Vålerenga – Rosenborg 0-0

Årets tredje kamp, og andre hjemmekamp, var mot nok en motstander av den vanskelige sorten. RBK har en sterk og bred stall og tilfeldigvis møtte vi dem i kampen etter at de dreit seg ut mot Start. Man behøver mao ikke være heldiggrisen Babe for å forstå at dette er en jobb for menn med … Fortsett å lese «Vålerenga – Rosenborg 0-0»

Årets tredje kamp, og andre hjemmekamp, var mot nok en motstander av den vanskelige sorten. RBK har en sterk og bred stall og tilfeldigvis møtte vi dem i kampen etter at de dreit seg ut mot Start. Man behøver mao ikke være heldiggrisen Babe for å forstå at dette er en jobb for menn med hår på kassa som er så tøffe at de kjører uten bilbelte.

Kampfakta

Vålerengas lagoppstilling: Hirschfeld. dos Santos, Muri, Strandberg,
Nordvik. Fellah, Hæstad Singh. Shelton, Moa, Berre (Sæternes 57 min)
Innbytterbenken: liste opp resten av troppen

Bøndas lagoppstilling: Örlund.Lustig, Stadsgaard, Demidov,
Dorsin.Henriksen, Annan, Skjelbred (Aasen 90), Olsen (Winsnes 76).
Prica, Iversen (Moldskred 46)

Gule kort
Hjemmelag: dos Santos 20, Fellah 45, Hæstad 62, Shelton 74
Bortelag: Annan 45
Røde kort:
Bortelaget: Henry Rinnan, men han fikk det allerede i 1947

Hoveddommer: Tommy Skjerven

Kampinntrykk

VPNs referent kom ulovlig sent til denne kampen og i det han småløp opp de få trappetrinnene til tonene melodi komponert av de bluferdige gutta i Ramstein åpnet stadion seg opp. Endelig var det godt med mennesker på Ullevaal igjen. Å lide seg gjennom fjoråret mens tilskuersnittet sakte krøp seg ned mot 5-6.000

Etter den siste ukens skriverier i avisene om Martins besøk til Lerkendal hadde jeg faktisk trodd at vi skulle ta føringen i større
grad i første omgang. I stedet var det for det meste RBK som tilrev seg initiativet på midtbanen. Kristoffer Hæstad var igjen stor i sin dype rolle. Han kriget og vant en rekke dueller. Dessverre klarte ikke Fellah og Singh kunststykket å følge opp. Singh virket stort sett blek i dag og Fellah noe uinspirert. Det var en del situasjoner der sistnevnte med letthet kunne tatt et ekstra løp i stedet for enten å bli diltende rett foran eget forsvar når resten av laget dro i gang en lovende overgang og han var i tillegg tidvis slapp hjemover.

Fremover i første omgang så var vi satset vi for det meste på to typer kontringer o vi vant ballen dypt på egen banehalvdel 1) i bakrommet eller i bena på en rettvendt Luton Shelton eller en langball til Moa som skulle virke som et oppspillspunkt. Spesielt Luton Shelton kunne dette med å skape litt kaos og han lekte seg tidvis med den merkelige figuren Lustig. Dessverre er han tidvis avhengig av å legge den over på høyrefoten og det resulterte i en stor spolert sjanse og noen dårlige innlegg. Mer om dårlige crossballer og innlegg senere.

Utover det hadde vi også en feit en ved Moa, men skuddet hans ble delvis blokkert av Demidov og smalt deretter i reklameplakatene ved siden av mål.

Utover det så føler jeg at jeg bør ta opp en ting som skjedde på slutten av 1. omgang og det er overfallet på stakkarslige Lustig. Her aner han fred og ingen fare og så ut fra intet så kommer en av våre drassende inn på banen med en utrangert gammel Haubitser, tar sikte på Lustig og planter det 155 mm brede prosjektilet i ryggen hans. Slikt er ufint og må ikke skje igjen. Stakkaren går jo rett ned og Luton Shelton bare slår ut med armene og påstår han filmet. Slikt er også ufint!!!!!!!!!1oneone

2. omgang er jo ikke bare Gary Glittter. Faktisk tidvis kjedelig. Igjen var det en omgang preget av mange oppspill på Shelton, men i denne omgangen var tydeligvis taktikken at vi skulle slå diagonale crossballer fra Freddy til en feilvendt Shelton. Det fungerte ikke like bra som i glansdagene til Flostein Jo og Inge Bjørn Stigeby. Noe av dette skyldes vel at foten til Freddy er like stødig og pålitelig som et valgløfte. Utover det så ble også slutten skjemmet av en lang reke med ræva innlegg og cornere. Jeg blir litt fascinert av spillere som gang på gang ikke klarer å løfte en ball. ”Oj, ble også denne kort og i knehøyde?” bør ikke være eneste i tanke i hodet på være spillere langs langsidens krittlinje etter ballberøring.

Da matchuret var i ferd med å tippe 90 spilte minutter klarte vi også å produsere et farlig skudd. Hadde vært digg å snyte Bart City helt på slutten, men 1 poeng og fortsatt ubeseiret er godkjent. Det samme er tilskuerantallet. Meget hyggelig var det også å se (xxx) gå på nok et kjærkomment tap.

Spillerbørs

Hirschfeld: 7 BB

Dos Santos: 6
Muri: 4
Strandberg: 5
Nordvik: 5

Fellah: 5
Hæstad: 6
Singh: 5

Berre: 5
Moa: 4
Shelton: 6

Innbytter:
Sæternes: 5

Legg igjen en kommentar