Dagboka mandag 12. juli 2010

Vi ser fram i glede. Kampen mot Odd er kun noen timer unna, og distraksjonen fotball-VM er unnagjort. Men vi ser oss også nødt til å viderebringe en alvorlig oppfordring. Kamp mot Odd Så. Da var VM unnagjort, med riktig vinner synes vi – selv om vi før kampen også hadde stor sympati for Nederland … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. juli 2010»

Vi ser fram i glede. Kampen mot Odd er kun noen timer unna, og distraksjonen fotball-VM er unnagjort. Men vi ser oss også nødt til å viderebringe en alvorlig oppfordring.

Kamp mot Odd

Så. Da var VM unnagjort, med riktig vinner synes vi – selv om vi før kampen også hadde stor sympati for Nederland og kontant forsvarsspill, så skal det være måte på, og forsvarer man seg slik så er det ikke til å unngå at sympatien naturlig glir i retning av laget med det lettere, forsøksvis fintspillende mannskapet. I tillegg og uten å ikke nevne navn, så må det tas med at resultetet ble spådd tidlig i en VPN-intern tippekonkurranse, som dermed fikk en svært verdig vinner. Grunnen til talentet kan kanskje anes av dietten den siste tiden, som avbildet over.

Vel, som sagt, det hele er over nå og vi kan etterhvert forvente at oppmerksomheten vendes dit den hører hjemme. Det kan ta noen uker før media summer seg, vi er tross alt i den viktige agurktiden, så ressursene må brukes der, men i mellomtiden spilles det en god del viktige kamper. Viktig i den forstand at selv om medietrykket kanskje ikke er all verden så deles det ut haugevis av poeng, og Vålerenga er faktisk i en posisjon hvor et par tre trepoengere kan føre laget opp i nærheten av en kamp om edlest metall, selv om Rosenborg for tiden virker uslålige.

En kamp om gangen sies det. I kveld er det Odd Grenland borte som står for tur. Skien er en by man både har ekstremt gode og esktremt dårlige minner fra. 0-4 tapet høsten 2000 er noe av det verste jeg har vært med på når det gjelder begredelige Vålerengatap, mens serieavslutingen i gullåret er blant det morsomste, selv om det ikke ble seier i den kampen.

Det er uvisst hva Vålerenga går til i dag:

– Jeg regner med Odd Grenland er revansjesugne, sier Martin Andresen til VIF TV, med tanke på den fornøyelige 6-1 seieren i våres.

På samme side uttaler Andre Muri klare mål for kampen:

– Vi har hatt rimelig bra uttelling framover på banen. Vi har planer om å fortsette med det, også skal vi sette i proppen bakover.

Vif.no melder at troppen er i godt humør og så godt som skadefri. Birger Madsen er forsatt ute etter operasjon, mens Gudmund Taksdal Konghavn har skadet albuen. Luton Shelton soner karantene for tre gule.

Vålerengas tropp blir dermed: 1 Lars Hirschfeld, 30 Frode Larsen, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 10 Lars Iver Strand, 11 Morten Berre, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 26 Bojan Zajic, 28 Harmeet Singh, 33 Amin Nouri.

Det er fantastisk fotballvær og dermed ingen grunn til ikke å ta turen.

…og så en liten, men alvorlig, oppfordring

Det hender vi leser forumet. Det hender til og med at det finnes lesbare meldinger der. Denne synes vi var verdt å viderebringe. Kommentarer er forsåvidt overflødige.

Jeg har i det siste bitt meg merke i at det hersker en del dårlige holdninger hva gjelder behandling av EngaTifos (heretter omtalt som ET) standardmateriell på tribunen (det være seg flagg og tostangs). Jeg kan bare snakke på vegne av meg selv, men jeg tror det er flere i ET som kan si seg enig i noe av dette:For det første opplever jeg til stadighet (senest på Åråsen) at folk brekker flaggstenger med vilje. Dårlige dommeravgjørelser, eller andre ting som måtte provosere én, legitimerer aldri til ødelegging av ETs materiell. Ellers opplever jeg gjennomgående likegyldighet til materiellet som legges ut. Det er greit nok at man ikke ønsker å flagge til enhver tid, men vær vennlig og prøv å unngå og trampe ned flagg og tostangs så de brekker eller revner. Jeg har all mulig forståelse for at dette utilsiktet forekommer fra tid til annen, da jeg selv er blant de mer aktive, og hopper og herjer rundt, men det er lov til å prøve å legge materiellet litt ut av veien, f.eks. ved å rulle det sammen og legge det bak seg eller på stoler når det ikke er i bruk. Så slipper vi kanskje at materiellet kommer i en slik forfatning som det er per dags dato. Stumping av røyk på tifomateriell kvalifiserer også til gult kort. Dessuten kan det legges til at vi setter stor pris på om flagg og tostangs rulles pent sammen etter kamp, slik at vi i ET får så liten opprydningsjobb som mulig.Så til det mest graverende av alt, nemlig tyveri. Fra tid til annen er det materiell som vi ikke kan gjøre rede for. På Åråsen på søndag forsvant det 3 splitter nye tostangs. Hvorvidt disse er stjålet for å henges opp på gutterommet eller om dette beror på en misforståelse vet jeg ikke, men jeg ville satt stor pris på om disse kom til rette igjen, da jeg har brukt flerfoldige timer av egen fritid på å lage dem. Bilder av tostangsene ligger vedlagt.Jeg håper folk blir mer bevisste på disse tingene. Det er mange som er veldig flinke, men stadig altså noen som trenger en liten oppstrammer. Ødelagt materiell koster penger, men aller verst så tærer det på motivasjonen hos folk. Vi er ikke veldig mange aktive i ET om dagen, og vi har nok av andre ting å ta tak i, enn å måtte reparere eller lage nye flagg og tostangs hele tiden.Plaum, som håper på bedring allerede på mandag.

Det skulle ikke være så vanskelig å etterkommen denne vel?

Legg igjen en kommentar