Dagboka tirsdag 31. august 2010

Begrensninger, beregninger, muligheter og Mos. Det er vel sånn cirka det du får i dag. I ettertid Det ble tre poeng på søndag, og for min del er tre poeng det essensielle i fotballkamper. Å vinne med andre ord. Går vi kampen litt nærmere i sømmene kan vi vel ikke si annet enn at dette … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 31. august 2010»

Begrensninger, beregninger, muligheter og Mos. Det er vel sånn cirka det du får i dag.

I ettertid
Det ble tre poeng på søndag, og for min del er tre poeng det essensielle i fotballkamper. Å vinne med andre ord. Går vi kampen litt nærmere i sømmene kan vi vel ikke si annet enn at dette var rett og slett noe av det dårligere vi har prestert i år. Andreomgangen var en lidelse og kan sammenliknes med finsk fjernsynsteater fra søttitallet. Stakato, ingen rytme og like kjedelig som å se på maling tørke. Heldigvis for oss var Molde så ræva at vi tok med oss tre poeng.

Og mer er det vel ikke å si om denne saken. Eller jo:

I neste kamp mot Stabæk må vi se et annet lag på banen. Vi må ha spillere som ser ut som om de er interesserte i å spille fotball. Og vi må ha en annen offensiv plan enn å spille løpeballer til Luton Shelton.

Jeg liker ikke å si det, eller rettere sagt; Jeg må innrømme det: Hullet etter Moa er stort som den nye senketunellen under Bjørvika. Og jeg er stygt redd for at vi fort kan begynne å tape kamper fremover dersom dette ikke tettes på en eller annen måte. Enten ved at spillere som Sæternes, Zajic, Fellah eller Mos tar noen steg opp på skalaen som sier noe om hvor god man ønsker å være som fotballspiller. Eller ved at klubben kjøper inn en eller flere ertsattere.

Det siste er vi ganske sikre på at ikke skjer. Pål Breeen sa i alle fall i går at det ikke er gitt at vi skal ut og kjøpe i dette overgangsvinduet. Vi håper at dette kun er et spill – vi har allerede opplevd å se en klubbleder stå på riksdekkende TV og si det motsatte av det som sant den ene dagen for så å snu 180 grader den neste. Gårsdagens Jonevret-exit var vel ingen oddsbombe. At Moldes styreleder står på riksdekkende TV kvelden før og sier at Jonevret har full tillit, og at han sitter trygt, kan vel ikke akkurat sies å være noen annet enn latterlig.

Men så snakker vi om Molde. Byen som har fostra opp storheter som… Hva var det han pillemisbruker’n het igjen?

Landslaget
MPN (Moa På Nett) melder at John Carew har meldt forfall til kampen mot folket å den tidligere sagaøya, nå kun omtalt som konkursøya. Det betyr at Moa skal spille ensom spiss på topp i det Drillo omtaler som en offensiv 4-5-1 formasjon.

Vi ser fram til å se Moa stå der alene på topp på Island mens Drillo er opptatt av å forsvare seg mot hjemmelaget. (Er det lenge til Ståle Solbakken kommer?)

Bananos
Eggen gikk banans da han fikk vite at FCK var ute etter Bolanos. Costa Ricaneren på sin side vil ut og spille Mesterliga. Det skal ikke RBK, og dermed var den saken avgjort. Rent personlig syns jeg det er synd at vi tømmer vår egen liga for det lille vi har av profiler.

Bolanos hadde passe perfekt som erstatter for Moa. Men 8 millioner er tydeligvis for mye penger for Vålerenga i disse dager. Og det kan jo være noe i det. Sørge for at burikken går med overskudd før man handler som hodeløse høns.

Men det gjelder vel ikke for hele Norges Rosenborg. Eller?

Til slutt: En gladmelding
Andrelaget satte standarden for det kommende oppgjøret mot Stabæk. I går lagde de pytt-i-panne (tenk litt på den) av Stabæks andrelag.

Vi klipper fra klubbens sider:

På topp herjet tidvis Mostafa Abdellaoue med Stabæk-forsvaret.

– Mos scorer tre mål og er veldig bra i dag. Han var skarp og det var tre fine scoringer. Jeg synes også Frode Larsen fortjener skryt, han spilte en god kamp og gjør gode redninger og stod bra i mål, sier Andrea Loberto.

Unggutten Håvard Nielsen scoret kampens første mål.

– Det var veldig positivt for han. Han har hatt en god utvikling i det siste og fortjente et mål. Nå begynner han å bidra på dette nivået også etter å ha brukt litt tid på å kjenne på det, avslutter Loberto.

Med seieren har Vålerenga 2 nå 19 poeng på 18 kamper og ligger med det på plassen over direkte nedrykk. Os på plassen bak har ett poeng mindre og det er tre poeng opp til Førde på plassen foran.

Og dermed er standarden satt for det kommende oppgjøret, og det er vel ingenting som skulle tilsi at Mos ikke kan gjenta denne bedriften?

Legg igjen en kommentar