Dagboka onsdag 26. mai 2010

Vi myser tilbake til nord. Og vi konstaterer at rekruttene tok en kjip smell de og. Ikke den store dagen for dagbok, men du får den allikevel. Etter Tromsø Vårt kampreferat var jo forståelig nok ikke den artigste lesingen. Men referatet til Isberget derimot bringer et smil til våre fuktige lepper. Ikke pga kampen, men … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. mai 2010»

Vi myser tilbake til nord. Og vi konstaterer at rekruttene tok en kjip smell de og. Ikke den store dagen for dagbok, men du får den allikevel.

Etter Tromsø
Vårt kampreferat var jo forståelig nok ikke den artigste lesingen. Men referatet til Isberget derimot bringer et smil til våre fuktige lepper. Ikke pga kampen, men fordi man nok en gang får den gode følelsen av å være byborger vs folk fra landsens virkelighet.
Vi får selvfølgelig hyllest av ”luftens baron”, ”vinneviljen” og genierklæring av Per Mathias Høgmo (spennende å se hvor lenge det varer), samt søte bilder av fornøyde fiskere. Ja, de er glad for 6200 tilskuere mot ”overbetalte” Vålerenga. (er det noen lag uten overbetalte spillere i tippeligaen?). Til alt overmål har de et skråblikk også. Men aller best er deres videotest, som vi siterer i sin helhet:

”I videoen under kan du se ett kort klipp av Isberget like før kampstart. Filmsnutten er laget som en test for å sjekke kvaliteten, og er ikke av førsteklasse-kvalitet. Flere slike tester vil bli laget og publisert i andre saker på isberget.no.”

Vi kan knapt vente på mer av denne ”kvaliteten”

Rekruttene fikk bank
Det gikk verre med rekruttene enn a-laget. Faktisk hele 5 mål verre der de tapte 1-6 for Asker i Vallhall. Bojan goalla for oss, men brant også en straffe.

– Det er tøft akkurat nå, men det som er viktig for oss som trenere og spillerutviklere er å få de unge til å skjønne og lære av feilene så vi reduserer de, og det er opp til oss å bearbeide feilene så vi får maks ut av dem, sier spillerutvikler Loberto.

Vålerenga 2 er da på bunnplass tabellmessig. Ikke helt bra det, for en klubb i Tippeligaen bør man klare å holde seg i en serie der spillerne får gode nok utfordringer. På tross av at vi hadde spillere på banen som Lars Iver Strand, Bojan, Mos og Brix går vi på en sånn smell. Jeg så ikke kampen, men man stusser litt på om det skal være mulig?

”Rekruttene nede i en bølgedal” står det på klubbens sider. Vi satser på at de er på vei opp heretter.

Flytting av LSK-kampen
Vel, så er den flytta til søndag 4. juli kl.20. Hovedkampen. Kanskje ikke så overraskende og kanskje ikke så ille egentlig selv om jeg best liker kamper kl 18 søndag. For deg og meg blir det fort mye kokos ut av kampflyttinga. At Vålerenga er en av de tre lagene (sammen med nedrykkslaget Brann og RBK) som genererer mest seere og interesse gjør at vi er et lag som i år så langt har spilt en (1!) av våre tretten kamper på søndag kl.18.

Så kan du være oppgitt over det slik jeg er. Men hvem skal man være sur på? Det naturlige alltid er NFF, men i denne saken er de vel relativt uskyldige. Det neste er tv-selskapene som skalter og valter med retten til å velge kamper og dermed tidspunkter. Men de gjør bare det de har betalt for retten til. Den som skal ha kjefta er NTF og klubbene sjøl. Det er grådigheten etter mediekroner som har gjort at man gir fra seg så mye av retten til å styre når kampene skal spilles. Det rare da er om folk i klubbene etterpå klager over kamptidspunkter.
Eller er det bare et utslag av at det er så lett å være misfornøyd uten å stå for sin del av ansvaret?

Grisetryne er tilbake
Endelig. Håper det går rojalt på snørra etter at han tar over et lag fullt av svensker og tomt for trøndere. Hæ! Skjønn du itt ka æ si?

Titanic
Også vil jeg bare til slutt takke SK Brann for at de bringer så mange lyspunkter inn i mitt liv for tiden. Hver gang jeg er redd for at det skal komme dårlige nyheter fra Bergen fikser de en ny blemme. Lykke til med trenerjakta, håper den blir langvarig som hanskene til Opdal er glatte.

Vålerenga i dag
Be en stille bønn om at Hirschfeld ikke blir skada, og at de bak han blir friske.

Legg igjen en kommentar