Dagboka fredag 2. juli 2010

Mannen som grein seg til sin landskamp nummer hundre kan regne med at det grinete laget hans får sesongens første hjemmetap. Om du velger å se kampen på TV2 bør du være klar over at fjernsynskommentatoren er blind. Derby Brasil-Holland i dag, Argentina-Tyskland i morgen. To såkalte moralske finaler allerede i kvarten, men etter det … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. juli 2010»

Mannen som grein seg til sin landskamp nummer hundre kan regne med at det grinete laget hans får sesongens første hjemmetap. Om du velger å se kampen på TV2 bør du være klar over at fjernsynskommentatoren er blind.

Derby
Brasil-Holland i dag, Argentina-Tyskland i morgen. To såkalte moralske finaler allerede i kvarten, men etter det starter alvoret med toppkampen i Lillestrøm som helgas høydepunkt.

Derby kalles det. Ikke byderby, det kan vi se langt etter. Selv om vi ser så langt som til at Frigg eller Skeid er tilbake i toppen, blir ikke byderbyet det samme som det en gang var. Lyn var Vålerengas rake motsetning , med holdninger og verdier stikk motsatt våre. Det ga kampene mot FuCkings Lyn det lille ekstra som Skeid og Frigg aldri kan gi oss. Samtidig er Oslo en vrien fotballby. Stor, men ikke stor nok til to topplag. Folk har annet å ta seg til, det er ikke som ellers i bynorge at forholdene er så knøttsmå at stadion blir det eneste fritidstilbudet uansett om fotballaget de har å by på ikke er rare greiene. Det kommer jo alltids et godt bortelag som er verdt penga. Sånn har de det på Lillestrøm. Spesielt førstkommende søndag.

Henning Berg har fått LSK opp på føttene igjen. Han reddet den nedrykkstruete klubben for to år siden. Nå er det medaljestrid. Men luringen som var lur nok til å pigge fra den synkende Lyn-skuta sammen med et par illojale spillere, blekker sjelden opp taktikk lur nok til å banke Vålerenga. Dødball, dødball og dødball. Legg til en dose viljehands og bøffeltaklinger, og du har det bønda digger. Dessverre er det røft nok til å ødelegge kamper. Elegante Vålerengakan komme til kort her, men vi tror det ikke.

Vålerenga har ladet opp i sommerleiren på Hankø. Alle smiler og er glade og skadefrie. Alle er enige med Martin om spillestilen, i det hele tatt: Denne kampen vinner vi.

Borsett fra spillestilen er det et par likheter mellom Lillestrøm og Vålerenga denne sesongen. Ingen har tapt hjemme. Begge kjemper om medalje. Og i fotballferien har de tatt hver sin storskalp. Enga banka Spartak Moskva på Bislett, samtidig som Lillestrøm slo FC København 2-0 på Treningsfelt nr 10 i dronningens by.

FC København førte hele første omgang, men lillesrømforsvaret var imponerende. I pausen bytta danskene ut sju spillere. Straffe etter 55 minutter og en kjempemisforståelse hos FCK mot slutten ga 2-0 til Fugla som forhåpentligvis flyr altfor høyt etter denne seieren. At FCK er i feriemodus bekreftes ved at de tapte 1-3 for Start i Kristiansand onsdag.

Siste likhetspunkt mellom de to klubbene er den avventende holdningen til vuvuzelaen, men vi tipper at Åråsen følger bondevennene sine i Fredrikstad og Bergen og innfører forbud så ikke trommene overdøves.

Snart utsolgt på bortefeltet
Har du lyst å oppleve åssen en seier smaker på Åråsen må du rappe deg. Det er snaut hundre billetter igjen i Sjappa, og det selges ikke billetter ved inngangen søndag. Om du velger å se kampen på TV gjør vi deg oppmerksom på at søndagens nærsynte TV2-kommentator, Morten Langli, som har minus 5,75 på begge øynene, har pådratt seg en hornhinnebetennelse så det venstre øyet nå er nede et sted mellom minus 10 og minus 12. Les mer på VG nett

Sjappenytt
Litt usikkert hvor mange bussbilletter det er igjen til Åråsen, men det er under 30. Fortvil ikke! Skulle det være utsolgt når du kjøper kampbillett, så er det 5 stk Vålerenga-scooter på tilbud. Kun kr 11.000 inkludert frakt. Engangsavgift tilkommer, men likevel landets desidert billigste 125 cc. Avbetaling over 12 måneder kan ordnes. Kontakt frode ÆTT sjappa DOTT net.

Glem ikke vennskapsskjerfet Vålerenga-Barcelona. Kun 1000 eksemplarer. Kun 150 kroner. Skjerfene er lagt ut for salg på www.sjappa.net , men skjerfene kommer ikke til Norge før den 16. juli. Betales på www.sjappa.net under nyheter, og kan hentes i Sjappa (da slipper du fraktkostnaden)

Vålerenga i helga
Action på Bohemen. Fredagsquiz mellom kvartfinalene i dag.
Åpent fra klokka 14 lørdag og klokka 15 søndag

Legg igjen en kommentar