Dagboka onsdag 5. mai 2010

Sola skinner og jeg er så glad. Det er kamp mot Hønefoss i kveld. Med fare for å jinxe laget: Det bør og må bli seier. Kamp mot Hønefoss Jeg må innrømme at min første og bortimot eneste assosiasjon til Hønefoss er en forferdelig våt ettermiddag/kveld på høstparten av sesongen 2002. Uten å være sikker … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. mai 2010»

Sola skinner og jeg er så glad. Det er kamp mot Hønefoss i kveld. Med fare for å jinxe laget: Det bør og må bli seier.

Kamp mot Hønefoss

Jeg må innrømme at min første og bortimot eneste assosiasjon til Hønefoss er en forferdelig våt ettermiddag/kveld på høstparten av sesongen 2002. Uten å være sikker så tror jeg også at det var jeg som skrev kampreferatet. Og hva er bedre enn å stjele fra seg selv? Overskrift var «Ispinner i høstregn»

…å konstatere at LF antagelig ble mye bedre etter trenerskifte, men uansett er dette en motstander Vålerenga ikke skal ha nevneverdige problemer med å slå. Og deri ligger kanskje kimen til de problemene som tydelig viste seg i løpet av kampen. Det er alt for mange kamper denne sesongen hvor selv ikke seier på bortebane kan markeres med annet enn «det skulle bare mangle». Ikke spesielt motiverende for denne supporteren i hvert fall og sikkert ikke spesielt motiverende for spillerene.Annen unnskyldning kan jeg ikke komme på for det som ble prestert søndag ettermiddag på Hønefoss idrettspark. Tross seieren var det LF som dominerte banespillet og det som tydeligst skilte lagene var rett og slett innsatsviljen, gutsen og spillegleden. Sistnevnte var nærmest fraværende hos Vålerengas utvalgte.

Ligner litt på dagens kamp i grunn. Heldvis så kommer været neppe til å være like ille i kveld, og tre poeng i eliteserien må vel kunne sies å være motivasjon god nok, selv om «det skulle bare mangle». Her er Martin Andresens vri på vif.no:

– Etter opplevelsen mot Strømsgodset sist helg, er det greit at kampene kommer tett. Nå kan vi revansjere oss fort, sier Vålerenga-manager Martin Andresen til vif-fotball.no og fortsetter

– Vi frykter ikke Hønefoss. Vi er bedre enn dem om vi er på vårt beste. Det er bare seier som er godt nok for oss i morgen, sier han.

Erik Hagen skal visst nok være klar for Hønefoss, vond hofte til tross, mens vår egen Birger Madsen som også sliter med hofta ikke blir tatt ut for Vålerenga. Adnan Haidar kommer inn i troppen for Madsen, men det er nok Stefan Strandberg som skal starte på midtstopperplassen. Troppen ser forøvrig slik ut:

1 Lars Hirschfeld, 30 Kristian Krohn-Holm, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 11 Morten Berre, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 21 Luton Shelton, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 27 Adnan Haidar, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix, 33 Amin Nouri

Vi avslutter dagboka med de siste linjene fra kampreferatet anno 2002:

På mobiltelefon på vei hjem fra Hønefoss i kø – Datter til Far: «Vant vi?», Far til Datter: «Ja, 2-0», Datter til Far: «Hvem slo vi?» Far til Datter: «Liv/Fossekallen», Datter til Far: «Woohooo, stort Pappa! Stort!» Trenger jeg si mer?

Ses på Ullevål.

Legg igjen en kommentar