Dagboka onsdag 30. juni 2010

Onsdagboka gir deg alt du trenger for å planlegge fotballsommeren. Og om du planlegger Lillestrømkamp må du rappe deg. Overgangsrykter har vi også. Lillestrøm søndag I skrivende stund er det litt under 150 billetter igjen på klansfeltet, og bare 30 plasser ledige på bussene til Åråsen som går fra Bohemen klokka 1845. Billettene kjøpes i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. juni 2010»

Onsdagboka gir deg alt du trenger for å planlegge fotballsommeren. Og om du planlegger Lillestrømkamp må du rappe deg. Overgangsrykter har vi også.

Lillestrøm søndag

I skrivende stund er det litt under 150 billetter igjen på klansfeltet, og bare 30 plasser ledige på bussene til Åråsen som går fra Bohemen klokka 1845. Billettene kjøpes i Sjappa. Det haster.

For øvrig går det skikkelig tregt med billettsalget på resten av Åråsen. Det er fremdeles omtrent 3000 ledige plasser, bønda strir med sitt i fjøs og åker og er såpass lei møkk at de holder seg unna selv om Lillestrøm med seier over Vålerenga kryper opp på bronseplass.

I følge Romerikes Blad i går vil flere LSK-supportere bytte en seier mot Vålerenga med et nedrykk.

Vel, skulle det umulige skje og Vålerenga får sitt første serietap på Åråsen på tre år ( statistikk på vif-fotball ) får vi bare gratulere Sandefjord med byttehandelen og kondolere Adecco for bøffeltrommer på sine glisne tribuner neste sesong. Eller betyr det bastante utsagnet at lillestrømsupporterne heller vil ha nedrykk enn en seier? Norsk er en vanskelig øvelse.

Det er norsk muntlig også. Lillestrømsupporterne (stadig i følge rb.no) har problemer med å svelge at Martin Andresen kalte LSK harry for ni år siden, og klemmer til med denne:

– De ser nok på oss som harry og bønder. Han som førte ordet under sikkerhetsmøtet vi hadde med Klanen brukte også slike ord hele tiden. Men det viste seg at han var fra Dokka og pratet bredest av alle.

Forsøket på å legge bondestemplet over på Klanen, faller på sin egen urimelighet. Du er ikke bonde når du holder med Vålerenga. Så enkelt er det.

Blå mandagsfotball

Vålerenga har fått sin del av mandagskamper nå, men ære være TV og NFF som har innsett at det er lurt å fastsette kampene tidlig, nå er alt klart fram til og med 23. august.

Her er lista over Vålerengas kommende seriekamper:

Lillestrøm – Vålerenga, Åråsen stadion, søndag 4. juli kl. 20.00 (TV2)
Odd Grenland – Vålerenga, Skagerak arena, mandag 12. juli kl. 19.00 (TV2 Zebra)
Aalesund – Vålerenga , Color Line Stadion, lørdag 24. juli kl. 17.00 (NRK 1)
Vålerenga – xxx , Ullevaal Stadion, lørdag 17. juli kl. 17.00 (NRK 1)
Vålerenga – Start , Ullevaal Stadion, mandag 2. august kl. 19.00 (TV2 Zebra)
Haugesund – Vålerenga , Haugesund Stadion, søndag 8. august kl. 18.00 (TV2Sport)
Vålerenga – Sandefjord , Ullevaal Stadion, mandag 23. august kl. 19.00 (TV2 Zebra)

I oppsettet går NFF ut fra at Rosenborg spiller CL-kvalik onsdager. Om UEFA nekter og sier tirsdag, blir RBKs søndagskamper flyttet til lørdag. Hva som skjer med de opprinnelige lørdagskampene er ukjent for oss. Blir de flytta til mandag så Vålerenga naturlig nok får toppkampen søndag klokka 20? Vi veit ikke. Ikke gudene heller.

Sandefjord har fått lørdagkamp mot Rosenborg 7. august. Sandefjord Blad går helt av skaftet over at Sandefjord blir sett av en halv million på grunn av TV-sendingen. Ikke et ord nevnt om hvor mange som ser Sandefjord mandag 23. august. Sikkert ikke mange, den halve millionen ser bare på Vålerenga.

Overgangsrykte

Varden.no skrev i går at Juan Fuenmayor trener med Odd. 30-åringen bor om dagen hos den tidligere Odd-spilleren Fernando De Ornelas, og Juan meldte seg til prøvespill hos Dag-Eilev Fagermo tirsdag.

– Det er en spiller vi har sett litt på tidligere, og det er ålreit å ha ham på prøvespill her. Jeg ble kontaktet av agenten hans mandag kveld, og jeg regner med at Juan trener med oss ut uken, sier Odd-treneren, som likte det han fikk seg av spilleren fra Venezuela.

– Offensivt har han gode kvaliteter, men jeg er usikker på den defensive styrken, i tillegg til tempoet. At han er 30 år, er også et usikkerhetsmoment, men det er en spiller med gode kvaliteter,mener treneren.

Fuenmayor er Bosman-spiller og ser seg om etter en annen klubb, og Sigurd Lunde har sendt oss sitt Bosman Specjal-bilde fra Polen. Les mer i sommerbildeserien vår.

Noe å finne på i dag?

Pause i VM. Finalespill i WDS WC 2010 på Bohemen. Avkast kl.17.15.

Legg igjen en kommentar