Dagboka fredag 27. august 2010

Vi forbereder nervene på bortekamp mot Molde og avslutter «RBK i CL, med Martin som den store stygge ulven» saken. Og så gratulerer vi Luton Shelton med landslagsplass. Kamp mot Molde Så skal Vålerenga ut i bortekamp igjen, denne gangen mot Molde, en tradisjonelt vanskelig kamp. Personlig forbinder jeg Molde borte med heroiske tap, der … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. august 2010»

Vi forbereder nervene på bortekamp mot Molde og avslutter «RBK i CL, med Martin som den store stygge ulven» saken. Og så gratulerer vi Luton Shelton med landslagsplass.

Kamp mot Molde

Så skal Vålerenga ut i bortekamp igjen, denne gangen mot Molde, en tradisjonelt vanskelig kamp. Personlig forbinder jeg Molde borte med heroiske tap, der Vålerenga til slutt blir slått og der en kjører den lange turen hjem med nedrykkspøkelset fremst i bevisstheten. Men 90-tallet, det var den gang da. De siste par sesongene så har faktisk Vålerenga hatt et brukbart tak på Molde borte. Dessuten så er Vålerengas 40 poeng dobbelt så mange som Moldes 20. Og skulle ikke det være grunn nok så har vi alle lagt merke til at både Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth er uaktuelle for Molde grunnet for mange eller for røde kort, mens Vålerenga kan stille lag uten karantene for andre enn Martin Andresen.

Så på papiret peker mange piler riktig vei. Såpass mange at en blir litt skeptisk. Fint da at Freddy sliter litt med lysken, slik at vi får litt balanse i regnskapet, han var redusert til å leke dommer på treningen i går, i følge vif.no.

– Jeg fikk ikke engang utdelt en fløyte. Jeg måtte rope offside, men ingen hørte på meg. Det var litt vrient. Det var nok et par kontroversielle avgjørelser, men man må bare legge seg flat når man gjør en feil, sier Freddy til vif-fotball.no.

Men han håper på bedring.

– Jeg har bare noen få dager på meg, men jeg håper jeg blir klar til kampen på søndag. Jeg har veldig lyst til å spille og vi er i en veldig bra flyt om dagen selv om vi har trøblet på bortebane i de to siste kampene. Jeg føler at vi kan ta med oss alle poengene fra Molde og det har jeg lyst til å være med på.

Vi kan avslutte med å minne om at Vålerenga nest beste bortelag så langt i sesongen mens Molde er Tippeligaens 11. beste hjemmelag. Som sagt, statistikken er mer enn nok til å få nerver av.

RBK og CL, en siste gang

For ordens skyld så tar vi med Martin Andresens utdypning av egne synspunkter når det gjelder den manglende støtten til RBKs eventuelle CL-eventyr:

– Jeg har nevnt flere positive ting med et RBK-avansement også: Det er bra for rankingen, bra for anseelsen til Tippeligaen, bra med tanke på at det tilfører penger til norsk fotball, bra for klubbene som med bedre anseelse får bedre betalt for spillerne sine og bra for landslaget fordi spillerne får trent på høyeste nivå. Men så er det også noe negativt med det, og det var det jeg påpekte. Og det kan jeg ikke skjønne at det går an å være uenig i, sier han i Dagbladet.

– I Europa League holder jeg med Rosenborg. Det er kjempefint at de får seks kamper der, og bra for norsk fotball om de gjør det bra. Brann har kommet seg videre fra gruppespillet (i 2007, den gang det het UEFA-cupen), og Rosenborg tapte vel mot Fiorentina (i 16-delsfinalen), fortsetter Andresen.

Alt i alt så kan vi vel alle være enige om at en ikke støtte andre norske lag i Europa enn sitt eget. Hvorfor skulle en det i grunn, annet enn for rankingens skyld?

Og dessuten: Rosenborgs tap kan ikke annet enn å virke deprimerende og demotiverende på lagets spillere. Kombinert med en tro på at de er helt overlegne i Norge kan det tenkes de griper anledningen og begynner å snuble. En kan alltids håpe.

En flott følge av onsdagens kamp er at Rosenborg ikke lenger kan fare rundt som en full sjømann på land når det gjelder kjøp av norske spillere, noe som høyaktelt for Vålerenga i forbindelse konkurranse om en mulig Bolanosovergang.

– Det er først og fremst en som er så sterk og god at han kan gå rett inn på laget og forsterke. Bolaños har vi vært og er fortsatt interessert i, sier Nilse Arne Eggen i Fevennen.

Samme avis melder at Start vil ha 8 millioner for Costaricaneren, mens Rosenborg har budt 5 millioner. Det er neppe like enkelt å heve det budet når man må forholde seg til et budsjett der inntektene er i størrelsesorden 100 millioner mindre.

Pikant i samme sammenheng er det at Jan Jönsson er med å bestemme hvilke spillere som kan signeres for RBK.

– Ja, selvfølgelig [er han det], svarer Erik Hoftun på spørsmål fra Adresseavisen om Jan Jönsson tas med på alle råd når det gjelder spillerkjøp.

Christ! Eller for å sitere en ivrig leser:

Lurer på hva Stabæksupporterne mener om at det ikke blir kjøpt en spiller uten at Jönsson tas med på råd, det innebærer jo at dersom RBK legger inn bud på en Stabækspiller så er Jönsson med på beslutningen på begge sider…?
Er Stabæk komfortable med at Jönsson gir råd til en konkurrent mens han fortsatt har nær et halvt år igjen av ansettelsesforholdet på Nadderud? Hva mener skaren av fanatiske bæringer? De raste over Våleregnabrødet, hva mener de om svenskeloffen?

Luton Shelton

Luton Shelton er tatt ut i Jamaicas tropp som møter Costa Rica og Peru henholdsvis 5. september og 7. september. Luton har ifølge vif.no, allerede spilt 50 landskamper, men VPN gratulerer likevel. Bra jobba Luton!

Legg igjen en kommentar