Dagboka tirsdag 6. juli 2010

Store karameller suger vi lenge på. Vi er fortsatt i knallform etter søndagens fjørpelling. Dagboka smiler videre. Gladboka 2 Vi liker å surfe til langt på natt etter kamper som den på søndag. Mye hysterisk bra underholdning i diverse debattforaer og blogger rundt omkring. Vi kunne derfor ikke unngå å ta en titt på fugla … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. juli 2010»

Store karameller suger vi lenge på. Vi er fortsatt i knallform etter søndagens fjørpelling. Dagboka smiler videre.

Gladboka 2
Vi liker å surfe til langt på natt etter kamper som den på søndag. Mye hysterisk bra underholdning i diverse debattforaer og blogger rundt omkring. Vi kunne derfor ikke unngå å ta en titt på fugla sine egne supportersider, og der fant vi ikke mye om kamp på søndag gitt. På forumet diskuteres det jo over en lav sko, noen er i harnisk, andre er deppa og noen har sågår litt selvinnsikt. Vi fant følgende sitat:

Har egentlig ikke lyst til å dvele så lenge over denne kampen men det er en ting jeg syntes er for lite diskutert her og det er effektiviteten. De beste lagene omsetter sjansene sine. Det gjorde ikke LSK i går, men VIF derimot satte sjansene sine og derfor var de «best» og vant kampen.

Så sant så sant. Fotball handler om å være effektiv, sette sjansene, bryte motstanderens forsøk på å etablere et offensivt press. Videre så handler det om å vinne dueller, vinne andreballer samt ha blii for spillet. MEN, og det er et stort men her. Fotball handler også om å ha evnen til å legge en strategi, ha en plan eller vite hvordan man eventuelt skal klare å «snu» en kamp der man er i ferd med å få bank.

Lillestrøm er ikke et slik lag. De spiller en monoton, gnagende og til tider ekstremt lite underholdende fotball. Ballen spilles i 97% av alle tilfeller fra back, til midtbane som så slår en lang pasning inn i midten der spillere som kan alle skitne triks i boka ståpr parat for å slåss for å få ballen i mål. Om dette skjer med hode, ben, ræv, kne eller hånd spiller ingen rolle. Mål er mål i Lillestrøm. Og når det butter, har laget så lav kollektiv IQ at man faktisk ikke klarer å omstille seg. Man klarer ikke å endre taktikk, og derfor er Lillestrøm en parentes i norsk fotball.

Vel, hva så med oss selv? Er vi mye bedre? Ja – resultatene viser jo det – men det er ikke alltid slik. Men i flere og flere kamper ser vi at man har klart å endre taktikk, endre innstilling samt at et mentalt tak og løfte hele laget. I kun to av årets kamper har den kollektive IQen vært under pari. Mot Start og mot Hønefoss. Og fortsetter det slik vil vi oppleve et Vålerenga som vinner flere kamper, som avgjør jevne kamper og som faktisk kan være med å kjempe helt i toppen.

Vel, det er mye vann som skal renne gjennom landets elver, men resultatenes tale er klare: Vi er et jævlig bra fotballag for tida. Måtte det fortsette slik.

Og Lillestrøm da? Ikke noe håp – heldigvis. De er dinosauren i norsk fotball, en grønnsaksspisende, drøvtyggende sådan.

Vi klipper litt i dag også
Vi har også tatt en titt på litt av nettavisene i dag, mest for å se hva som skrives om fotball og sånt. Vi starter med «og sånt». På RB.no fant vi en sak om Lillestrøm som understreker vårt poeng i forrige bolk. Folk i området har generelt lav IQ. Det er kult med amerikanske biler, mye av amerikansk kultur tilknyttet bilen er også kult og på Lillestrøm var det altså Amcar-treff på selveste uavhengighetsdagen til USA.

Det var sikkert en fest i V-åttere, sørstatsflagg, rockabilly og brylkrem. En og annen pin-up ble sikkert observert og de lokale redneck’ene kunne vandre fritt rundt uten se alt for dumme ut. Likevel så klarer vi ikke helt å se hvordan mange tonn med amerikansk stål kan forvandle Lillestrøm på noen som helst måte. RB skriver nemlig:

Søndag ble Lillestrøm forvandlet til en amerikansk drømmeby.

Mulig at drømmer er gratis, marerittet på Åråsen kvelden var som en gammel amerikansk B-film av grøssertypen. Zombiene ble spilt av Henning Berg og hans menn. Superheltene er det vi som har.

Og resten av uka
Ja, si det du. Sjøl så skal jeg ut på vannet med snekka mi. Fiske makrell, drikke pils og nyte livet. Det burde du gjøre også. Og så må du jo for all del ikke glemme bortekampen mot årtes første slaktoffer. Vi spiller borte mot Odd Grenland på mandag. Kampen går på TV2 Zebra klokka 19.00.

Det var dagens lille snutt fra VPNs ferieskribent. Ha en alldeles fortreffelig dag!

Legg igjen en kommentar