Det kunne vært verre – vi kunne vært fugler !

Siden i fjor har LSK, godt hjulpet av sine egne Kanarifugler, drevet klappjakt på alle som ikke er medlem av KFL og allikevel tar seg til rette og synes på tribuna. Fotballsupportere er viden kjent for sin korte, og svært selektive, hukommelse. Allikevel kan sikkert noen huske tilbake til 2008 da vi markerte Eurostand08 i … Fortsett å lese «Det kunne vært verre – vi kunne vært fugler !»

Siden i fjor har LSK, godt hjulpet av sine egne Kanarifugler, drevet klappjakt på alle som ikke er medlem av KFL og allikevel tar seg til rette og synes på tribuna.

Fotballsupportere er viden kjent for sin korte, og svært selektive, hukommelse.
Allikevel kan sikkert noen huske tilbake til 2008 da vi markerte Eurostand08 i fellesskap med supportere over hele Europa, der man fra nesten samtlige tribuner uttrykte krav som:

– Ståplasser
– Lavere billettpriser
– Utidig flytting av kamper

Den gang uttalte Kanarifansen Lillestrøm følgende:

” KFL mener sakene Eurostand 2008 belyser er ekstremt viktige for alle oss stående, syngende supportere og ønsker at budskapet spres både innad og utad”.

Mye vann har rent under brua siden den gang.

Siden i fjor har LSK, godt hjulpet av sine egne Kanarifugler, drevet klappjakt på alle som ikke er medlem av KFL og allikevel tar seg til rette og synes på tribuna.

Under en treningskamp i vinter var det noen som oppholdt seg flere meter unna feltet til KFL og sang.

Selvsagt ble disse utestengt.

Det er ikke alle som lar seg skremme bort fra kamp, selv om alle er enige i at draktfargen til LSK er skummelt nok, stod noen oppreist under årets første hjemmekamp på Åråsen.
Disse er nå erklært uønsket på Lillestrøm sine kamper for resten av sesongen grunnet brudd på tribunereglementet
.
Stedet de valgte å stå var tross alt definert som en sittetribune, skal man stå må man melde seg inn i KFL, det er tross alt de som har hegemoni på ståplasser på Åråsen.

For øvrig er tribunereglementet på Åråsen fantastisk lesning, og vi sakser hemningsløst:

” Klubbens vakter kan bortvise personer som er utestengt fra Åråsen etter § 3, overstadig berusede personer, personer som har på eller med seg effekter som er forbudt på Åråsen etter § 5”

” LSKs styre kan for et nærmere bestemt antall kamper eller sesonger utestenge personer som i forbindelse med LSKs kamper har […]hatt med effekter inn på stadion i strid med § 5”

” Ultrasgrupper er uønsket på Åråsen. Grupper med tilknytning til LSK som kommer uniformert som eller for øvrig opptrer som ultras vil bli bortvist fra Åråsen”

§ 5 Forbudte effekter […]– seil, bannere, plakater og annet med: usaklig hets mot politiet, NFF eller andre myndigheter, skjerf, drakter, gensere, jakker eller annet som tilsier tilhørighet til grupper som er uønsket etter § 4”

Her er det ikke greit med usaklig hets mot myndigheter eller gensere som viser tilhørighet til ultras.

Og det var dette Ultras felt C, dette er det gjengen som er bortvist kaller seg, gjorde feil.
Deres hets av myndighetspersoner var ikke saklig!
Sett fra myndighetspersonenes side.

Videre hadde de sikkert på seg hettegenser som ikke var gul. Vel, det er godt mulig hettegenseren var gul, men hettegenseren ligna sikkert på en hettegenser ultragutter alltid har på seg.

Nå er det ikke VPN sitt anliggende om folk velger å drite i eget reir. Bokstavlig talt.

Derimot registrerer vi at vår egen administrerende direktør, sentrale sikkerhetsvakter og KST måtte tåle en dugelig dose kjeft i fjor og det toppet seg vel etter blussinga mot Lyn med påfølgende heksejakt på potensielle syndere.

Om Klanen var rævkjørt til ekstase av klubbens ledelse ville vi sikkert hatt samme kaoset hos oss som de har på bygda.

I stedet har konstruktiv dialog mellom supportere og klubbens ledelse gitt oss en Pål Breen i spissen for ståplasser på Ullevål. En samme Pål Breen som synes NFF er reale kødder som avviste Klanens solide søknad for lovlig bruk av bluss under TIFO-arrangement mot Rosenborg.

Idioter som begår idiotiske handlinger skal piskes. Da spiller det ingen rolle om de er administrerende direktører, Klansskaller, uavhengige supportersider eller sikkerhetspersonell.
Samtidig skal folk og organisasjoner få honnør når de gjør sine saker bra.

Bamseklemmer utloves derfor Klanen (!) og Pål Breen ved neste møte.

Det kunne vært verre, vi kunne vært fugler.Legg igjen en kommentar