Når sola skinner over Enga…

Nei da, det ble garantert ingen fotballfest i Molde, men tre poeng på en dårlig dag er vel festlig nok. Skåringa var langt fra vakker, men siden det var Vålerengas eneste skudd på mål, sier vi oss fornøyd. Molde – Vålerenga 0-1 (0-1) Tippeligaens 22. runde – Aker Stadion 29.august 2010 – 8.034 tilskuere Mål: … Fortsett å lese «Når sola skinner over Enga…»

Nei da, det ble garantert ingen fotballfest i Molde, men tre poeng på en dårlig dag er vel festlig nok. Skåringa var langt fra vakker, men siden det var Vålerengas eneste skudd på mål, sier vi oss fornøyd.

Molde – Vålerenga 0-1 (0-1)
Tippeligaens 22. runde – Aker Stadion 29.august 2010 – 8.034 tilskuere

Mål: 0-1 Morten Berre, 4.min

Gule kort: Kristian Brix 47.min, Stefan Strandberg 72.min

Rødt kort: Pape Pate Diouf, 2 gule 42.min

Dommer: Per Ivar Staberg

Vålerenga: Lars Hirschfeld – Amin Nouri, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik ( Kristian Brix inn 45.) – Kristofer Hæstad, Harmeet Singh – Mohammed Fellah (Mostafa Abdellaoue inn 87.) – Bojan Zajic, Morten Berre, Luton Shelton (Bengt Sæternes inn 45.)

Molde: Espen Bugge Pettersen – Magne Simonsen (Vatshaug inn 79.), Marcus Andreasson, Vegard Forren, Emil Johansson – Makhtar Thioune (Stamnestrø inn 89.), Aksel Berget Skjølsvik, Thomas Holm – Mattias Mostrøm, Baye Djibi Fall (Runstrøm inn 62.), Pape Pate Diouf

KAMPINNTRYKK
Strålende sol og sommer i Molde og god plass på bussen, det er det beste vi har å si om denne kampen. Full klaff for dem som valgte å bli hjemme. Vålerenga leverte årsverste, og da var det kanskje like greit at den eneste bussen som gikk var en minibuss.

1. omgang
Det åpnet over all forventning med et lurvete innlegg fra Luton. Det havna i stolperota og Berre pirka kula inn over mållinja. Så overtok Molde mye, men ikke nok til å si at Vålerenga ble overkjørt. Ledelsen til pause var grei nok, den. Og greiest av alt: 3-måls-Pape fra cupkampen i fjor ba om rødt og fikk det etter å ha tråkka dommer’n på tærne. Vi hadde ridd av en liten storm, nå gleda vi oss til å knuse Molde i andre.

2. omgang
Var det på grunn av at Luton ble igjen i garderoben eller var det fordi Martin ikke var der, at Vålerenga var så hjelpeløse mot 10 mann i andre omgang? Det var tilløp til det elegante og lekne småspillet vi har blitt så vant til, men når forsøkene holder så svakt tempo som de gjorde på Aker Stadion, er det best å la være. Heller slå langt. Men til hvem? De ti moldespillerne var over alt, Vålerenga kom aldri mer med i kampen. Godt gjort å kapre poengene, takk for det!

Trenerprat

Etterpå skulle det vise seg at dette ble moldetrenerens siste dag på jobben. Det sier vel mer om moldeledelsen enn om Kjell Jonevret, for når det for alvor begynner å lukte nedrykk er man bare nødt til å finne en syndebukk for å vise handlingskraft. At handlingskraften fører til Røsler/Halle er jo bare til å le seg hjæl av. Strukturert og målrettet handlingsplan for å komme først til Adecco, eller..?

Jonevret var en ensom og slagen mann søndag. Ingen å krangle med i teknisk sone. Martin satt på tribunen, fratatt alle menneskerettigheter og mobiltelefon. Ikke en skarve SMS kunne han sende, selv ikke til benken til motstanderne. Tekstmeldinga ”Jævla kuk” kunne ha frisket opp tilværelsen til Jonevret en smule, men den gang ei. Synd at slike ordvekslinger nå er en saga blott.

Hva gikk galt?
Hirschfeld holder oss i ledelsen med sin jobb i første omgang når Vålerengas defensive spill ikke funker, mest fordi vi ikke klarer angripe. Denne gangen er det ikke bare forsvarerne som skal lastes, men et eller annet som skjer i midtbanen, uten at jeg kan sette fingeren på annet enn at Hæstad ikke hadde dagen.

Jeg sier ikke at forsvarsspillet var bra, til tider framsto det som klønete. Måten de lot ballen trille rundt og sprette i seksten er jo helt på tur. Flaks og en aldri så liten dose med total udugelighet hos Molde, gjorde at Vålerenga vant denne kampen.

At vi ikke klarer oss bedre i andre omgang mot et Moldelag som har ti mann etter en fortjent utvisning er overraskende, men det driter jeg langt i akkurat nå. Gutta kjempa inn tre poeng og det skal de ha kred for. Gode lag vinner selv på dårlige dager!

SPILLERBØRS
Vålerenga 4-2-1-3

Hirschfeld 7 BB

Nouri 5
Muri 5
Strandberg 5
Nordvik 5

Hæstad 4
Singh 6

Fellah 5

Zajic 5
Berre 6
Shelton 6

Innbyttere:

Sæternes fra 46: 5
Brix fra 46: 5

Legg igjen en kommentar