Dagboka mandag 28. juni 2010

Feiringen av Argentina gikk litt langt i natt, men det ble mandagsdagbok likevel. Ikke bare med fotball. Hockeysesongen er jo rett rundt hjørnet. Fotball Endelig en helg med Vålerenga, selv om ikke alt gikk så bra som det gjorde for damene og A-laget. Rekruttene fikk 4 i sekken på Ågotnes Stadion fredag ettermiddag og ligger … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. juni 2010»

Feiringen av Argentina gikk litt langt i natt, men det ble mandagsdagbok likevel. Ikke bare med fotball. Hockeysesongen er jo rett rundt hjørnet.

Fotball
Endelig en helg med Vålerenga, selv om ikke alt gikk så bra som det gjorde for damene og A-laget. Rekruttene fikk 4 i sekken på Ågotnes Stadion fredag ettermiddag og ligger nå aleine på bånn med sju poeng opp til sikker plass. Nå er det ferie og den må brukes til alt annet enn nettopp det om laget skal unngå et temmelig opplagt nedrykk til tredje.

På Sotra ledet hjemmelaget 1-0 etter 10-15 minutter. Vålerenga var brukbart med i begynnelsen av hver omgang og yppa seg også litt på stillingen 2-0, men uten at det hjalp. Nest-Sotra vant fortjent uten at de spilte særlig bra, leser vi på klubben online

Damene våre fant heller ikke fram storspillet på Valle lørdag, men gjorde jobben og slo Voss 1-0 etter skåring tidlig i første omgang. Topplaget Medkila fikk solid bank av Sandviken, 5-1, så nå ligger damelaget vårt bare to poeng fra toppen, på tredjeplass á poeng med Sandviken. Vi tror laget rykker opp i år.

Og så var det A-laget, da. Foran øynene på 50 tusen TV-tittere i Russland vant Vålerenga overbevisende 4-2 foran øynene 707 tilskuere på Bislett. Vår mann i leikegrinda har skrevet ned inntrykkene sine her , og de spriker i forhold til hva Arild Rønsen skriver på klubbsidenher . I følge sistnevnte var stemningen stor på Bislett, mens vår mann mener det motsatte. Om vi gidder så skal vi kryssjekke og snuse opp hvem av dem som var et helt annet sted enn Bislett lørdag ettermiddag.

Søndag skal vi på pippipp-jakt. Audun har knipsa etbilde av et effektiv redskap med mothaker som det kanskje går an å smugle inn på Åråsen. Les mer i  og se bildet i  artikkelen «Send oss bildet ditt»

Fra Sjappa meldes det at det nå bare er 231 billetter igjen på bortefeltet på Åråsen. Vi får ikke tildelt flere billetter og det blir heller ikke solgt billetter på Åråsen på kampdagen.

Skandaledømming ? ?
I fotballturneringen lenger syd så hele verden at langskuddet skuddet fra Lampard var inne, men hva hjelper det når dommer og linjemann ikke så det. Vår egen dommermaskot og kjæledegge her hjemme, Svein Erik Edvartsen, tar for seg dilemmaet i VG-bloggen sin i dag. Han er selv en god representant for dem som ser syner eller ikke ser noe i det hele tatt, men i VM-bloggen har han avgjort noen gode poeng. Det er greit nok for oss som ser TV å bli forbanna over verdens urettferdighet, men stakkaren med fløyta har det ikke  lett:

….Ingen av oss klarte å være 100 % sikre på om HELE BALLEN var inne eller ikke – etter å ha sett Lampards skudd KUN EN GANG. Men i likhet med alle andre klarte også vi å se at hele ballen klart var inne etter å ha sett reprisene, skriver Edvartsen, og fortsetter:

Jeg kjenner ingen dommere som ikke ønsker å godkjenne slike scoringer som i går. Det er dog igjen viktig å presisere at ett skudd fra Lampard fra ca. 25 meter ikke akkurat går sakte. Assistentdommerne skal se og vurdere offside både på det som skjer før – og etter skuddet i tillegg til å se om HELE ballen er inne eller ikke. Dette er utfordrende. Det er ingen tvil om at dommerne hadde dømt mål i går dersom dommerteamet hadde vært sikre på at hele ballen hadde vært over mållinjen. Men for å dømme mål må vi som dommere være 100 % sikre. Det var ikke dommerteamet fra Uruguay i går. Derfor ble ikke målet godkjent. Så enkelt er det faktisk.

Tiltredes. Her er det ikke snakk om dommer-skandale, men om et skandaløst dommer-system. Med måldommere hadde alle sånne situasjoner blitt eliminert. Les hele bloggen til Edvartsen her.

Hockey
Lørenskog er ute etter å rappe alle spillerne fra Vålerenga. Det liker Shampo dårlig og det er fordømt uleilig nå bare en måned før Vålerenga skal ut å bryne seg mot eouropatoppene iEuropean Trophy 2010. Les mer om saken på TV2sporten .no:

Før årets sesong har Lørenskog kapret trener Knut H. Stubdahl, Johnny Bruun og Kenneth Larsen.
Nå har de sendt brev på brødreparet Lars Erik og Knut Henrik Spets, Anders Fredriksen, Brede Sciczar, Simen Brekke, Stefan Espeland, Andreas Stene, Tommy Lund, Jonas Olsson og Nicolai Brynilsveen. De tre sistnevnte har allerede gitt fra seg VIF-trøya og takket ja til tilbudet.

Lørenskogs sportssjef Atle Olsen legger ikke skjul på at klubben ønsker å vippe stormesterne av tronen.

– Vi er i krig om de spillerne vi ønsker, sier Olsen til TV2sporten

Lørenskog gjør mye for å få klørne i det målfarlige brødreparet Spets. Vålerenga må ha troppen klar før mesterskapet European Trophy, som spilles en måned i august. Klubben regner med å få tak i nye spillere utenfor landegrensene

Dett var dett!

Ha en fortsatt god dag.

Ps: I morgen kommer Dagboka ut før lønsj. Lover!

Legg igjen en kommentar