Dagboka onsdag 18. august 2010

Solgt smør og ikke tatt betalt. Folk er vantro og harmdirrende til overgangen til Moa. Hvem som har skylda for overgangsflausen er det delte meninger om. Puddingadministrasjon eller grisk Moa Det fremstår som klossete å bytte Tippeligaens toppskårer mot 5,2 millioner kroner nå og et tilsvarende beløp avhengig av at Moa oppnår tilstrekkelig antall kamper … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 18. august 2010»

Solgt smør og ikke tatt betalt. Folk er vantro og harmdirrende til overgangen til Moa. Hvem som har skylda for overgangsflausen er det delte meninger om.

Puddingadministrasjon eller grisk Moa
Det fremstår som klossete å bytte Tippeligaens toppskårer mot 5,2 millioner kroner nå og et tilsvarende beløp avhengig av at Moa oppnår tilstrekkelig antall kamper og mål for sin nye klubb. Dersom Breen og Håkonsen selger bilen sin i nær fremtid så vil jeg tro mange er villig til å gå i forhandlinger med de gutta. Så enkelt tror jeg ikke det fungerer.

Spørsmålet er snarere hvilket alternativ man hadde når man satt i de siste forhandlingene med Moa og forlenget kontrakten. Hvis alternativet til det vi ser i dag hadde vært at Moa ikke underskrev for oss og heller gikk gratis til Hannover eller RBK ved utløpt kontrakt tror jeg raseriet mot administrasjonen ville vært større.

Vi snakker om en spiller som kom til Vålerenga som bosmanspiller, altså en spiller som allerede harr vist at han ikke har skrupler med å bytte klubb uten at de som har utviklet han fikk penger, sett i det perspektivet bør det ikke overaske noen at Moa to år senere setter seg selv foran oss. Det handler ikke om Moa som person, det handler om den rådende mentaliteten innen fotballen. Både spillere og klubber oppfører seg på den måten som best sikrer egen økonomisk vinning.

Se for deg at Moa hadde igjen to dager av kontrakten sin og brekker begge beina på trening på Valle, tror du med hånden på hjertet at Vålerenga hadde gjort mer enn det de var forpliktet til for å sikre spilleren en fremtid utenfor fotballen? Du kan jo ringe han som var på prøvespill i Brann og brakk beinet i en treningskamp og høre hvor mye SK Brann har gitt han i ettertid.

Jeg hadde gjerne sett at Moa ble i Vålerenga og at vi fikk 50 millioner den dagen det passet oss å selge gutten. Nå ble det ikke slik.
Om det er riktig at det forelå en slags avtale om ikke å legge hindringer i veien for Moas proffambisjoner så er det en avtale som er opprettet for å sikre Vålerengas interesser. Det er vel ingen som er uenige i at det er bedre å sitte igjen med 10 millioner enn null. Er det fem minutter før stengetid så må du velge om du skal ta med hu tykke du har draget på eller om du skal gå hjem aleine. Noen ganger så blir det hu feite og du angrer når du står opp om morran, avtalen med Moa er litt sånn, men alternativet var nærmest garantert å stå der tomhendt.

Hjemmedømming i Europa
Tross en hjemmedommer som overså en soleklar hands på Iversen i eget straffefelt i går, sikret FcK seg et godt utgangspunkt for å nekte RBK plass i mesterligaen. Jeg krysser fingrene for at Solbakkens disipler snyter RBK for konkurransefordelen på minst 150 millioner i år. At grisespilleren Annan må stå over i returmøtet bedrer danskenes muligheter ytterligere.

Etter å ha sett kampen i går og RBK på Ullevaal er det en ting som slår meg. Dette postulatet om å spille angrepsfotball og underholde, er det et postulat som bare gjelder mot Haugesund og Sandefjord. På Lerkendal i går spilte RBK som de gjorde mot oss. Sterk defensiv orientering hvor spillestilen er tuftet på å skape overganger gjennom lavt press med lav risiko. Jo da, RBK skapte sjanser, men et ballinnehav på 40% på hjemmebane er ikke helt i tråd med festtalene yppersteprest Bratseth og Eggen benytter enhver anledning til å holde.

Tom Nordlie
Vålerenga møter Sandefjord til kamp i neste serierunde og ryktene fra Sandefjord går på at Nordlie er hentet inn som redningsmann og vil lede Sandefjord mot Vålerenga. Det tror jeg bare vil slå positivt ut. Vi har et lag som vil vise at de kan prestere uten Moa, mens Sandefjord er et lag som har møtt hverdagen etter flere år med overpresteringer. Om ryktene om Nordlie stemmer så velger altså Sandefjord å hente tilbake en trener de har svært blandede erfaringer med fra forrige opphold. Jeg synes det er underlig om det stemmer, når skal norske klubber begynne med å snakke sammen, har Nordlie så bra referanser fra FFK at han bør få tilsvarende jobb i Sandefjord? Uansett så er det heldigvis Sandefjords problem.

Jeg gleder meg uansett til å se en fortvila psyko-tjukkas som river seg i håret over herjingene til Mos og Bengt. Jeg gleder meg til å se Vålerenga fortsette med sin underholdende stil og gutter som viser at de er i stand til å fylle rommet etter Moa.

Vålerenga i dag
Gå deg en tur, ta deg en pinne.

Legg igjen en kommentar