Dagboka tirsdag 9. mars 2010

I dag får du svar på ting du ikke visste at du lurte på om kampoppsettet i Tippeligaen. Det er ikke NFF som svarer, for roboten som tar grovarbeidet der tankevirksomhet er en forutsetning, har ferie. – Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå. Vi på tribunen tåler det så vidt, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. mars 2010»

I dag får du svar på ting du ikke visste at du lurte på om kampoppsettet i Tippeligaen. Det er ikke NFF som svarer, for roboten som tar grovarbeidet der tankevirksomhet er en forutsetning, har ferie.

– Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå.
Vi på tribunen tåler det så vidt, men Ullevaal tåler det ikke. Det er fremdeles vinter. Den rekordtidligere sesongstarten vil føre til et elendig gressteppe frem mot sommeren.

– Jeg var nettopp i møte med Ullevaal Stadion AS, og de er skeptiske til hva konsekvensene blir på lengre sikt. De skal få banen klar til seriestarten, men de er usikre på hvor stor skade den vil påføre gresset utover våren, sier administrasjonssjef Ellen Horn i Vålerenga Fotball til TV 2 Sporten.

Faren er stor for varige skader når det spilles før gresset får satt seg skikkelig. Kunstig tidlig sesongstart krever kunstig gress. Viking, Start, Brann og Molde sliter de også, men det er Vålerenga med Ullevål som får det verst. Lyn er heldigvis ute av bildet, men Drillos skal sparke høl i den skjøre matta noen ganger, og så er det Stabæk. På grunn av at de har leid ut salen sin til NRK og Melodi Grand Prix, må de spille tre hjemmekamper i mai på Ullevål. Amøbene i NFF som har overlatt alt ansvar for serieoppsettet til en computer, klarte ikke å komme på løsningen med å la Vålerenga få bortekampen sin mot Stabæk i dette tidsrommet for å spare matta for én kamp i en kritisk fase.

VPN spør leder i publikumsavdelingen i Vålerenga, Frida Blomgren, om Vålerenga har prøvd å gjøre noe med dette:

– Ja, Vålerenga ga innspill til NFF i brev 17. november at vi ønsket å møte Stabæk i perioden de spiller på Ullevaal, svarer hun

VPN har telefonert og sendt e-post til Dag Vestlund som er arrangementsjef i NFF om hvorfor det ikke har blitt tatt hensyn til dette, men han svarer ikke. Dårlig gjort. Han som har vært trener for A-laget til Vålerenga og greier. Inn midt i 1989-sesongen og ut midt i -90. Sur for at han måtte ut? Kanskje derfor han ikke svarer.

Når vi først trodde vi skulle få Dag Vestlund i tale, spurte vi også om det var noen klubber som stemte i mot den tidlige seriestarten. Arrangementsjefen har tidligere sagt til TV2 at klubbene var enige på forhånd om å starte før Holmenkollrennet var slutt. Ingen svar.

Hvordan stemte Vålerenga i saken om tidlig seriestart, spør vi administrerende direktør Pål Breen.

– Vålerenga stemte i mot.

Vi tenkte som så at Dag Vestlund måtte få en sjanse til , så derfor spurte vi ham om hvorfor ønsket fra Vålerengasupporterne om å få hjemmekamp i serierunde 22 mot Molde ikke ble imøtekommet. Da skal nemlig Vålerenga spille sin toppseriekamp nummer 1000, og Tifo-gruppa sto klar til å lage et skikkelig show. Tifo-gruppa var tidlig ute og tok opp dette både med Vålerenga og direkte med forbundet.

Arrangementssjefen i NFF svarer ikke. Frida Blomgren i Vålerenga svarer dette:

– Når det gjelder kamp nummer 1000 er dette ikke tatt opp med NFF. Vi pleier å få innspill fra Historielaget slik at disse tingene blir i varetatt – det fikk vi ikke denne gang og det ble derfor ikke med blant våre innspill til NFF – dessverre.

Synd.

Men det som er direkte dumt og pinlig, er det NFF som står for. NFF hadde møte med supporterne (NSA) i høst . Det skulle liksom være en invitasjon til supporterne for å delta i arbeidet med kampoppsettet, si i fra hva som var viktig fra supporternes ståsted og sånt. I følge styremedlem i NSA, Morten Haugen, var dette et rent orienteringsmøte, men sånne ting som å få ordna med hjemmekamp for spesielle anledninger, f.eks jazzfestival eller små eller store jubileer, ville være mulig. Bare til å komme med ønsker, det!

Jaggu!

2011 nærmer seg. Skal noen ha håp om å få smelt inn ønskene sine for kampoppsettet neste sesong, må de stå klare til midtsommermøtet i NFF. Etter det overlates tankearbeidet til roboten som ikke har fått melding om at det av og til er vinter i Norge og som aldri har lest Einar Skjæråsen.

Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå.
Mållaust liv har og e mening du lyt sjå og tenkje på.

Vålerenga i dag
Sjappe-bilen trenger et hjem. Den er 2,61 høy. Veldig upraktisk om du har ledig garasje på Kløfta eller i Vestfold, men alt i Oslo-området er av interesse. Helst i strøket Manglerud – Tveita – Hellerud. Kontakt sjappesjefen i Sjappa schapt som faen.

Legg igjen en kommentar