Fem minutter bak eller en halvliter foran ?

Lørdag reiser Vålerenga til Ålesund for å spille mot tidligere Vålerengaprofiler. Nå er vår tidligere supertrener mest opptatt av et styre uten handlekraft og punkterte dekk. Vålerenga på sin side er mest opptatt av hvor mange minutter, liter eller meter de ligger etter Rosenborg. Om du er usikker, er Ålesund fotballaget med drakter tegnet i … Fortsett å lese «Fem minutter bak eller en halvliter foran ?»

Lørdag reiser Vålerenga til Ålesund for å spille mot tidligere Vålerengaprofiler. Nå er vår tidligere supertrener mest opptatt av et styre uten handlekraft og punkterte dekk. Vålerenga på sin side er mest opptatt av hvor mange minutter, liter eller meter de ligger etter Rosenborg.

Om du er usikker, er Ålesund fotballaget med drakter tegnet i LSD-rus, dialekt bare en mor kan elske og hvor kampene spiller på en danskebåt som har strandet. Videre kan det sies om Ålesund at de har sluppet inn 19 mål så langt denne sesongen, like mange som Vålerenga, derimot har de bare klart å lage 25 mål.

25 nettkjenninger er faktisk stussligere enn lag som Molde, Haugesund, Tromsø og andre lag ingen vil sammenlignes med. Vålerenga derimot bøtter inn mål. Faktisk har laget putta 38 ganger så lang, noe som er 8 mer enn Rosenborg og Start.

Også lag ingen vil sammenlignes med.

Folk lader opp til kamp forskjellig.
I lang tid har Rekdal grått sine bitre tårer over tynn og ubrukelig spillerstall som skyldes et styre uten evne til å forsterke laget. Som kompensasjon har noen punktert dekkene til Rekdal, en symbolsk handling på et punktert lag.

Derimot kom det lys i enden av tunellen denne uka, Roja og Fuhre satte sitt navn i blekk på en papirlapp og gjør seg med det skyldige i å være Ålesundspillere. Riktignok er ingen av dem spilleklare mot Vålerenga, uten at det spiller noen rolle fra eller til.

Ålesund skal rompekjøres uansett hvilke spillere de mønstrer.

Når Andresen møter Rekdal er det to taktiske giganter som måler krefter.
Rekdal er nærmest et geni hva fotballtaktiske vurderinger angår, kynisk og brilliant på alle måter.
I hvert fall har Rekdal sagt det selv, og da må det være sant.

Andresen på sin side sier ikke mye, han står bare med et skjevt glis og konstaterer at bridge og møbler er gøy. Og så har han en voksende interesse for fotball. Derimot har han vist så langt denne sesongen at han mønstrer gode lag og egentlig ikke bryr seg så mye om hvilken draktfarge det andre laget har.

Litt frekt småspill åpner de fleste forsvar, gjør det ikke det trenger man bare å rokere et par spillere og kampen snus i løpet av noen minutter.

Så jævla enkelt.

Spenningsmomentet

Etter denne runden er det knyttet mest spenning til hvor langt Vålerenga er etter Rosenborg på tabellen.

TV2, din kilde til tant og fjas, kunne på sin tekst-TV søndag melde om at Rosenborg lå 5 minutter foran Vålerenga etter forrige runde.

Når Rosenborg har målt krefter med Stabæk og Vålerenga har besudlet Ålesund, kan faktisk Vålerenga ta innpå med en halviter og bare ligge en meter bak, alternativt ha like mange fisk i kofferten som RBK.

Legg igjen en kommentar