Dagboka torsdag 2. september 2010

Lufta er for alle, fotballen for de få. Nå begynner vel å se konturene av den virkeligheten man forholder seg til i England her på berget også. Så får de med penger vurdere om norsk fotball er en milliardbutikk… Fortsatt borte på hjemmebane Vi blir på Ullevaal til vår egen hjemmebane står klar. Forhåpentligvis til … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 2. september 2010»

Lufta er for alle, fotballen for de få. Nå begynner vel å se konturene av den virkeligheten man forholder seg til i England her på berget også. Så får de med penger vurdere om norsk fotball er en milliardbutikk…

Fortsatt borte på hjemmebane
Vi blir på Ullevaal til vår egen hjemmebane står klar. Forhåpentligvis til klubbens 100-årsjubileum i 2013. Avtalen med NFF (som eier stadion) er satt til fem år, men kan sies opp den dagen en ny stadion står klar på Valle.

Leikegrinda ble vurdert, og Oslo Kommune skal ha strukket seg langt for å få Vålerenga tilbake til Bislett.
Vålerenga velger Ullevaal fordi den er en moderne stadion som er godkjent for spill i europacupene, og fordi man kan arrangere såkalte «showkamper» (AKA storlag som kommer med B-lagene sine for å trene mot lag fra bakgårdsligaen i Norge.) på Ullevaal.

VPN mener at Breen & Co. har gjort et riktig valg. Greit nok at Oslo Kommune viser vilje til å strekke seg, men hvor var denne velviljen da Bislett skulle bygges om. Ikke nok med at det tok votter, vinter og vår før man i det hele tatt klarte å gjøre noe med det skakkjørte og neglisjerte bygget som stod der fra før. Men da man skulle bygge nytt ble ingen av ønskene eller forslagene til fotballlagene hørt. Man lyttet kun til en gruppe idrettsledere som ønsket seg en stadion der de kunne ha et stort stevne hvert år.

Skøytefolket forsvant for mange år siden, og krever – som vi har fått med oss – en splitter ny innendørs arena på Valle Hovin slik at de i underkant av 200 utøverne av skøytesporten i Oslo og omegn har et sted der de kan trene uten å bli kalde på tissen.

At vi velger Ullevaal er fordi det er det minste av to onder. Personlig syns jeg Ullevaal er et møkkasted. Måten man blir behandlet på – blant annet ved at eieren leier ut stadion til et band med femtiåringer to dager før Vålerenga skal spille kam der – kan ikke sies å være annet en respektløst. At samme utleier også er ansvarlige for at vi spiller kamp to dager etter dette jævla freakshowet kan få det til å koke for de mest sindige av oss.

Vi håper at byggingen av vår egen stadion snart kan starte og at vi kan komme oss hjem der vi hører hjemme så fort som overhodet mulig.

Pissepause
Det er kamp mot Island. Den skal vises på Canalplus Sport eller noe sånt noe. Islendingene strå nemlig fritt til å selge TV-rettighetene til hvem de vil. Og da velger folka på konkursøya den som byr mest. Så da blir det 20 mann som får med seg kampen, røkla hører den på P1 og kan ta pissepause så ofte de vil uten å gå glipp av noe.

Skjønte du ikke den? Vel, radioen kan du jo skru opp mens du går på do. Mange har til og med radio på do. Og det fine er at NRKs radiokommentatorer har en egen evne til å «male» lekre bilder av fotballkamper over FM-båndet. Arven etter Lillelien er faktisk tatt vare på.

Så ja: Jeg betaler min lisens med glede.

Vi satster på 1-0 seier til Norge og gromstart på kvaliken, og gleder oss til at Olav Traaen loser oss gjennom kampen om slaget om å være det beste fotballaget i landene som ikke er medlem av EU.

Storveis.

Legg igjen en kommentar