Dagboka onsdag 7. juli 2010

Noen ganger er det allright, andre ganger går det sånn passe. Og ut over det er det litt til å melde. Gladboka 3 Jevnt over i godt humør i dag også. Litt mye møtevirksomhet i arbeidslivet, men ellers så er det meste på stell. Gårsdagens snekketur med en sekspakning dorgepils av typen sommerøl fra Ringnes … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. juli 2010»

Noen ganger er det allright, andre ganger går det sånn passe. Og ut over det er det litt til å melde.

Gladboka 3
Jevnt over i godt humør i dag også. Litt mye møtevirksomhet i arbeidslivet, men ellers så er det meste på stell. Gårsdagens snekketur med en sekspakning dorgepils av typen sommerøl fra Ringnes ga ikke mye fisk, men såpass mye ro i sjela at man tar en litt sen dagbok med knusende ro.

Så hva skal vi snakke om i dag da?

Tja, VM?

Verdensmesterkapet i fotball er nå redusert til et Europeisk anliggende. Holland slo Uruguay i går og er dermed klare for sin første finale på 32 år. I dag går avgjøres det om det blir et oppgjør mot regjerende Europamester Spania eller nabolandet Tyskland. Sjøl så er jeg lei fotball-VM nå. Ingen av de lagene jeg hadde håpet på var i nærheten av å levere varene, så da kan det egentlig være det samme, så lenge Holland og Tyskland ikke vinner…

Ok, så ser vi litt på andre ting da.

Lyn er komkurs og nå annulleres alle kampene de har spilt. Vi klipper følgende fra VG:

Bobestyreren i FK Lyn har i dag orientert fotballforbundet om at det ikke er grunnlag for å la klubben spille videre i Adeccoligaen.- Det er jo det vi har fryktet de siste dagene, men vi håpet i det lengste at det ble funnet en ordning slik at vi kunne fortsette, sier Lyn-trener Gunnar Halle.

Selv så syns jeg det er ganske utrolig at Lyn fikk fornyet tillit etter fjorårets krise. Fra å være et kapabelt Tippeligalag ved sesongstart gikk det rett utfor stupet med clubben og de endte opp på desidert siste plass i serien. Da det manglet penger til videre drift stilte en del folk opp med midler slik at resultatene fra sesongen ikke ble strøket. Dette kunne fått katastrofale følger for en del lag, blant annet cupmester Aalesund.

Nå er situasjonen den samme, men det er ingen Adeccolag som kan stille opp på samme måte, og dermed endres tabellen fordi NFF ga FK Lyn klarsignal selv om man kunne ane at dette ikke ville gå bra. Lisensnemda er med andre ord de skyldige her, så kan man spørre seg om de stilles til ansvar.

I etterkant av Lyns fall, har jeg ofte tenkt at det var bra ta vi slo dem i den siste kampen. Det hadde vært helt jævlig å gå rundt og bli minnet på at vi aldri klarte å slå Lyn i et byderby i moderne tid. På den andre side har jeg fortsatt en bismak etter seieren i fjor. Da vi møtte Lyn lå laget nede med brukket rygg. De var ribbet for gode spillere. De hadde ingenting å spille for, og de hadde ikke annet enn en lang rekke med tap bak seg.

Rent personlig hadde jeg satt pris på å slå Lyn da Lyn var en klubb med gode spillere, sjølgode supportere og en mann med penger i ryggen. Det hadde liksom vært mye lettere å hovere etter å ha slått et slikt Lyn enn det offerlammet vi ble servert i den siste kampen mellom våre klubber noensinne.

Vel, det er historie nå. Lyn som toppklubb er død. Og det er faktisk like greit.

Burn mother fucker burn
Tittelen er tatt fra refrenget låta «Fire Water Burn» av The Bloodhound Gang.

Vi klipper fra klubbens egne sider:

På Åråsen stadion søndag ble det på Klanstribunen brukt pyroteknikk, såkalte bluss, i forkant av kampen og ved første Vålerenga-scoring.

– Vi er kjent med at NFF sanksjonerer mot slike forhold, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

– Før kampen fikk vi tips om at det kunne bli blusset på Åråsen. Da skjerpet vi sikkerhetskontrollen ved innslipp og det var et tema på sikkerhetsmøtet før kampen. Likevel fikk noen med seg ulovlige bluss inn på stadion.

Fakta på bordet

Vålerenga samarbeider nå med Lillestrøm og medieselskapene for å kartlegge hva som faktisk skjedde.

– Vi er inne i en fase hvor vi kartlegger hvem som var involvert i blussinga og hvordan dette faktisk kunne skje, forklarer Breen.

– Når fakta er på bordet vil styret i Vålerenga komme med sanksjoner ovenfor de involverte.

Breen er skuffet over at enkelte velger å overse klare regelverk.

– Det er kun en part dette går utover, og det er Vålerenga Fotball. Det er trist at noen setter seg selv foran klubben og begår slike lovbrudd, avslutter Breen.

Så kan man diskutere til man blir blå i trynet:

Hva er tribunekultur og hva er ikke?

Sjøl så tar jeg meg en tur med snekka i dag også. Og nå skal jeg faen meg ha fisk.

Legg igjen en kommentar