Dagboka onsdag 28. april 2010

I dag nynner vi på en god, gammel barnesang. Melodien er kjent, men resten har vi finni på nesten helt av oss sjæl. Noen barn er hvite, og noen nesten rød Rekdal har vært ute med snusleppa si uten at uttalelsene hans har vært direkte snusfornuftige. Ordvalget hans er klart uheldig når han prøver å … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. april 2010»

I dag nynner vi på en god, gammel barnesang. Melodien er kjent, men resten har vi finni på nesten helt av oss sjæl.

Noen barn er hvite, og noen nesten rød
Rekdal har vært ute med snusleppa si uten at uttalelsene hans har vært direkte snusfornuftige. Ordvalget hans er klart uheldig når han prøver å uttrykke at mørkhudete får mildere behandling enn hvite i fotballsammenheng. NFFs sportssjef reagerer sterkt på Rekdals uttalelser om forskjellbehandling. ( tv2sporten.no ) Antirasistisk senter raser, kanskje med god grunn, men jeg tror ikke det finnes noen som helst vilje eller ønske derfra til å se hva Reka kanskje egentlig mener.

VPN klagde på dårlig dømmekraft og lettvinte avgjørelser da Andreas Nordvik ble utvist etter provokasjon fra Diouf i semifinalen i Molde sist høst. Den gangen skrev vi dette:

– En vanvittig fotballkamp som så ut til å gå Vålerengas vei før Molde trylla opp et ynkelig afrikansk tjuvtriks. En kamp vi forsåvidt fortjente å tape, men som vi burde ha vunnet. En dommer som ikke gjorde feil i forhold til boka, men som burde ha sett litt mer av Mame Diouf når han først bestemte seg for å se noe i det hele tatt.

Jeg mener det må gå an å påpeke at det er forskjeller her i verden uten at det dermed er rasisme ute og går. Vi snakker lekende lett om at spanske og italienske skuespillfakter er et ledd i fotballkulturen i de landene. Er det ikke lov å nevne at nigerianere og senegalesere kanskje også har fotballkulturelle særtrekk?

Husker dere dommer Øvrebø på Lerkendal søndag? Han unnlot å gi en hvit mann sitt andre gule og dermed sitt velfortjent røde kort. Men kort måtte jo deles ut i den situasjonen , så Øvrebø ga det til en uskyldig farget spiller for sikkerhets skyld.

Joda. Det er forskjellsbehandling i fotballen. Den slår ikke alltid den veien Reka mener. Og den er sjelden rasistisk motivert.

Noen spiller fotball, andre sparker langt
Lørdag møtes to lag der trenerne har skjønt noe. På tv2sporten.no i går utfordrer Deila og Martin Drillo når de mener ballbesittelse er riktig vei for å utvikle norsk fotball:

– Helt nødvendig for å utvikle fotballspillere, sier Godset-treneren . – Det er mye av det Drillo sier som jeg er enig i, men vi må ikke bli blåøyde. Vi må se hva som skjer internasjonalt, og der er det veldig lite medløpspasninger. Det er pasninger på fot. Det kan være medløp, men det er rett på fot og spill på feilvendte spillere. Og skal vi få internasjonale spillere fremover, så må de være gode på de tingene. Hvis vi spiller over dem i norsk fotball, kan vi glemme å få spillere ut.

– Det laget som har det beste pasningsspillet vinner serien, slår Deila fast.

Enkelt og greit fra Strømsgodsets trener, men Martin er enda enklere:

– Vi ønsker å ha ballen mest, vi! Det er mest morsomt å være fotballspiller og ha ballen. Da tror vi at vi scorer flere mål, og motstanderen scorer ikke, utdyper VIF-sjefen til TV2sporten.

VPN legger til at det er morsomst å være publikum når vi ser fotball enn når vi ser friidrett. Det er morsomt å se ballen sparkes over tribunen en gang i blant, men morsommere å se den langs bakken. Samme hvor mye norske fotballspillere prøver, er etiopiere og kenyanere best uten ball i det lange løp .

Noen lag er gode, andre lag er best
NRK.no har lirket ut av Martin at dagens topplag Aalesund og Tromsø vil havne et stykke nede på tabellen til slutt og at også Strømsgodset vil falle nedover etter hvert.

For å ta det siste først: Det er bare å banke Godset først som sist, og de som ikke har skaffet seg billetter i løpet av dagen må nøye seg med å se toppoppgjøret i Drammen fra sofaen eller barkrakken lørdag. 30 billetter igjen i bortesvingen og 200 på langsida meldes det fra Sjappa.

Vi har stor tro på Martin om dagen, men ingen er ufeilbarlig. Hør på denne blemma hans:

– Jeg sa før sesongen at Rosenborg skal gjøre mye galt for ikke å bli seriemester. De er storfavoritter, sier Andresen til NRK

Han er rask til å rette opp inntrykket, det skal han ha:

– Vi er utfordrer til å ta medalje, og at vi kommer til å spille den beste fotballen i Norge til tider, er jeg sikker på.

VPNs eldste skøyteentusiast velger å si det som Peter Mueller:

– Hvorfor bli nummer fire, fem eller seks i ligaen. Dere kan vinne hele greia!
«I want to see you guys kick some ass!»


Legg igjen en kommentar