Dagboka mandag 16. august 2010

Det er stille, ikke dørgende stille, men stille som i kun rykter og babbel, rundt Vålerengas herrelag på øverste nivå. Det fritar naturligvis ikke dagbokisten fra å lage ei smørje til dere lesere. Litt andrelag, litt rykter og spekulasjoner blandet med sedvanlig rør. Andrelaget møter bunnlaget Os i Vallhall kl. 19 Andrelaget ligger å dupper … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. august 2010»

Det er stille, ikke dørgende stille, men stille som i kun rykter og babbel, rundt Vålerengas herrelag på øverste nivå. Det fritar naturligvis ikke dagbokisten fra å lage ei smørje til dere lesere. Litt andrelag, litt rykter og spekulasjoner blandet med sedvanlig rør.

Andrelaget møter bunnlaget Os i Vallhall kl. 19
Andrelaget ligger å dupper med hodet så vidt over nedrykkssumpa. I dag møter vi Os og har muligheten til å skape avstand til bunnen av avdelinga. En viktig kamp med andre ord, med tap har de Os i asen og det er ikke så bra som å gi Os i asen om du skjønner.

VPNs årsmøte nærmer seg
VPN pleier å markere overgangen til et nytt år med årsmøte, hvor vi stort sett sitter og pisser hverandre på ryggen og prater om hvor gode vi skal bli. I år har vi bomma på årsskiftet med noen måneder og har møtet nå på søndag. Hvorfor dele dette med deg kjære leser, jo har du noe du gjerne skulle ha sagt oss, så er det kanskje en passende anledning nå. Hvorfor har vi ikke mer sladrestoff og dristige bilder, hvorfor krever vi ikke Martins hode på et fat, hvorfor skriver vi ikke at Breen har blitt lubben, alt dette og mere til kan du dele med oss, så blir det kanskje behandlet på søndag. Vi lover å ta en tilbakemelding av gangen og telle opp til slutt, eller la være.

NRK og fotball
Kjære vakre vene hva har skjedd? Arne Scheie har redusert seg selv til en rørekopp og med seg har han Halvard Thoresen, en rørekopp med stor hang til å bruke fremmedord han knappest synest å beherske. Fotball på NRK har blitt en trist affære, jeg trodde aldri jeg skulle si det, men takk og lov at TV2 har rettigheter til mest fotballmoro. Arne Ball, det er bra nå, takk for alt du ga oss, legg opp mens vi fortsatt husker deg som innsiktsfull og engasjerende.

Moa og pris
Forum er full av det og alle som tenker på Vålerenga lurer på hvor mye vi får for østkantrampen. RBK er villig til å betale Start 7 millioner i sitt første bud på Bolanos, riktignok med en klausul om antall kamper, og det er ikke kjent om Start skal ha prosenter av en overgangssum. Vi snakker om en overgang på det norske markedet, for en spiller som har floppet i Danmark og England i tidligere forsøk. Vi snakker altså om en spiller som i likhet med Hæstad har redusert verdien sin gjennom å prøve og feile og som i de ett og et halvt årene han har vært i Start. Moa er yngre, er spiss og har skåret det som i Norge må kalles mål på bestilling. Hva som er riktig pris for Moa? Riktig pris er den høyeste pris noen er villig til å betale, når den sammenfaller med hva Vålerenga er villig til å selge for. Jeg for min del håper den prisen vi er villig til å selge for er godt over 20 millioner kroner. Det handler mest om hva vi må ha for å hente tilsvarende kvalitet.

Spillere på veg inn
Bortsett fra nevnte Bolanos og godsets Pedersen så er det meste annet reine spekulasjoner. Jeg for min del vil bli overasket om ikke Vålerenga snuser på Tarik Elyonussi, en spiller fattige LSK hadde råd til å leie og hvor historien viser hvor verdifull han var for LSK. Jeg vil tro han kan være et hurtig alternativ for Berre også på kort sikt. Om det er kjøp eller leie med opsjon bekymrer meg mindre, men helt klart er det at gutten ikke har imponert så langt i nederlandsk fotball. Skal man følge spekulasjonene om prisen på Moa fra forumet så må jo en benkesliter i Nederland brått være verdt godt under 10 millioner og da har vi vel råd. Andre spillere må være alternativer på kanten på midbanen eller backer, to posisjoner hvor det ikke renner over av gode alternativer i Norge. Når Tom Høgli spiller på landslaget, ja da kan det være greit å se uttafor landegrensene. Etter min mening har han sine klare begrensninger både når det gjelder fart og innleggspresisjon og kjøttbacker går det en del på dusinet av.

Vålerenga i dag
Tre poeng mot Os i Vallhall.

Legg igjen en kommentar