Dagboka tirsdag 10. august 2010

Landslagspause betyr hummer & kanari i dagboka. Hockeykonkurs? VG melder at Skatt Øst har begjært Vålerenga Ishockey AS konkurs. Klubben skylder 900.000 i ubetalt skatt. Klubben på sin side sier at de skal ordne opp innen fristen. – Vi har hatt en emisjon i sommer og får inn pengene denne uken. Så det er ingen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. august 2010»

Landslagspause betyr hummer & kanari i dagboka.

Hockeykonkurs?
VG melder at Skatt Øst har begjært Vålerenga Ishockey AS konkurs. Klubben skylder 900.000 i ubetalt skatt. Klubben på sin side sier at de skal ordne opp innen fristen.

– Vi har hatt en emisjon i sommer og får inn pengene denne uken. Så det er ingen dramatikk i dette, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær.

Vålerenga Ishockey har hatt fem inkassosaker i år og selskapet ansees som lite kredittverdig.

Melder VG.

Med bilde av Espen «Shampo» Knudsen.

Hva skal vi mene om dette? Tja. Spillerflukt til Lørenskog. Offentlig skittentøyvask i media. En ledelse som til stadighet havner i medias søkelys.

Er det på tide med en liten snuoperasjon?

At noen tar tak og ordner opp?

Eller klarer Kjær & Co å lande på beina nok en gang?

Dagboka spør, kan noen svare?

Let’s dance
Vi observerer videre (fortsatt på VG) at Tom Nordlie skal delta å sjette sesong av TV2-programmet «Skal vi danse». Er det et siste desperat forsøk på å bevise at han faktisk kan utrette noe? Eller er det bare siste krampetrekninger fra en mann som aldri kommer til å trene et fotballag på toppnivå i Norge igjen?

Heldigvis har jeg mange ting jeg kan drive med mens Tom åler seg rundt i høyhælte sko, pinetrange bukser og skjorte med paljetter. Huff, håper ikke jeg har spolert dagen for mange der ute ved å skape bilder det kan være vanskelig å få bort fra minnet.

Voule vous jouer avec nous
Litt fransk kan jo ikke skade. (Vil du leke/spille med oss?) Vi skal jo spille mot laget som vant klovneprisen i Sør Afrika. Eller rettere sagt vi skal spille mot Frankrikes nye landslag. Et lag som er tatt ut etter hvor gode spillerne er og ikke ut i fra hvilket stjernetegn de er født i.

Carew (Kæru) er ute med skade og Moa er vel ganske aktuell som erstatter skulle vi tro. Og da er det vel ikke mange uker til det første budet på Moa ligger på bordet. Dessverre. Og derfor svirrer ryktene:

Noen mener å ha hørt at søstra til Thorstein Helstad har flytta ut av leiligheten han har i Oslo, og at det betyr at Helstad flytter til Oslo og at han er klar for Vålerenga. Det er jo mulig at søstra flytter ut fordi hu har finni seg en ny kåk.

Andre mener å vite at Doffen er på vei hjem til Start fordi han har kjøpt seg et hus til sju millioner. Disse noen mener også at vite at Vålerenga er villige til å bytte Hæstad mot Bolanos. Noen andre enn disse mener at Bolanos skal erstatte Moa, og noen andre enn de andre som er noen andre enn de sistnevnte andre mener at Bolanos kommer til Vålerenga uansett.

Sjøl så har jeg hørt at Fabregas skal ha sagt at han syns Vålerenga er et kult lag.

Følg med vidare i forviklingane og ryktane som kjem fram frå krika og krokar. (Nynorsk er kult!)

Frafall
Stefan Strandberg, Mohammed Fellah og Harmeet Singh var alle tatt ut til U21-landslagets EM-kvalifiseringskamp borte mot Kroatia førstkommende onsdag. Nå melder alle forfall.

