Dagboka tirsdag 29. juni 2010

Tilbake til Bislett? Realistisk forslag eller et taktisk utspill? Tilbake til Bislett? Terje Henger’n Hellerud er ikke i tvil: – Ullevaal er en flott stadion. Men på vei mot vår egen storstue på Valle synes jeg at det er fornuftig å spille på Bislett, sier han til Dagboka, og han lister opp tre gode grunner: 1. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. juni 2010»

Tilbake til Bislett? Realistisk forslag eller et taktisk utspill?

Tilbake til Bislett?
Terje Henger’n Hellerud er ikke i tvil:

– Ullevaal er en flott stadion. Men på vei mot vår egen storstue på Valle synes jeg at det er fornuftig å spille på Bislett, sier han til Dagboka, og han lister opp tre gode grunner:

1. Økonomi. Vi sparer penger som vi kan forsterke spillerstallen med
2. Frivillige. Vi trenger mange friville til å arbeide på en egen stadion, det er glimrende å få trent disse på Bislett.
3. Identitet. Vi har spilt mange år på Bislett og der har vi tatt mange pokaler. Vi kan lage en bra ramme rundt kampene i leikegrinda.

Leikegrinda var ikke oppfunnet på Terje’s tid, men han var i høyeste grad dirigenten i Vålerengas mest leikne periode gjennom tidene, Bohemtida. Martins disipler har tatt opp hansken, Vålerengas unge lag er de nye bohemene. Tenk deg tanken at hver hjemmekamp i neste år blir som cupkampen mot Brann i 1997. Det var ingen som brydde seg om løpebaner den gangen. Og to ekstra av dem bryr meg ikke i det hele tatt nå. Jeg vil tilbake til Bislett!

Økonomi og identitet
Ullevaal Stadion har vrengt prisen i været etter at foregående avtale gikk ut. Det snakkes om et moderat prishopp på 50%. Supportermessig ville det være godt for VIF å komme seg til en mer «hverdagslig» stadion hvor det aldri vil være mindre enn tre kvart fullt. Ullevaal er ingen klubbarena, men velpløyd kommers. Dessuten er det mengder av inntekter som Vålerenga går glipp av, da Ullevaal Stadion selv står for VIP og reklame, mens kommunale Bislett er litt løsere på det.

Pål Breen sier til media at sonderingene rundt Bislett som hjemmebane neste år handler om økonomi og identitet. Fem millioner er det å hente om vi flytter.

– Som leder ville det vært uansvarlig av meg å ikke utrede Bislett som et alternativ slik økonomien i fotballen er i dag. Det er et vesentlig rimeligere alternativ, bekrefter Pål Breen.

– På Bislett vil vi «eie» kampene selv, med alle rettigheter til blant annet VIP-avdelingen og kiosksalg. Det er plusser og minuser med begge arenaene. Vi forventer å gi et svar i løpet av august, sier Breen til VG Nett

Så økonomi: ja. Men identitet? Bislett mista identiteten ved ombyggingen.

Klanstalsmann Kjellsen sa til VG nett i går at arenaen i sentrum har mistet mye av sjarmen etter ombyggingen de siste årene:

– Det er slutt på råtne toaletter og bølgebrytere. Og det som i sin tid var Norges beste tribune, er nå full av seter. Det er en plastikkstadion. Helt klart ikke optimale forhold. Det er vel bare skøytefolket og Andreas Thorkildsen som er fornøyde der nå, sier Kjellsen til VG Nett.

Et aldri så lite feilskjær, der, godeste talsmann. Det er veldig, veldig lenge siden noen med skøytejern og -hjerner var fornøyde med Bislett.

Men Kjellsen presiserer at «leikegrinda» kan være et godt alternativ til Ullevaal.

– Man får et enormt trøkk på Store Stå. Og seter har vi skrudd ned før. Drillen er ladet, og vi er klare for ny dugnad, sier han til VG Nett

Plass?
Et par sesonger på Bislett før Vålerenga flytter inn i eget hus på Valle, er fristende. Men er det praktisk mulig? Er det plass der?

For femti år siden, den gang gress var gress, var det plass til Sagene, Sandaker, Frigg, Lyn, Skeid og Vålerenga på Bislett. Åtte-klubbs trikkeserie og hovedserie, la gå, likevel ble det spilt langt flere kamper på Bislett den gangen da grastustene lå islagt uten undervarme fra slutten av oktober til ut i mars. Legg til at knottene var spiker kamuflert med et tynt lag kork, og du skjønner hvorfor matta stort sett var brun og sliten.

Bislett anno 2010 har ikke plass til mer enn to lag om den dyre matta med oppvarma kjøpegress skal sitte fast. I følge direktør i Idrettsetaten i Oslo kommune, Anne Farseth, er det fullt på Bislett nå, men hun åpner likevel døra for at Vålerenga kan komme til å spille på Bislett neste år:

– Jeg har hørt at det kan være interesse, men Bislett er full nå, og det forholder vi oss til,
– Vi får se hva som skjer. Vi har kontrakter med Lyn og Skeid denne sesongen, sier Anne Farseth til Nettavisen.

Kontrakt med Lyn?
Joda. Noen inngår fremdeles kontrakter med Lyn, klubben som burde vært oppløst for et halvt år siden og som nå sitter i saksa igjen. 6 millioner må være på bordet innen lønsj i morgen. Etter et ekstraordinært møte i går kveld ser det ut til at omtrent halvparten er fiksa, og det betyr vel at Lyn klarer seg igjen. Så går det et halvt år og så er det slutt.

Bislett har plass til Vålerenga neste år. Det er mange som synes vi skal gripe sjansen. Du verden så spesielt det ville være å komme tilbake dit. Vær så snill Breen: Ikke la utredningen om Bislett 2011 kun være et taktisk utspill.

Legg igjen en kommentar