Møte med en gammel kjenning

Husker du Espen Næss Lund? Han spilte tre obligatoriske kamper for Vålerenga i 2003. Da var han 17 år og regnet som en talentfull spiss. I dag er han lærerstudent i Tønsberg, 25 år og midtstopper for 2.divisjonsklubben FK Tønsberg. Ja, nettopp! Vålerengas motstander i 2. runde onsdag. Det var Kjetil Rekdal som hentet Espen … Fortsett å lese «Møte med en gammel kjenning»

Husker du Espen Næss Lund? Han spilte tre obligatoriske kamper for Vålerenga i 2003. Da var han 17 år og regnet som en talentfull spiss. I dag er han lærerstudent i Tønsberg, 25 år og midtstopper for 2.divisjonsklubben FK Tønsberg. Ja, nettopp! Vålerengas motstander i 2. runde onsdag.

Det var Kjetil Rekdal som hentet Espen Næss Lund til Vålerenga. Det var vel egentlig å anse som et skup for i 2002 var også Rosenborg interessert i å signere unggutten som uttalte til pressen at han på sikt håpet bli utenlandsproff.

«Rekdal frister spissjuvel med United-kamp» var en Dagbladet-tittel i 2002. VPN skrev følgende om fyren i 2003:

Espen er av mange betraktet som et av landets beste talenter og vi håper tiden i Vålerenga skal få unggutten til å vinne trygghet og erfaring. Har ikke hatt anledning til å vise seg frem i noen stor grad foreløpig, men har i hvertfall rukket å score et mål i treningskampen mot Moss. Har tatt over rollen som lagets høyeste etter at Sonja forlot Vålerenga til fordel for hvit sjokolade og vafler i belgiske Westerloo. Langemann har bra fart, fin spillerforståelse og når erfaringen kommer vil han nok også bli enda mer synlig på banen.

Vel, han ble aldri særlig synlig på fotballbaner – i alle fall ikke i Vålerenga-drakt. Så vi sendte en message til Espen Næss Lund i Facebook, og fikk svar på våre spørsmål.

Hvordan var tiden i Vålerenga? Hva husker du – på godt og vondt? Hvordan blir det å møte Vålerenga igjen? Har du kontakt med noen av de du spilte med, og i så fall hvem? Hva tror du om onsdagens kamp? Så du scoret to mot Ull/Kisa, men er du nå midtstopper?

Og Espen Næss Lund svarte villig vekk. Her er det han skriver:

– Det har jeg selvfølgelig tid til! Tiden i Vålerenga var en meget lærerik og nyttig periode for min del både sportslig og utenfor banen. Jeg fikk muligheten til å trene med spillere på det høyeste nivå i Norge, samtidig som jeg lærte mye i forhold til treningskultur og hva det innebærer å drive idrett på toppnivå. Samtidig ble det tøft for meg å flytte fra mor og far, og overgangen fra trygge omgivelser til store Oslo ble kanskje litt for mye å takle over en lengre periode. Samtidig er dette noe av det jeg lærte mest av i perioden i Vålerenga. Gode minner er det uansett mange av; gode kamper i europacupen, forløsende spenning når vi beholdt plassen i stedet for SF i kvalik og de få kampene jeg selv var delaktig i.

– Jeg har ikke så mye kontakt med de jeg spilte med den gang, men har, som så mange andre, hatt noen samtaler gjennom dette mediet. Jeg ser veldig frem til kampen på onsdag, og håper vi kan bite fra oss litt. Vi har et ungt og fremadstormende mannskap som jeg tror kan ha gode muligheter på en veldig god dag. Stemmer at jeg også er blitt midtstopper på mine eldre dager, men liker selvfølgelig og være med i angrep for å score litt mål. Vår Gashi er forresten ikke i familie med Ardian. Jeg tror Gashi er som Hansen her i Norge. Hehe..

Legg igjen en kommentar