Så jævla enkelt !

Egentlig så det ikke ut til å bli enkelt i det hele tatt etter manglende press på midtbanen og en serie hjørnespark i mot. Heldigvis har vi en ekte østkantramp i stallen. KAMPFAKTA Odd Grenland – Vålerenga 1-2 (0-0) Tippeligaens 16. runde – Skagerak Arena – 13. juli 2010 Tilskuere 7396, mange bønder der altså … Fortsett å lese «Så jævla enkelt !»

Egentlig så det ikke ut til å bli enkelt i det hele tatt etter manglende press på midtbanen og en serie hjørnespark i mot.
Heldigvis har vi en ekte østkantramp i stallen.

KAMPFAKTA

Odd Grenland – Vålerenga 1-2 (0-0)
Tippeligaens 16. runde – Skagerak Arena – 13. juli 2010

Tilskuere
7396, mange bønder der altså

Dommertrio
Roy Helge Olsen, Odd-Jarle Larsen og Frank Andås.
En gjeng som må ha vært overmåtelig bra da Fagermo ikke har forbannet dem for tapet.

Gule kort
Ingen?

Mål
1-0 Bentley, heading mot spillets gang.
1-1 Moa, knallhardt skudd etter pasning fra Sæternes.
1-2 Moa, fottupp med spillets gang. Innøvd trekk.

Vålerengas lag
Hirschfeld – dos Santos, Muri, Strandberg (74 Sæternes), Nordvik – Singh, Hæstad – Fellah – Bojan (90 Strand), Moa (83 Nouri), Berre

De fargeløses lag
Arason, Hansèn, Hagen, Fevang, Rambekk, Samuelsen, Svindal Larsen (70 Myklebust), Lekven, Storbæk (83 Børven), Bentley, Kovacs

Strengt tatt har det vel aldri vært trivelig å møte Odd Grenland til kamp, laget som drømmer om 0-0 oppgjør, synes drøying av tid er en viktig del av spillet og benytter en gnom på veksthormoner som torpedo for å skremme ballen i mål.
Topp dette med Dag-Eiliv ”jeg-henger-heller-folk-ut-i-media-enn-å-ta-problemene-med-den-det-gjelder” Fagermo så har du oppskriften på syntetisk fremstilt avføring.

Kampen
Første minuttene av kampen bølger det litt før Odd Grenland ser ut til å vinne duellene på midtbanen, og midtbanen må Vålerenga eie skal det bli noe greie på sakene. Vel, å vinne duellene er nok litt i overkant positivt. Odd Grenland sine spillere ser ut til å rusle rundt med et intenst ønske om å penetrere de fleste av våre spillere, og gjerne Fellah spesielt.
Shorts eller ikke shorts.

Når Vålerenga spiller mot målet som er lengst borte fra kortsiden hvor Klanen er plassert, er det vondt å mene for mye om hva som foregår foran det målet, men det registreres et par skuddforsøk fra Bojan. Langt lettere er det å se at Odd får en del cornere på rappen og når Odd sin gnom, som har vokst ut av alle proporsjoner, kommer til en avslutning med skallen er det tydelig at presset Muri legger på ham gjør at Hirschfeld ikke trenger å anstrenge seg for hardt når han redder.

Så tar det av. Ball eller ikke ball, Odd Grenland sine spillere skal heade. Koste hva det koste vil.

Først skaller Espen Hagen ned Bojan før en lite sjarmerende Svindal Larsen dytter Singh i hofta, Singh faller til siden og intellekt møter treflis.
Heldigvis er det ikke verre enn at både Bojan og Singh kan fortsette kampen og Singh forsøker å hevne seg på Svinet Larsen ved å skyte knallhardt på Arason fra en noe spiss vinkel.

Strengt tatt skjer det ikke all verdens mer i første omgang før dos Santos føler det hele blir litt kjedelig og setter fart fra midtbanen. På egenhånd runder han ett par-tre spillere fra Odd Grenland og kommer til avslutning. Avslutninga er dessverre ikke like stilig som raidet så det ender i ingenting og pause.

Som sidemann så optimistisk formulerte det i pausen, ”Vålerenga trenger alltid en dårlig omgang. Dette blir bra”.

Og bra ble det i andre omgang.

Vålerenga kom på banen kun for å fortelle Odd Grenland noen sannhetens ord om hvem som faktisk eier midtbanen i Skien. Moa går rett på og skaller ballen i tverrligger før Fellah dundrer til fra godt og vel 25 meter, en ball Arason så vidt får slått ut. Moa synes åpenbart det virker som en genial idè å skyte fra distanse og brenner til fra 20 meter. Riktig nok langt over, men ingen kan være i tvil om at Vålerenga nå ha intensjoner om å avgjøre hele dritten.

Nok kødd.

Og da putter Odd Grenland.

En eller annen hos Vålerenga glipper markeringa på en eller annen Bentley som kan sette ballen bak Hirschfeld med nepa. Skulle jo tatt seg ut om motstanderen ikke lager mål når Vålerenga fester grepet om kampen. Fullstendig uanfektet av dette faktum tar Andresen ut Strandberg og dytter innpå Sæternes.

Sæternes trenger ikke mer enn ett minutt, eller to, før han trer ballen gjennom til Moa som på sin side dundrer til.

Når ballen ligger planta i målet med så stor kraft er det egentlig ingen tvil, 1-1 og vi veit vi får med oss poeng hjem fra Skien.

Minutter senere får Vålerenga innkast. Valget faller på en variant vi aldri får uttelling på, i følget forumets ekspertpanel, hvor Dos Santos kaster langt, Muri stusser videre og en eller annen i boksen skal lage mål.

Denne ”en eller annen” er Moa som får tåa si med akkurat nok presisjon på ballen for å lage sitt andre mål for kvelden.

Siden Jørn Andersen tok sin lyse lugg med seg til Tyskland har Vålerenga drømt om å ha en spiss som putter mer enn 10 ganger i løpet av sesongen. Den spissen heter Moa, er en ekte østkantramp, og kan med den scoringa notere seg for totalt 11 mål så langt i år. Flere vil det garantert bli.

Kampen renner ut i 1-2, selv om Odd Grenland virker noe hissige på utligning mot slutten.
Borte er uthaling av tid, tilbake er baller så høye at de forstyrrer flyvebanen til måkene, men vi bryr oss ikke stort om det.
Med Muri bakerst kan ikke en slik taktikk være i nærheten av effektivt.

Vi kan si hva vi vil om kampen, og det gjør vi jo, men at Vålerenga gang på gang viser de kan snu vanskelige kamper og vinne på dager spillet ikke er helt patent gir håp om en høst full av gode opplevelser.

Diskuter kampen, eller send gratulasjoner til laget, her.

SPILLERBØRS

Hirschfeld 5

dos Santos 5
Muri 6
Strandberg 5
Nordvik 5 (under tvil, close på 4)

Hæstad 6
Singh 5

Fellah 6

Berre 5
Moa 7 BB
Zajic 6

Bengt 73 min (for kort tid, men ville fått en 6)
Nouri 82 min (for kort tid)
Strand 90 min (for kort tid)

Trenerbørs: 7. Martin gjør de riktige valgene igjen.

Legg igjen en kommentar