Dagboka tirsdag 13. juli 2010

Sein dagbok. Det får vi bare beklage, men det er jo tross alt sommer. I alle fall Vålerenga greide å prestere nok en flott borteseier og klatret dermed opp til sølvplass på tabellen i går etter 2-1 mot Odd. Seier og sølvplass Etter en relativt trist førsteomgang der Odd Grenland var det førende laget kom … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 13. juli 2010»

Sein dagbok. Det får vi bare beklage, men det er jo tross alt sommer. I alle fall Vålerenga greide å prestere nok en flott borteseier og klatret dermed opp til sølvplass på tabellen i går etter 2-1 mot Odd.

Seier og sølvplass

Etter en relativt trist førsteomgang der Odd Grenland var det førende laget kom Vålerenga sterkt tilbake og avgjorde kampen med et lurt taktisk knep og Moas målteft. I første omgang var det Odd som styrte kampen og greide gjennom aggressivt forsvarsspill å hindre Vålerenga i å bygge opp noe særlig offensivt. Heldigvis var André Muri i slag så man så få Oddsjanser. Faktisk så var det Vålerenga som var nærmest: Freddy hadde et morsomt raid til dødlinja på høyresiden og fikk sendt inn et fint innlegg, som ble til intet. Og Morten Berre var nær ved å score etter klabb og babb i feltet, men fikk kun en støvel i trynet og noe som lignet på en løs tann som takk for strevet. I andre omgang var det tvert i mot Vålerenga som styrte spillet, uten å få særlig til målsjanser, mens Odd scoret. Et pent klikk klakk angrep, ballen ut til vingen Storbæk som sender inn et presist innlegg, Freddy på etterskudd, og vips sto det 1-0.

Der og da så det ikke lyst ut, men det snudde ganske bastant når Martin Andresen satt inn Bengt Sæternes på topp og samtidig gikk over til en tre backslinje bak.

– Jeg følte vi fikk mer ballbesittelse, og at vi derfor kunne flytte fram en fram permanent. Det fungerte bra, sier han i Dagbladet og fortsetter med å poengtere at TV 2 gjengen har skjønt lite:

– Vi spiller med en partner til Moa i begynnelsen også. De kommentatorene i TV 2 har ennå ikke skjønt hvordan vi spiller. Vi spiller med tre der framme. Moa er toppscorer i Tippeligaen, så han har fått en del sjanser, og vi har scoret flest mål. Den kritikken blir gal, sier Andresen til TV 2, etter å ha blitt kritisert for å ha Moa alene på topp.

Og tross all den klagingen også jeg har bedrevet i anledning Moas manglende effektivitet: gutten scorer beviselig mange mål.

– I 2. omgang kom jeg til sjanser, og da blir det mål, sier Moa til TV 2 etter kampen.

For de som ikke har skjønt det nå: Vålerenga ved Moa scoret to mål nesten umiddelbart etter at Sæternes ble byttet inn. Martin byttet tilbake til et firebacksforsvar, Vålerenga red stormen av, og har dermed tatt seks poeng av seks mulige i de to siste vanskelige borteoppgjørene og ligger på sølvplass. Samtidig har Moa klatret suverent til topps på toppscorerlisten.

Dette betyr selvsagt til proffspekulasjoner for Moa og gullspekulasjoner for Vålerenga.

Ad det første svarer Moa at han ikke har hørt noe fra det store utland

– Absolutt ingenting. Men proffspill er faktisk ikke noe jeg tenker på. Jeg er innstilt på å bli i Vålerenga, sier han i VG.

Martin Andresen er i hvert fall fornøyd med utviklingen

– Han har alltid vært god til å score og posisjonere seg, men han har bedret seg enormt i oppspillsfasen den siste tiden, sier Andresen til VG Nett og fortsetter

– Hvor lenge vi får beholde ham får sportsdirektør Truls Håkonsen vurdere, men det er jo klart at jeg ønsker å beholde ham her så lenge som mulig.

Gullpratet lar også Andresen ligge, på Radiosporten sa han rolig at det er E-cup spill som er målet for sesongen. Og det er antagelig ganske greit å holde på den målsetningen så lenge Rosenborg nekter å tape.

Det viktigste i så måte er å være i posisjon til å puste dem litt i nakken, det kan jo tenkes de snubler.

Legg igjen en kommentar