Dagboka onsdag 11. august 2010

Utstillingsvinduer i øst og vest og hva som gagner norske lagidretter, er det vi har å rutte med den midterste onsdagen i august. Utenlandske klubber strømmer til Ullevaal for å se Moa er hovedpoenget til TV2 foran kveldens treningslandskamp mot Frankrike. Og ikke bare det: selv Jan Gunnar Solli ser på landslaget som et fantastisk … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11. august 2010»

Utstillingsvinduer i øst og vest og hva som gagner norske lagidretter, er det vi har å rutte med den midterste onsdagen i august.

Utenlandske klubber strømmer til Ullevaal for å se Moa er hovedpoenget til TV2 foran kveldens treningslandskamp mot Frankrike. Og ikke bare det: selv Jan Gunnar Solli ser på landslaget som et fantastisk utstillingsvindu, i følge TV2 sporten. At tilstrømningen muligens også kan skyldes franske spillere tas med i en bisetning.

Det er opplest og vedtatt at det er godt for norsk fotball å få flest mulig norske spillere ut i verden, og jeg skal ikke krangle på det. At Bjørn Helge Riise sliter benk i ordinære Fulham framfor å spille tippeliga for Fugla, er et godt eksempel på at norsk fotball generelt og Tippeligaen spesielt, er de store vinnerne.

Landshykler Eggen på Lerkendal, som ikke er større i kjeften enn at tunga hans har plassproblemer, tenker også på hva som gagner norsk fotball mest. I VG mandag var han snurt som faen for at Start har avslått skambudet fra RBK på Christian Bolaños. Han har ikke helt gitt opp å få mannen på plass før kvalik-kampene mot FCK, men viser nasjonalt ansvar og sinnelag med dette utsagnet til VG:

– Vi må jo også tenke på hva som er best for norsk fotball når vi henter spillere

Sier mannen som en gang støvsugde norske klubber med millonene fra UEFA.

Se landskampen på TV og bruk heller penga på Vålerenga Hockey som spiller sin første kamp i European Trophy mot det tsjekkiske storlaget Sparta Praha på Jordal klokka 1830. Billettinfo her .

European Trophy er organisert og finansiert av de deltakende klubbene og består av inviterte representanter fra sju ulike nasjoner delt inn i to divisjoner (Capital og Central) der de fire beste i hver divisjon går videre i turneringen, leser vi på vif-hockey.no.

Det høres unektelig rått ut at fattige Vålerenga som skylder 900 moms-lapper til kemneren øst for elva, er med på å finansiere denne nyskapningen i europeisk toppidrett. Og sannheten er vel at at det ikke er dønn sant, bare litt.

Ben Dover skriver skriver i bloggen sin på vif-hockey Europa skal temmes:

– …. den er finansiert og eid av noen av de finske og svenske deltakerklubbene. Ok, det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner. Det er selvfølgelig sponsorer og samarbeidspartnere med på laget, men det viktigste er altså at klubbene selv eier og er ansvarlige.

Utstilligsvinduet på Jordal i ukas tre kamper – ja det er kamper fredag og lørdag også – kan i verste eller beste fall tappe Vålerenga for enda flere spillere. Er det bra eller dumt for norsk hockey? Er det bedre om spillerne våre krysser landegrenser framfor fylkesgrenser, om de flykter til Sverige eller til Lørenskog for å være sikra penger når lønningsdagen kanskje kommer?

Dagboka i går prøvde ikke å skåne det konkurstruete ishockeyfolket vårt, og stilte spørsmål om spillerflukt og snuoperasjon. Vålerenga hockey har klare svar:

Et krav på forfalt merverdiavgift er bakgrunnen for at Skatt Øst nå truer Vålerenga Ishockey AS med konkurs. Situasjonen er kjedelig, men under kontroll.

Klubben har vært igjennom en tung økonomisk periode under finanskrisen, men man har kommet seg igjennom. Etter mange gode regnskapsår, har trenden vært noe mer negativ de to siste kalenderårene. Dette er man i ferd med å snu, og derfor har det blant annet vært jobbet med en emisjon i sommer.

Egenkapitalen i Vålerenga Ishockey AS er i 2010 bedret med ca ni millioner. Selskapet har kvittet seg med seks millioner i aksjonærgjeld, og en emisjon som tilfører selskapet tre millioner i frisk kapital er på plass. Siste del av disse pengene har dessverre blitt noen dager forsinket. Dette kommer imidlertid på plass denne uken, slik at kravet fra Skatt Øst blir betalt innen fristen.

Det er eksisterende sponsorer og støttespillere som har gått inn på eiersiden i selskapet.

Parallelt med grepene på egenkapitalsiden, kuttes det kostnader. Styre og administrasjon er svært bevisste på at man ønsker en annen linje i tiden som kommer. Kostnadskuttet startet umiddelbart etter fjorårssesongen, og dette synliggjøres mest tydelig ved at man ikke har kastet seg på lønnsgaloppen for å beholde de etablerte spillerne som fristes av andre klubber.

I sommer har blant annet har flere spillere tatt veien til Lørenskog; et resultat av lønnskrav Vålerenga ikke har mulighet til å matche.

Vålerenga ønsker å være ansvarlige og vise edruelighet. Man har sanert mye gjeld de siste årene, og dette kravet er etter planen ute av verden om noen dager.

Vålerenga i dag
Jordal Amfi klokka 1830. Moa kan du se på TV rett etter kampen mot tsjekkerne.

Legg igjen en kommentar