Dagboka tirsdag 18. mai 2010

Martin er Tippeligaens beste trener, men så trener han også Tippeligaens morsomste lag. Vi har lest aviser og kåret den beste kommentaren etter festen mot Aalesund. Det skrives mye lurt, men mest dumt om fotball, og kommentarene etter kampen mot Aalesund er ikke noe unntak. Vi har plukket ut tre og tar den dummeste først: … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. mai 2010»

Martin er Tippeligaens beste trener, men så trener han også Tippeligaens morsomste lag. Vi har lest aviser og kåret den beste kommentaren etter festen mot Aalesund.

Det skrives mye lurt, men mest dumt om fotball, og kommentarene etter kampen mot Aalesund er ikke noe unntak. Vi har plukket ut tre og tar den dummeste først:

1. – Vi har god kontroll i 67 minutter ( Kjetil Rekdal om AaFK til Fotballmagasinet )

Kommentar overflødig.

Og så en vanlig, men likevel passe dum uttalelse:

2. – Vålerenga likner ikke noen gullkandidat ( Kjetil Rekdal til Fotballmagasinet )

Nei, hvem likner en gullkandidat på?
Vi minnes sølv-og gullsesongene 2004/2005. Begge årene virket det som om lagene i toppen gjorde alt de kunne for å unngå seriemesterskapet etter de merkelige resultatene i serieinnspurten å dømme. Nå er en tredel av serien spilt. Tredjeplass og fem poeng bak toppen likner da på et eller annet. Hvorfor ikke gull?

Og den gode til slutt:

3. – Vålerenga må bli farligere ( Reidar Sollie i Dagsavisen )

Vi registrer selvsagt velfortjent skryt i dagens VG – Bedre på alt – men velger likevel Dagsavisens fyldige analyse som vårens beste om medlje-eller gullkandidaten Vålerenga:

– Vålerenga vil ha ballen i laget og helst ikke slippe til motstanderen med noen ting. Men egen aggressivitet må opp.

– Endelig framstår laget med en definert spillestil som følges opp i alle lagdeler. Laget trener på å «hvile med ballen i laget», noe bare de beste lagene på kontinentet får til. Stilen krever tekniske ferdigheter over gjennomsnittlig norsk nivå, kontinuerlig bevegelse og overblikk. Alt dette har de sentrale spillerne i Vålerenga. Det som mangler er hyppigere eksplosjoner

– Vålerenga spilte tre omganger med betydelig ballkontroll (to mot Hønefoss, en mot Aalesund), uten at det ble scoringer. Det skyldtes som så mye annet i fotballen både uflaks og tilfeldigheter, men hovedinntrykket sto igjen. Vålerenga klarte ikke å skape trykk nok til å bryte ned motsanderen. Det skal de ha kapasitet til.

– Hvordan skal Vålerenga bli farligere? I dag fremstår Moa og Bengt Sæternes som det farligste spissparet. Men Sæternes starter veldig sjelden, i stedet velges Luton Shelton på grunn av farten. Det kan være klokt, men han framstår ikke som en giftig avslutter. Det er både Moa og Sæternes og det virker som kjemien mellom dem er bedre. Shelton kan komme inn og bryte et fastlåst mønster med sin usedvanlige løpskapasitet.

Følg linken og les mer om hvorfor Reidar Sollie mener at Vålerenga blir Norges mest spennende lag å følge!

Tønsberg i morgen
Ingen trepoenger i sikte, men et klart avansement mot vår andre tittel i år. Buss går fra Bohemen klokka 16 og billetter kr.200 kjøpes på bussen eller i Sjappa. I Sjappa fortsetter supersalget!

Legg igjen en kommentar