Aksjon Festung Oslo

OPPDATERT SKJÆRTIRSDAG 2010 Som nevnt i artikkelen Kjære spillere så er dette på mange måter en skjebnesesong med tanke på igjen å befeste vår posisjon i byen og i fotballnorge for øvrig. Starten 2010 Entusiasme og fremtidstro skapes blant annet av en god start. En god start er jo noe vi ikke har hatt for … Fortsett å lese «Aksjon Festung Oslo»

OPPDATERT SKJÆRTIRSDAG 2010
Som nevnt i artikkelen Kjære spillere så er dette på mange måter en skjebnesesong med tanke på igjen å befeste vår posisjon i byen og i fotballnorge for øvrig.

Starten 2010
Entusiasme og fremtidstro skapes blant annet av en god start. En god start er jo noe vi ikke har hatt for vane å ha de siste sesongene. På bakgrunn av det vil vi i VPN derfor følge disse kampene litt ekstra og sette dem i perspektiv og se om de kan være med å skape et fundament for en god sesong.

Kamp 1:
Vålerenga – Viking 2-0
Tilskuere: 12.167

En dårlig førsteomgang hvor vi scorer 2 praktmål. Etter pause eier vi kampen og latterliggjør blant annet 3 stykk Fabio og en erke-rogalending. Spillet preges av en bedre og jevnere matte enn tidligere sesonger og spillet langs bakken går raskere og det er lettere for spillere som er gode med ballen i bena å være presise både i pasninger og i finter, rykk og liknende.

Selv Morten Berre klarte jo å kjøre noen show langs krittlinjen.

Mediene var i etterkant av kampen positive. Lengst gikk vel Dagbladets Esten O. Sæter som mente det var flust av grunner til å komme seg på kamp igjen, og ga eksempler i Moa, Fellah, Strandberg og Hæstad på hvorfor dette kunne bli en god sesong.

Kamp 2:
Stabæk – Vålerenga 1-1

En god kamp på et flatt underlag. Vi tok ledelsen etter et langskudd, som skiftet retning, fra Kristoffer Hæstad. To offensive lag som skapte et utall sjanser og generelt gode kritikker i aviser og tv i etterkant.
VG valgte å fokusere på midtbanen vår generelt og Hæstad spesielt. Scoring, redning på strek og andre kampen på rad der han presterer på et høyt nivå.

Kamp 3:
Vålerenga – RBK 0-0
Tilskuere: 17.284

Mange tilskuere på kampen. Fullt på Gaza, fullt på Vestbredden, mange på Hafslund og greit med folk på øvre del.

Mye lå til rette for en underholdende og god kamp. Den innfridde ikke. Mediene dagen etter er mest opptatt av at den nye matten er i elendig forfatning. Martin er ute i avisene og legger skylden for dårlig spill på dårlig underlag. Vålerenga er et spillende lag og lider mer under dårlige forhold. TV2 melder at 30% av matta allerede er erklært død og at nytt gress må legges.

Vi fikk i det minste poeng og ligger fremdeles på øvre halvdel og har kort vei opp og noen kokkoslag foran oss. Og vi er fortsatt ubeseiret.

Kamp 4
Start – Vålerenga
Sør Arena, mandag 5. april kl. 16.00 (TV2 Zebra)

Start ligger på plassen over oss på tabellen og seier i denne kampen betyr et aldri så lite byks oppover.

Legg igjen en kommentar