Dagboka torsdag 12. august 2010

Litt oppgulp fra nær fortid og et gufs fra fremtiden er det vi har å by på i dag. Fotballkamp Bare en heldig og god Jon Knudsen i buret holdt Norge inne i kampen før pause. Franskmennene briljerte med spill som likna mye på nye Vålerenga, fikse kombinasjoner som lurte nordmennene til å bli mye … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. august 2010»

Litt oppgulp fra nær fortid og et gufs fra fremtiden er det vi har å by på i dag.

Fotballkamp
Bare en heldig og god Jon Knudsen i buret holdt Norge inne i kampen før pause. Franskmennene briljerte med spill som likna mye på nye Vålerenga, fikse kombinasjoner som lurte nordmennene til å bli mye bedre uten ball enn planlagt. Moas langskudd kunne fort fått skjebnen til tilsvarende franske etter pause, i tillegg var han fem centimeter fra såkalt opplagt skåring etter et innlegg fra kanten. Kveldens første to-måls-skårer skulle selvsagt vært Moa, i stedet ble Husekleppen den eneste etter to porsjoner flaks i andre omgang. På den første dreit keeper seg ut, og krempasningen fra Riise før det andre målet så ikke tilsiktet ut, det var mer en klarering som fulgte tilfeldighetens lov og retning til happy ending.

En morsom og fin kamp til privatkamp å være. Den endte godt, og det beste av alt er at både Moa og støtteapparatet bedyrer at ankelskaden til Moa ikke er noe å bry seg om.

Det nest beste er at Huseklepp nå kan være tapt for Brann og Bergen. Der borte trenger de ikke flere goder, nå som resten av landet skal betale ekstra for å strømforsyne bergenserne uten at noen i Hardanger ser det. VPNs samfunnsengasjement i monster-saken er ikke spesielt sterkt, men om det er sant det som sies at å lage monstermaster over Hardangerfjorden er som å male Nidarosdomen blå, ja, da er vi absolutt for!

Ishockeykamp
Gårsdagens viktigste begivenhet fant sted på Jordal Amfi. Topplaget Sparta Praha feide Vålerenga av banen med 4-1, men Vålerenga hadde gleden av å lede kampen en stakket stund. Mye dumme utvisninger for vår del sier Shampo, og skuddstatistikken sier 17 til Vålerenga og dobbelt så mange til tsjekkerne. Så det var det. Les mer på European Trophy’s hjemmeside

Fredag og lørdag er det nye kamper og nye sjanser. Begge de tyske lagene Vålerenga skal møte gikk på ett-måls tap i Finland i går.

Dødskamp
Bostyrer Erling Opdal har solgt unna en rekke spillere fra FK Lyn etter konkursen tidligere i sommer. Nå vil han også selge konkursboets plasser i seriesystemet, skriver Finansavisen. Lyn Fotball, som er breddeklubben i Lyn-systemet, er interessert i den ene serieplassen i fjerdedivisjon, men har ikke økonomisk mulighet til å kjøpe plassen i andredivisjon.

Dermed kan den andre plassen i seriesystemet selges til andre klubber eller til finansfolk som kan tenke seg et lag noen hakk opp i seriesystemet.

– I teorien ligger det mange muligheter her, og i løpet av to år kan de nye eierne være oppe i eliteserien igjen, sier Opdal.

Norges Fotballforbund utelukker ikke at Lyn Fotball kan søke om å overta en av plassene til FK Lyn, men er mer i tvil om serieplassene kan selges til andre utenfor Lyn-systemet. Hvis det blir tvangsakkord for FK Lyn kan Lyn med nye investorer kunne fortsette i begge divisjonene kommende sesong. (ANB-NTB)

Et gufs fra fremtiden. Grøss og gru. Skal det altså ikke være mulig fjerne svina en gang for alltid?

Vålerenga i dag
Veldig lite. Faktisk ingen ting.

Legg igjen en kommentar