Møte med Zlatan

Med presseakkreditering og spansk tolk stod VPNs noe tilårskomne referent fast i et menneskehav utenfor Ullevaal Stadion. Unibuss sin sølvgråe jævel hadde skvist seg inn mellom folkemengden og parkert utenfor spillerinngangen. Drittungene skrek, drittungene ropte på Zlatan, drittungene skulle ta bilde og vekterne slapp oss ikke forbi sperringene. På motsatt side av spillerinngangen var presseinngangen. … Fortsett å lese «Møte med Zlatan»

Med presseakkreditering og spansk tolk stod VPNs noe tilårskomne referent fast i et menneskehav utenfor Ullevaal Stadion. Unibuss sin sølvgråe jævel hadde skvist seg inn mellom folkemengden og parkert utenfor spillerinngangen. Drittungene skrek, drittungene ropte på Zlatan, drittungene skulle ta bilde og vekterne slapp oss ikke forbi sperringene.

På motsatt side av spillerinngangen var presseinngangen. Dit kom ikke vi. Så der stod vi og ventet. Lenge. Lenge nok til at vi ble ubehagelig våte grunnet skybrudd. Jeg begynte å skrike jeg også. Jeg hadde jo lånt kamera til 40.000 som jeg måtte erstatte om jeg ødela. Digitale speilreflekskameraer med linse lenger enn Rocco Siffredi liker neppe vann. Gud bedre som jeg skreik.

«Møkk! Horer!»

Der har du mitt vokabular. Vekterne ga meg gult kort og jeg kom ikke noe mer gjennom sperringen av den grunn. Det var jo barn til stede må de vite. Gudene vet hvorfor. Spillerne var jo i garderoben for lengst.

Pausen ble brukt til å blinke ut Barcaspillere om skulle intervjues. Vi regnet med at en håpløs norsk presse ville kaste seg over Zlatan og Guardiola og at den samme håpløse pressen ville stille spørsmål på engelsk og norsk. Planen var derfor å huke tak i backen Gabriel Milito (også kjent som Gabriel Military – for de av oss som bruker Google translate på argentinske sportsaviser). Med tolk som snakker flytende rioplatensisk spansk så regnet vi det som ganske sikkert at han ville ta turen innom oss når han ble tilgauket på morsmålet.

Gabriel Military var den eneste av Barcelonas spillere som gikk rett i bussen uten å ta turen innom

pressen. Alle andre ville snakke med Zlatan og Guardiola, noen av de norske fotografene påstod hardnakket at Luton Shelton var Keita og Bojan Krkic kunne vi intervjuet, men som dere alle vet; det er bare en Bojan.

Så da stod vi til slutt igjen med én mann i teltet og det var Zlatan. Etter et intervju med NRKs stygge lille bøffel Morten Stokstad (seriøst, det er noe riv ruskende galt med proporsjonene hans. Han er liten og feit og har et enormt bredt kranie… I tillegg har han de samme griseøynene som kurt Nilsen og han avrunder det hele med et kjeve- og hakeparti som minner om den blå dingsen i Lilo and Stich). Men hvem kan klandre Zlatan? Hvem vil omgås en bøffel? Ikke du, ikke jeg – ikke Zlatan.

Så da ble det jo ikke noe intervju. I alle fall ikke et ekte. I stedet får dere nøye dere med slik jeg tror intervjuet ble. Herregud, jeg tok jo bilder av ham, så noe må jeg jo bruke dem til:

VPN: Zlatan; tid til noen raske?

Zlatan: Ja fan, kjör på. Alt for at komma väck i från den där otäcka Lilo och Stich attrappen från NRK. Två minuter mer med honom och jag hade fått mardrömmar.

VPN: Forstår, du skjønner han er bøffel.

Zlatan: Okei, då förstår jag. Eklig liten jävel. Är han en av dom som håller til på Martins före varje fotbollskamp? Lilleström er inte mycket til plats. Platsen får raggare som Ronny och Ragge at se ut som nollåtta. Orkar ni värkligen av med at åka dit när Vålerenga måste spela på Rånåsen?

VPN: Er jo nødt til det.

Zlatan: Jag er glad jag er upptagen i Barcelona så jag inte måste hänga med. Jag klarar inte av dom.

VPN: Så du følger med på norsk fotball?

Zlatan: Skit ner dej! Visste ni inte det? Jag var jo med i er ene crew – eller jag var hangaround i Bugger Boys. Jag var inte med på første åket så jag blev aldrig äkta medlem, men jag har druckit mycke bärs med Lars Treseng, Svigers, Kukkens Far och Gumball-Bjarne. Ni måste säga hey från meg til Egon-Pottit, Rockesmurfen och Oddevold.

VPN: Ikke dålig. Antar du likte at Lyn endelig måtte betale for all kriminell atferd og gikk konkurs?

Zlatan: Fan vad kul det var! Jag är jo van med mycket kriminälitet från min uppvekst i Malmö, men gjänget i Lyn var fan meg hur kriminälla som helst. Konstigt at ingen av dom åkte fast og hamnade i häktet. Morgan Andersen och Lyn passade jävligt bra ihop. Ungefär som President Jeltsin och Vodka. Det tycks på lång avstånd at det inte är bra for någon, men det går inte at skilja dom åt.

Men nu måste jag åka i veg. Jag ska ner på Bohemen och se highlights från kampen.

VPN: Lykke til. Noen siste ord får du haster av gårde?

Zlatan: KLUBBSÅNG 3!

Legg igjen en kommentar