Dagboka onsdag 19. mai 2010

Først litt om cupkampen i kveld, og deretter mye om den grønne engangsdrakta som egentlig bare oppnådde å forsure miljøet. Rødgrønt alternativ i Tønsberg? Niks. Den grønne miljødrakta til Vålerenga var en engangs greie, så det blir himmelblå mot helrødt i cupkampen i kveld. De som har tenkt seg til Tønsberg kan først vente seg … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. mai 2010»

Først litt om cupkampen i kveld, og deretter mye om den grønne engangsdrakta som egentlig bare oppnådde å forsure miljøet.

Rødgrønt alternativ i Tønsberg?

Niks. Den grønne miljødrakta til Vålerenga var en engangs greie, så det blir himmelblå mot helrødt i cupkampen i kveld.

De som har tenkt seg til Tønsberg kan først vente seg kaos på parkeringsplassen som ikke fins og deretter enda mer frustrasjon i billettkøen der arrangøren ikke gidder å åpne luka før klokka 17, kun en time før kampen blåses i gang, selv om de på hjemmesiden skryter av at de venter folkehav .

Daglig leder i Tønsberg FK, Jan Egil Levorsen, sier til Tønsberg Blad at det ikke forhåndsselges billetter, alt går gjennom porten, og Vålerenga-fansen får avholdt felt D og felt C/D som tilsammen utgjør 1450 av de rundt 3800 sitteplassene på Tønsberg gressbane.

– Vi har holdt av port nord til disse, sier Levorsen som ikke legger skjul på at parkeringen har vært et tema, spesielt ettersom Tønsbergmessa også pågår for fullt. – Det blir utfordrende!

Ja, ja. Å kalkulere med 1450 tilreisende vålerengatilhengere en onsdag ettermiddag klokka 18 er godt gjort. Men har du tenkt å være én av dem, minner vi om at bussen går fra Bohemen klokka 16 og bringer deg utørst til Tønsberg og tilbake for 200 kroner som betales i Sjappa eller på bussen.

Nei, Klanen stiller nok ikke med toppa lag i kveld. Det gjør derimot Vålerenga, de tar ingen sjanser. Til glede for oss som vil ha Vålerenga videre, til litt sorg for de unge heltene fra Oppsal-kampen som kanskje drømte om spilletid. Mulig første års junior, målvakt Gard Aarvik, får sjansen mot slutten av kampen når vi leder 5-0. Les om troppen mot Tønsberg på vif-fotball.no her

Tønsberg FK
I en jevn avdeling i 2. Divisjon ligger Tønsberg på andreplass fem poeng bak Randaberg. I helga banka de Ørn Horten 6-2. Kaptein og tidligere vålerengaspiller Espen Næss Lund sto for ett av målene. Det gjorde Jørgen Jalland også, men det var for Ørn.

VPN har et lite intervju med Espen Næss Lund et annet sted, og Dagboka har disse tilleggsopplysningene om mannens korte karriere i Vålerenga i 2003:

Han skåra sine to eneste Enga-mål, de to første målene mot Skotfoss i 1. runde 2003 da Vålerenga vant 5-1. Det var hans eneste kamp fra start på A-laget. I runden etterpå mot Frigg, spilte han i 33 minutter. I serien fikk han 2 minutter mot Bryne, 37 mot Brann og han fikk gleden av å kjenne spøkelsesgufset fra Lyn i seks minutter da Vålerenga tapte 1-0. Totalt 168 Enga-minutter på søttenåringen som nå er femogtjue. Det blir lite i forhold til treneren for rekruttlaget til Tønsberg FK.

Ikke sant, Fredrik Kjølner!

Engangsdrakta
En gang Enga alltid Enga, men aldri mer engangs engasjement.

Miljøstøntet og de grønne draktene var en tabbe, det er de fleste enige om, og vi tar med noen siste refleksjoner før saken begraves for godt:

Selv om ingen kan la være å like miljøfokus så ser vi dette mer som en profilbygging av Hafslund enn av Vålerenga. Vi ser og skjønner entusiasmen hos markedsfolk i klubb og Hafslund, men mener dette er feil. De skal allikevel ikke settes opp mot veggen og skytes, dette er rett og slett misforstått markedsføring.

Dette er profilbygging av Hafslund og de bruker en av landets stolteste idrettsforeninger som billboard. I tillegg er Vålerenga en av de absolutt beste markevarene i norsk idrett. Klubben er spekket med sjel og særegenhet. Dette er noe klubben bør og skal hegne om i stedet for
å hore bort til en strømleverandør.

Hva er klubben? Tradisjon, arbeiderklasse, bohemkultur og mot rasisme. Alt dette ligger jævlig godt forankret i klubben (heldigvis) og det gir den troverdighet.

Vålerenga i miljøsaker har ingen troverdighet over hodet. Har klubben noen sinne gjort en dritt for miljøet?

Nei.

Med andre ord så implementeres det en verdi i klubben som klubben ikke står for. Og det forringer hele foreningen. I våre øyne setter dette de andre delene ved Vålerengas særegenhet i fare.

Det er tradisjon i Vålerenga for å bry seg. Vi bryr oss om mangt og fronter flere gode saker.
Vi har Vålerenga Mot rasisme. Vi støttet flyktningehjelpen i fjor og vi benytter sponsorene våre i forbindelse med jobbsjansen.

Disse sakene, særlig » Vålerenga mot rasisme» er klubbinitiert. Av flere grunner så klubben at det var et behov for klare holdninger på dette punktet og satte i gang en maskin som lever veldig godt av seg selv. Slik vi ser det er de to andre initiativene en direkte konsekvens av den første.

”Miljøsaken” kommer derimot ikke fra grasrota i klubben, den er sponsordreven, det er den store forskjellen.

Vi undrer hva som egentlig er så miljøvennlig med å trykke opp drakter, blå eller grønne, som kun skal benyttes én gang. De skal spesialbestilles, spesialtrykkes og så skrotes eller auksjoneres bort.

Har noen tatt et CO2-regnskap på dette?

Vålerenga i dag
Kjøpe mye billig i Sjappa – hyllene tømmes og neste uke er det for seint

Rekke bussen klokka 16 – banke Tønsberg kl 18

Legg igjen en kommentar