Dagboka torsdag 1. juli 2010

Adjø, Lyn! Velkommen tilbake når du fortjener det. Lyn konkurs Til å kalles lynkonkurs gikk denne prosessen usigelig tregt. Redningsaksjonen ved juletider gjorde egentlig alt bare vondt verre, nå står spillerne arbeidsledige midt i sesongen og kreditorene har tapt enda flere unødvendige millioninvesteringer. Flere år med svak økonomistyring måtte ende som det gjorde, men skylda … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 1. juli 2010»

Adjø, Lyn! Velkommen tilbake når du fortjener det.

Lyn konkurs

Til å kalles lynkonkurs gikk denne prosessen usigelig tregt. Redningsaksjonen ved juletider gjorde egentlig alt bare vondt verre, nå står spillerne arbeidsledige midt i sesongen og kreditorene har tapt enda flere unødvendige millioninvesteringer. Flere år med svak økonomistyring måtte ende som det gjorde, men skylda skal ikke bare legges på inkompetente lynledere – Herre, forlat dem,de vet ikke hva de gjør. Fotballforbundets lisensnemnd er den største synderen. Før 2009-sesongen fornyet de Lyns lisens og det i seg selv var vel et signal til skakkjørte Lyn om at driften var forsvarlig nok.

Under overskriften – Lyn ville ikke klart det uansett i VG Nett i går ettermiddag, slakter Terje Liverød lisenssystemet generelt og lisensnemnda spesielt, mens leder for lisensnemnda, Jan Løkling, forsvarer at Lyn fikk lisens, men er forberedt på kritikk.

Lyntilhengerne var skuffet over at det ikke kom en knallrik eller ti halvrike onkler på banen i tolvte time. Det måtte i så fall ha vært ti halvfulle eller en drita onkel, spør du meg. Selv i de kretsene har fiffen annet å more seg med enn å hive penga rett i dass. Lyn er historie. Vi gråter ikke.

Fotballpresidenten, sogndølen Yngve Hallén, synes det er forferdelig trist, mens Sogndal kan glede seg over nyvunnet tabelltopp. Heltemodige Bastionen lover alltid å være der, selv om det betyr sjette eller åttende divisjon. Vi har den største sympati for den seriøse, men akk så lille, kjernen blant Lyn-supporterne, de som følger klubben i tykt og tynt, men tviler på at de får følge av sine pannebåndskledde medgangsmedløpere den 11. august mot Christianssand på Ekeberg 25 midt i beste leggetid.

Men før vi kaster oss inn i hemningsløs glede over å være kvitt en foraktet konkurrent, må vi se noen uker bakover i tid da Vålerenga ble bøtelagt for ikke å levere økonomisk rapport i tide. Norsk toppfotball er ikke friskmeldt. Vålerenga står ikke på så trygg grunn som før, mens Start og Tromsø tilhører de beste i klassen, bare et halvt år etter at konkursspøkelset hjemsøkte klubblokalene på Alfheim og i Kristiansand.

Fotballøkonomi er en mystisk øvelse.

Legg igjen en kommentar