kom med tipset!

15.05 Ganske rolig i overgangsmarkedet nå. Spørs nok om det ikke smeller litt mer til imorgen. Av det lille som er så har TV2 bekreftet det VPN sa om Molde et par timer før dem, 3 spillere er på vei inn der. Hovland har jo på prøvespill i Manchester United, uten at det behøver å bety noe, men hvorfor er ikke vi på banen der?

Så kan vi ta med litt av gårsdagens nytt fra Odd Grenland. Peter Kovacs går til belgiske Lierse, inn kommer Mattias Andersson fra FFK. Andersson spilte i Strømsgodset før han gikk til FFK og møter dermed trener Fagermo igjen. Andersson var også konstant skadet som Strømsgodsetspiller, da skyldte han på kunstgresset på Marienlyst. Bra Skagerak Arena har kunstgress da….

11.53 Vi fortsetter i Molde hvor ryktene går om at 3 nye spillere er klare. De 3 skal være den nigerianske landslagsspilleren Feyor Ogude (23), Even Hovland (21) fra Sogndal og Krister Wemberg (18) fra Moss. Så får vi se om det stemmer..

11.32 Molde Pressekonferanse – Jonevret ut, Rösler inn

Pressekonferansen ble avslutta med at Kjell Jonevret fikk blomster av Tornekrattet.

– Jeg har vært i Molde i 4 år og drar herfra med rak rygg, sier Jonevret. Han sliter med tårene, men sier han skal skjerpe seg. Takker spillerne og alle for tiden i Molde.

Det har vært jobbet den siste uka med å skaffe ny trener. Det var altså ikke bare tapet igår som gjorde at Jonevret fikk sparken. Klubben har også store sportslige ambisjoner som ikke er blitt oppfylt. 179 kamper fikk Jonevret lede Molde, ifølge han selv.

Molde gir Jonevret fyken. Ny trener ut sesongen er Uwe Rösler henta som trener, med Gunnar Halle. Ny trener skal vistnok på plass til neste sesong.

Kjell Jonevret og en fyr fra styret til Molde sitter. Pressemelding blir lest opp nå.

11.31 Da er vi tilbake og følger Moldes Pressekonferanse direkte. Oppdateringer kommer fortløpende.

10.57 Nå er det lunsj, VPN følger Moldes pressekonferanse fra 11.30.

10.56 For de som ikke har fått det med seg så har x-Vålerengaspiller Glenn Roberts gått på lån fra Aalesund til svenske Åtvidaberg ut sesongen.

10.39 For Vålerengas del går kontraktene til Kristian Brix, Bojan Zajic og Morten Berre ut etter årets sesong. Etter 2011-sesongen er det hele 11 spillere som per idag står uten kontrakt. Kommer til å skje mye der fremover.

10.10 Vi begynner dagen med at Christian Bolanõs er solgt til FC København. Start har i hvert fall godtatt et bud som ifølge flere nettaviser skal være på 8 mill. VPN er ganske fornøyd med dette og så lenge han ikke ender i RBK kan han godt dra hvor han vil, selv om vi nok gjerne skulle sett han dominere på vingen vår.

RBKs Anthony Annan ønsker at et bud fra Galatasaray skal bli godtatt. Tidligere i helgen ble det spekulert i at budet lå på rundt 30 millioner. Tyrkere er gærne..

Molde har innkalt til hastepressekonferanse, smak på det ordet. Ja, det haster. Kjell Jonevret skal visstnok være ferdig i rosenes by, inn mener Nettavisen å vite at Uwe Rösler kommer.

Det er fortsatt stille fra Valle, men vi håper vel kanskje at de skal by på en spiss.. VPN følger utviklingen.

Legg igjen en kommentar