Dagboka tirsdag 4. mai 2010

Det er mai og det snør. Dessuten så skjer det ikke så mye i Vålerenga. Så mens vi venter på morgendagens hjemmekamp mot Hønefoss tar vi for oss to klubber som begynner på «S». Skeid i trøbbel Skeid er som kjent i dyp økonomisk krise, en krise klubben hadde gitt seg selv frist ut april … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 4. mai 2010»

Det er mai og det snør. Dessuten så skjer det ikke så mye i Vålerenga. Så mens vi venter på morgendagens hjemmekamp mot Hønefoss tar vi for oss to klubber som begynner på «S».

Skeid i trøbbel

Skeid er som kjent i dyp økonomisk krise, en krise klubben hadde gitt seg selv frist ut april for å komme ut av. Den fristen er nå passert (selv om de som tar seg bryet med å se ut av vinduet i dag sikkert har vanskelig for å tro at vi har kommet til mai). Men Skeid trekker ikke inn årene for det: i stedet har de fått drahjelp av Vålerenga, og den selvpålagte fristen er skøvet ut i ubestemt framtid. Klubben i våre hjerter spytter 175000 kroner i Skeids kasse, I tillegg så stiller sine seks eks-Skeid-spillere, brødrene Abdellaoue, Leigh, Freddy dos Santos, Morten Berre og Birger Madsen til rådighet for at Skeid skal kunne bruke dem i eventuelle kampanjer for å redde klubben. Og, ikke minst, så stiller Vålerenga treningsanlegget sitt på Valle til gratis bruk for Skeid i inneværende måned. Alt dette i følge Dagsavisen.

Hvorfor denne gavmildheten?

– I stallen vår har vi seks tidligere Skeid-spillere. Det betyr derfor mye både for oss og Oslo-fotballen som sådan at Skeid kommer gjennom krisa og klarer seg. Vi håper derfor at de løsningene vi har kommet fram til vil være med på å redde naboklubben, sier administrerende direktør i Vålerenga Fotball, Pål Breen i Dagsavisen.

Men før vi går amok over pengegaver til en antatt utakknemlig fiende (hvem kjenner ikke aggresjonen mot Vålerenga fra de fåtallige Skeidoksene?) så skal du se at Vålerengas handlemåte nok er smartere enn som så:

– Vi forhandler også om utkjøp av videresalgsprosenter for de to nevnte [Mostafa Abdellaoue og Dawda Leigh] samt for Mohammed Abdellaoue, sier Breen.

Med andre ord så kan Vålerenga ende opp med rettigheter som er verdt sin vekt i gull. Og det er ikke dumt.

– Vi setter stor pris på engasjementet Vålerenga viser. Ikke bare i forhold til utbetalingene for å hjelpe oss økonomisk nå, men også for å fristille spillere til å hjelpe oss med aktiviteter, sier Skeids styreleder, Konrad Kuhlman i Dagsavisen.

Dere burde kanskje tenkt litt lenger før dere gikk inn i en samarbeidsavtale med Lillestrøm, tenker vi. For Lillestrøm har ikke gått med på noen tilsvarende deal ennå.

Noe spesielt kos er det neppe i Skeid for tiden uansett: Selv om Skeid leder avdelingen sin så slutter Arild Stavrum grunnet manglede utsikter til lønn, mens spillerene må ta et stort lønnskutt, av størrelsesorden 70%.

Alternativt univers

En av VPNs redaksjonsmedarbeidere har ofte så god tid på jobben at han kan tråle all verdens sportssider mens han samtidig hever sin fete gasje. Vi klager ikke på det, for det hender han finner gullkorn, som for eksempel i gårsdagens TimesOnline: I anledning Fulhams besøk i Hamburg så fant Times reporter fram til klubben St Pauli, godt kjent også i Vålerengamiljøer. Vi klipper og limer noen sitat.

…it is a pity that more Fulham fans did not stay on an extra day to watch the club that offer the most refreshing antidote to Uefa’s corporate football ideal….

The core of the club’s support is left wing, anarchic and hedonistic, including many with “alternative” lifestyles that reflect the area. “We like to feel we are underdogs, fighting against big money,” Uwe, a magazine seller, said. “Antiracist, antifascist and internationalist.”

If a Clash reunion tour were possible, this would be its audience, except that they do all the singing.

Attending a match at the Millerntor is like stepping back 20 or 30 years into a slightly altered, improved football universe: the old Den without the menace. With beer and smoking allowed on the terraces – yes, standing remains part of Germany’s football landscape – it even smells like an old ground. In a good way.

The standing areas are being expanded rather than replaced by seats.

“It was a hard fight to keep standing areas in the 1990s,” Sven Brux, a former fanzine editor, now a club administrator, said. “You gave up too easily. It wasn’t standing that killed people at Hillsborough, it was mistakes by the police. That’s why so many British fans come here. English football is boring.”

Definitivt tanker å legge seg på minne i forbindelse med Vålerengas kommende stadion.

Legg igjen en kommentar