Dagboka mandag 5. juli 2010

Gladboka er på farten etter å ha pløyd dagens utvalg av superlativer tilknyttet gårsdagens kanarislakt. Ingenting er som dager som denne! Glad Det er ikke noe som smaker bedre en dette med buksene på. Ja, jeg er nesten tilbøyelig til å si at det er bedre å lage hakkebøf av bøfla på Romerike enn å … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. juli 2010»

Gladboka er på farten etter å ha pløyd dagens utvalg av superlativer tilknyttet gårsdagens kanarislakt. Ingenting er som dager som denne!

Glad
Det er ikke noe som smaker bedre en dette med buksene på. Ja, jeg er nesten tilbøyelig til å si at det er bedre å lage hakkebøf av bøfla på Romerike enn å få seg litt på festkjeppen. Gårsdagens kamp går garantert inn i historien som en av de beste vi har spilt borte på Åråsen – vel og merke i andre omgang. For det så rimelig dystert ut etter 35 minutter i går. Lillestrøm fikk stå og pumpe drittfotballen sin inn foran kassa vår, og kun en god Hirschfeld, en nesten like god Muri og en vennlig tverrligger sørget for at det stod 0-0 til pause.

Hva var det som så skjedde? Vel, først og fremst tok Martin Andresen ut Fellah og satte inn Bojan. Førstnevnte ble rett og slett feil spiller på feil sted i går. Knokkelball fungerer ikke for Fellah, at han var småsjuk burde vel også gjort at man startet med Bojan i stedet. Men man kan aldri vite. Uansett, Lillestrøm og Nosa hadde full kontroll på midtbanen, helt til Vålerenga la om fra 4-3-3 til 4-2-3-1 (dette ifølge VG) og så ebbet omgangen ut.

Hva som ble sagt i garderoben vites ikke. Men det laget som kom ut på banen som utt som rovdyr med kanarikjøtt i blikket. Det var nesten som om Lillestrømspillerne så at det hadde skjedd noe. Mine tanker går til Asterix og trylledrikken Gallerne heller i seg før de går ut og lager lapskaus av Romerne. I vårt tilfelle heter isåfall trylledrikken Martin Andresen med et snev av Andrea Lomberti. Vi kom på løp, Luton Shelton som var borte i de første 45 minuttene så ut som om han hadde hatt en samtale med Usain Bolt og mannen som leverer lim til fotballskoa. Det begynte å stemme, LSK falt lenger og lenger bakover og til slutt sprakk det.

Vi tar en titt i dagens aviser og begynner med Arild «Håndball» Sundgodt:

– Det er vondt, vondt, vondt å tape slik for Vålerenga.

Jepp, og det at du sier det slik Arild gjør det enda bedre. Måtte henda dine – som var på vei mot ballen da Moa satte inn 1-0 – miste evnen til å ta runkegrep. Jeg tror det er nesten like vondt for en fyr som deg. Godt at du er ærlig for en gangs skyld, og forteller om din smerte. Vær klar over at det kommer til å gjøre like vondt, om ikke vondere på Ullevaal om noen måneder.

Lars «Grålars» Bohinen svarer i Ekspertpanelet (sic!) til VG på spørsmål om hvorfor det rakner for LSK og om Vålerenga spiller den morsomste fotballen i Tippeligaen for tiden:

– VIF har marginene på sin side på de to første målene og får en god periode de virkelig utnytter. Jeg syns ikke resultatet gjenspeiler kampen helt, for LSK var det førende laget i første omgang. Det er litt begge deler, jeg har sett VIF være både veldig gode og veldig dårlige. Det er underholdende å se mange mål, men jeg syns ikke VIF totalt sett er spesielt underholdende. Men av alle lagene i eliteserien, er de vel ett av dem som underholder mest.

Tja, jeg tipper at pipa hadde hatt en annen låt om Grålars (eller kanskje vi skal kalle han Gralars siden han er så glad i damer, spesielt konene/damene til spillerne på de lagene han involverer seg i) hadde vært i Vålerenga. Jeg lurer da på om Bohinen mener at det er andre lag som spiller mer underholdende. Tallenes talle er i alle fall klare:

1: Vi har scora 31 mål – det er flest i Tippeligaen, og nesten dobbelt så mange som Tromsø.
2: Toppscorer i Tippeligaen er Moa med 9 mål.
3: Stabæk har scora 19 og sluppet in 16 – Vålerenga har også sluppet inn 16

Så Lars Bohinen: Hvem er tåpen i dette regnestykket?

Vi har bladd oss rundt i Dagbladet og funnet Tippeligastoffet i deres innstikk som de kaller VM-spesial. Til «rebellen» i Akersgata sier Martin dette om hva som ble sagt i garderoben etter den begredlige førsteomgangen:

DB: Hva sier du til gutta i pausen?
– Ikke noe spesielt egentlig. Bare at vi må våkne opp av sommerdvalen, brette opp ermene og vise hva vi kan.

Det er så jævla enkelt, ja det er så jævla enkelt.

Offside, over linja, straffe, hands eller rødt kort?
VM i Sør-Afrika har gitt oss en pekepinn på hva vi kan forvente i forhold til dommerens rolle i fremtidens fotballkamper. Det grelleste eksempelet finner vi i 2-2 scoringen til Frank Lampard. Ballen er nesten en meter inne, men spretter ut og England blir snytt for en scoring som kunne gitt dem blod på tann. Muligens.

Frode Kippe (var det vel) skal mose/mæle/kælke ballen ut, men er så jævlig dårlig at han treffer ræva til Morten Berre som ufrivillig «sentrer» til Moa som setter inn 0-1. Det var offside sier man i ettertid. Det er sikkert ikke feil å si at Moa var på håret offside hvis vi bruker sveisen til LSK-helt og Judas som målestokk. (Halvlang pistrete offside med andre ord.) Men hvem bryr seg. 1-4 scoringen er også tvilsom, men lager vi bråk av den grunn? Nei.

Det er den store forskjellen. En del av spillet er at mannen som dømmer er en mann – ergo: et menneske – og ikke en maskin. Offside er den vanskeligste og mest kontroversielle delen dommeren forholder seg til Han har to andre dommere som han må stole på, samtidig som han skal vurdere en rekke andre forhold ved en eventuell offsidesituasjon.

Det er ikke vanskelig å sette opp et kamera som filmer om ballen er inne eller ikke i toppkamper. Men blir det da unisont for fotballen? Nei. I kamper der kamerane ikke er skrudd på må man fortsatt stole på dommerens evne til å bruke øya. Og en toppkamp i tredjedivisjon er vel ikke mindre viktig for de involverte?

Denne uka
Vi byr på litt av hvert. Ikke bare fotball men også litt forslag til andre ting man kan drive med i ferien.

Resten av denne dagen skal vi suge på karamellen, flire hver gang vi ser noe sort/gult og glede oss over gode dager på toppen i Tippeligaen. Fy fader så digg det er å være et topplag igjen!

Legg igjen en kommentar