Dagboka mandag 30. august 2010

Seier og tre nye poeng. Kan man egentlig be om mer? Nok en seier Vi er nå tre poeng unna de 46 vi fikk da vi «snubla» oss til gull i 2005. Det er litt flere kamper å spille – fire for å være nøyaktig, men årets poenghøst er over alt vi egentlig hadde forventa. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. august 2010»

Seier og tre nye poeng. Kan man egentlig be om mer?

Nok en seier
Vi er nå tre poeng unna de 46 vi fikk da vi «snubla» oss til gull i 2005. Det er litt flere kamper å spille – fire for å være nøyaktig, men årets poenghøst er over alt vi egentlig hadde forventa. Vålerenga anno 2010 er et lag. Jepp et lag. Med andre ord: Ingen er spesielt viktigere enn andre. Selv om stjernespissen vår forsvant framstår vi som det samme laget. En velsmurt maskin. Et kollektiv som gir oss det vi har venta på de siste åra: At Prosjekt Martin skulle bære frukter.

Og det har det til gangs. Vi scorer flest mål, spiller til tider festfotball og styrer sikkert mot en medalje i årets Tippeliga. Det eneste skåret i gleden er at Rosenborg har hatt en vanvittig evne til å unngå poengtap. Ja, hele Norges fotballag står fram som en gullmaskin. Kall det flaks, kall det dyktighet, kall det hva faen du vil, men vi kommer ikke unna det faktum at Rosenborg anno 2010 er et forbaska bra fotballag de også. Det mest imponerende/irriterende (stryk det som ikke beskriver din sinnstemnin) er lagets evne til å legge inn ett ekstra gir for å snu en kamp, og det mot slutten av omgangen. Flere av de trepoengerne laget har tatt i årets sesong har enten kommet mot slutten av kampene, eller på overtid.

Så kan man diskutere seg blå i trynet om ballen var helt inne i gårsdagens kamp mellom Start og Rosenborg eller ikke. Faktum er at Rosenborg fortsatt leder serien med ni poeng. Det er 8 kamper igjen. Om vi slår Rosenborg den 3. oktober har det ikke noe å si på tabellen hvis de fortsetter å plukke poeng på denne måten. Men i har jo sett det før: At lag som er i siget plutselig får problemer. At Iversen ikke er i form er jo i så måte «positivt». Problemet er jo at RBK har to erstattere på hver nøkkelspiller – spillere som hadde hatt fast plass på nesten samtlige av røkla i årets Tippeliga.

Dommerknupp
Det er ikke få ganger jeg har følt at dommeren er mot oss. Vi har gjennom årene vært vitne til rimelig hårreisende dømming, på den andre siden så har vi jo også opplevd at noen dommere har vært – om ikke direkte – så indirekte ansvarlige for at vi fortsatt eksisterer som toppklubb.

Gårsdagens mann i svart er i mitt hode en av de beste dommerne vi må forholde oss til. Per Ivar Stadberg viste at det å dømme faktisk betyr å gripe inn der han skal, og la spillet gå når det meste skjer etter regelboka. I så måte er det godt å se at grisespillere som Diouf får marsjordre etter gårsdagens hodeløse opptreden. Jeg var sikker på at klippingen skulle føre til direkte rødt kort. At det først ble gult kan man jo på en måte forstå, met at Diouf så går fullstendig amok mener jeg at kvalifiserer til mer enn en kamps utestengelse. Det er greit at han kanskje skulle hatt frispark i forkant av den omtalte situasjonen, men å «kjekse» en motspiller når ballen er tre meter unna som en slags hevn er fullstendig uakseptabelt. Og skal det være noe konsistens i den måten NFF jobber på, så må det slås ned på denne typen oppførsel.

MPN
VPN slår et slag for gamle helter og starter en liten «spin-off» som vi kalte det i Dotcomtida. Moa På Nett vil holde deg løpende oppdatert på ja nettopp Moas videre karriere.

På lørdag kom det andre kapittelet i superspissen som gikk på billigsalg til Hannover. Debuten beskrev Moa som noe i nærheten av det han opplevde da Vålerenga ble cupmestere i 2008. Den andre beviste for oss alle at Hannover rett og slett har gjort et kupp. En målgivende og ett mål på bortebane mot Schalke 04 er ikke annet enn langt over det Hannover kunne forvente.

Moa kommer nok hjem til Norge denne uken. Drillo har i alle fall nok av grunner til å ta han ut til kvalikkampene mot Island og Portugal.

(Og så håper vi at det ligger en solid avtale om prosenter av et videresalg på Moa for vår del.)

Landslagspause
Det skal spilles mye landskamper i ukene fremover. Vi regner med at Lutons opptreden på Jamaicas landslag avlyses slik at strekken han pådro seg i går kan leges til hjemmekampen mot Stabæk om 13 dager.

Vi håper også at det fokuseres mye på at alle andre er slemme mot Rosenborg, og at Bolanos ender opp i Vålerenga. Hvis ikke så håper vi den lille teknikeren velger FCK. Vi merker oss også at Starts hjemmepublikum BUET på sin egen klassespiller da laget ble presentert i går.

Sympatiske disse sørlendingene gitt.

Legg igjen en kommentar