– Stefan skadet seg i kneet mot Start, og fikk en smell i samme beinet mot Haugesund. Det gikk verst utover leggen i dag, men han trenger hvile nå, forklarer Martin Andresen til vif-fotball.no.

– Når det gjelder Fellah har han en overbelastning i kneet. Jeg skulle helst ikke brukt han i dag, og det var grunnen til at han startet på benken. Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men han trenger en uke uten løping nå.

Harmeet Singh har som sine unge kollegaer også spilt det meste av årets kamper, og begynner også å merke kjøret.

– Alle tre er slitne etter å ha spilt mye, men Harmeet sliter også med leggen og lyskene, så det mest forsvarlige er at han også melder forfall, sier Andresen.

På den ene side: Dumt med skader.

På den andre side: Bra at gutta holder seg i ro og lader batteriene. Vi håper at det er RBK-spillere som skal erstatte disse tre…

Ramadan
Vålerenga er en smeltedigel. Her er det kristne, muslimer, hinduer, buddister, satanister og ateister i skjønn forening. Den årlige fastemåneden Ramadan nærmer seg og dermed er det flere av våre spillere som ikke kan innta fast føde på dagen.

I og for seg greit når du bor ved ekvator og lyset går på klokka seks og av klokka seks tolv timer seinere. Litt kjipere hvis du bor her oppe i nord og sola står opp rundt klokka fire på natta og ned klokka ti på kvelden.

Men det blir vel en ordning skal dere se. I Tyskland har de i alle fall løst det i følge Dagbladet:

Muslimske profesjonelle fotballspillere i Tyskland får spise som normalt i forbindelse med islams fastemåned, ramadan, som starter kommende onsdag.

Det er klart gjennom en avtale mellom den tyske spillerforeningen og muslimske ledere. Universitetet Al-Azhar i Kairo besluttet at et unntak til den strengt religiøse skikken kunne bli gjort for profesjonelle fotballspillere.

Unntaket er begrunnet med at spillerne er kontraktsbundet til å yte sitt beste i jobben. Forutsetningen er at spillerne faktisk spiller kamper i løpet av den hellige måneden.

Debatten i Tyskland startet med at tre muslimske spillere i 2. Bundesliga i fjor fikk advarsler av klubben fordi de fastet.

Og debatten ruller hos Dagbladet…

Men vi gir oss ikke der. På Wikipedia leser vi følgende:

Fritak fra faste:

Gamle og kronisk syke slipper å faste hvis dette er til skade for dem, og unge mennesker er også fritatt fram til de har nådd puberteten, men de kan faste hvis de klarer og ønsker det. Gravide kan ta igjen fasten etter at barnet er født. Ammende mødre er også fritatt. Det samme er reisende og menn i krig. Syke kan om de vil, istedenfor å ta igjen fasten senere, velge å bespise en fattig person.Den som ufrivillig må bryte fasten under ramadan gjør opp for de dagene senere (men innen neste ramadan) ved å faste tilsvarende.

OK. Fotball kan sies å være slags krig? Og man reiser jo en del som fotballspiller, gjør man ikke?

Vi antar at klubben og spillerne bruker sunn fornuft, og at man får i seg den næringen man trenger.

Byderby
(Bra bokstavrim kommer litt ut i dette avsnittet.) Andrelaget tapte mot Frigg i andredivisjon (Jøss, spiller de i andre nå? Trodde det var tredje jeg.) Til pause stod det 3-0 og da var løpet kjørt. David Brocken som nå er Sportsdirektør i Frigg tok med dette en etterlengtet skalp hjem til Frogner. Om det ble Frognerfitter på Klanens tilreisende vites ikke.

Om det er fett for Frigg å frekventere Frogner Stadion får de færreste føle på

Vi følger spent med videre i denn ekstremt viktige jobben med å sikre fortsatt spill i andre divisjon avdeling 1.

Vålerenga i dag
Ta seg en øl etter jobb og håpe at det kommer en ferieuke dettende ned fra himmelen før eller senere.

Legg igjen en kommentar