Dagboka onsdag 1. september 2010

Overgangsvinduet er stengt for denne gang. Noen fugler har fløyet, andre har kommet. Dagboka oppsummerer gårsdagens begivenheter. Fegor Ogude Fram til klokka tre i går var det kun masse rykter for vår del. Det fortsatte i samme tempo etter, men uten at det ga noe særlig mer enn dikt og forbannet løgn. Men klokka tre … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 1. september 2010»

Overgangsvinduet er stengt for denne gang. Noen fugler har fløyet, andre har kommet. Dagboka oppsummerer gårsdagens begivenheter.

Fegor Ogude
Fram til klokka tre i går var det kun masse rykter for vår del. Det fortsatte i samme tempo etter, men uten at det ga noe særlig mer enn dikt og forbannet løgn.

Men klokka tre i går ble det klart at 23 år gamle Fegor Ogude fra Nigeria har signert en 4-årskontrakt med Vålerenga. Han har fram til dette vært i mange klubbers søkelys; blant annet svenske GAIS, Molde og LSK. Men Ogude klarte å velge rett i jungelen klubber og aksler nå den blå drakta med en anelse rødt i.

Ogude er tatt ut i A-landslagstroppen til Nigeria som møter Madagaskar til kvalifiseringskamp for Afrikamesterskapet. Nigeria var i februar 2010 rangert på 15. plass på FIFA-rankingen. Ogude har også vært kaptein på det hjemmebaserte nigerianske landslaget.

Martin Andresen sier følgende om Ogude til klubbens sider:

«Vi er veldig fornøyde med at Fegor kommer til Vålerenga. Vi har hentet en midtbanespiller som har gode ferdigheter og han kan også utfordre én mot én. Fegor var på prøvespill her i fjor og vi har fulgt han lenge. Dette er en spiller vi har gode referanser på og som vi kjenner godt til. Fegor er en klassespiller men vi trenger nok litt tid på å skolere han i vår spillestil. Han er en midtbanespiller med øye for mål og er kreativ i spillestilen sin, og en anvendelig spiller. Han har også god fart til å være midtbanespiller og er en spiller vi har stor tro på at kan bidra til å gjøre Vålerenga til et bedre lag.»

Vi syns dette er bra, men vi kjenner også frykten for at andre sentrale midtbanespillere skal forsvinne fra laget vårt. Her tenker vi først og fremst på Doffen og Bojan, men det ville jo ikke forundre oss om både Singh og Fellah er i kikkerten til andre klubber nedover i Europa.

De tenker vel som mange andre at i Vålerenga selger de unna dersom skambudet er godt nok. Nei, vi kan liksom ikke helt slippe at Moa giikk for en sum mellom 6 og 12 millioner til Hannover.

Men akkurat nå er vi godlune og ser fram til Fegors debut.

Fram og tilbake og like langt
I går fulgte vi overgangsmarkedet med argusøyne, og saken vi kjørte hadde etterhvert voldsom trafikk. Det er tydelig at mange er opptatte av om spillere fra grisgrendte strøk får slippe unna innavl og vice versa.

Mange spekulasjoner ble det, men etterhvert som sanden rant ut i timeglasset ble det ene ryktet etter det andre avkreftet.

Vel det er over for denne gang. Nå gjelder det for Vålerenga å sikre videre kontrakter med de spillerne vi skal satse på – hva som skjer med resten får vi vite når overgangsvinduet åpner igjen.

Landslaget
I dagens Aftenposten ser Robert Veiåker Johansen nærmere på våre muligheter til å nå EM i Ukraina og Polen. De er vel ikke så forbaska store. Norge er et bakgårdsland, i utkanten av fotballeuropa. Vi har noen spillere på sånn passe gode lag, men «gulltida» er over forlengst.

Det vi faktisk ble mest imponert over var Veiåker Johansens evne til å beskrive LilleRiises klesdrakt. Bjørn Helge sprader rundt i klær fra Louis Viutton. Eller Nyrik Harry, som flere av oss forbinder det med etter at vi ble kjent med Rikingen på VG. Han hadde jo sko, bukser, skjorter, sokker, briller, jakker og vesker (for menn???) på seg samtidig.

Louis Vuitton har liksom ikke ment at man skal uniformere seg med klærne deres, men kanskje ha et par sko på og ei veske som matcher. Men Louis Vuitton fra topp til tå er bare Harry, misforstått og fullstendig latterlig. (Dette har jeg nettopp fått vite av en kvinnelig kollega, som har en veske fra nevnte motehus.)

Så kan man jo spørre seg om hva de er med disse gutta som gjør at de sprader rundt som russere med lommene fulle av dollarsedler i et eller annet ferieparadis i Tyrkia.

Eller så kan man konkludere med at det finnes rett og slett ikke håp. Muligens er det et snev av håp for landslaget, men for brødrene Riise finnes det ikke håp.

Moa derimot. Han er i form.

Til slutt
Amin Nouri er tatt ut til spill for U-21-landslaget. VPN smiler.

Legg igjen en kommentar