Sandefjord 2010

Vi lurer litt på hva Svend Foyn ville sagt om han visste at Blåhvalene satt og så på og heia mens nabobyens innbyggere var de som kjempet mot å bli skutt i senk? Tidene forandrer seg. Sandefjord også. Sandefjord Sandefjords største attraksjoner er Torp flyplass, Strømstadferga, E18 og Vestfoldbanen; fabelaktige muligheter til å komme seg … Fortsett å lese «Sandefjord 2010»

Vi lurer litt på hva Svend Foyn ville sagt om han visste at Blåhvalene satt og så på og heia mens nabobyens innbyggere var de som kjempet mot å bli skutt i senk? Tidene forandrer seg. Sandefjord også.

Sandefjord
Sandefjords største attraksjoner er Torp flyplass, Strømstadferga, E18 og Vestfoldbanen; fabelaktige muligheter til å komme seg så langt vekk som mulig fra stedet i en fei. Osebergskipet står i Oslo. Kosmos – rederbyens stolte hvalkokerier med sikker plass i Monopol – er skifta ut med Skøyen Stasjon i det store pengespillet. Sandefjordssmøret og bleke minner om klippen Thorbjørn Svenssen og de 104 landskampene er det eneste som som har overlevd tidens tann.

Sandefjord Fotball
Mens rederbyens rike menn og kjeltringer har sviktet i forsøket på å gi stedet evig liv i historiebøkene, har fotballfolket klart det. Ingen vil noen gang glemme dramaet i Vallhall 22.november 2003 der Sandefjord ble nektet opprykk med tap 3-5 etter en forrykende batalje mot Vålerenga og en forgjeves kamp mot dommer Jonny Ditlefsen.

Året før var det Brann som noe heldig snøt Sandefjord for opprykket. I år spilles historiens siste kvalikkamper, vi tror kanskje at Sandefjord deltar der. SF er en av klubbene som mener at kvalikkampene på slutten av sesongen er fargerike og spennende begivenheter, men før årets fotballting var stemningen stor for at 3 lag skulle rykke direkte ned fra 2011. Da kunne selvfølgelig Sandefjord Fotball fort vært ferdig som ei sviske, så de sendte formannen sin inn på tinget med forslag om bare to nedrykkslag. Pleeze! Forslaget ble vedtatt, Sandefjord Fotball kan øyne et lite håp også for framtida, men glemmer at det blir vrient for dem å komme tilbake etter neste nedrykk nå som bare to lag rykker opp. Så forslaget fra sandefjordbenken er vel litt sånn tveegga damoklessverd, ris til egen ros eller hva det heter.

Sandefjord Fotball 2010
I fjor var det dødt løp med Vålerenga, men med tap på målforskjell om den viktige sjuendeplassen. Hva med i år? Klart laget merker salget av Erik Mjelde, men er det ensbetydende med nedtur i forhold til Sandefjord Fotballs beste sesong noensinne? På klubbsidene til Sandefjord leser vi om sultne Rune Ertsås (fra Molde) og Vamouti Diomande. Sandefjordbloggeren Anders Vege skriver:

– Begge er spillere med hurtighet og gjennombruddskraft framover. Ingen tvil om at laget er styrket i det offensive, takk for det!

Sammen med senegaleseren Malick Manes (status: skadet) kan Sandefjord bli en hit angrepsmessig, men bakenfor mangler det nok både tempo og rutine. Utlendingene Samuel Camazzolla, Kjartan Finnbogason og Fenan Salcinovic har forsvunnet. Inn har det kommet spillere med norsk morsmål. Om det er en fordel eller ulempe gjenstår å se.

Keeper
Espen Bugge Pedersen er blant landets beste. Redder mange poeng og kanskje plassen.

Forsvar og midten
Forsvarer ikke plassen midt på treet.

Trener
Iren Patrick Walker har gjort mye med Sandefjord, og vil gjøre det igjen. God organisering gjør underverker med presumtivt dårlige spillere. Spør Drillo.

Orden i regnskapet
Økonomien er i frisk. Sandefjord Fotball er sammen med noen få andre et av de få tippeligalagene som ikke er under nøye økonomisk overvåking av Norsk Toppfotball og Klubblisensnemda, skrev Sandefjord Blad i november.

Oppsummering
Klarer de små Blåhvalene på den komplette arenaen å støtte laget sitt til å holde stillinga fra i fjor? Det er ikke langt fra midten til kvalik, for å si det mer eksakt.

Sandefjord i tall:
Keeper: 7
Forsvar: 4
Midtbane: 4
Angrep: 6
Trener: 9
Økonomi: 6
Publikum: 3

Totalt: 39

En kommentar til «Sandefjord 2010»

Legg igjen en kommentar