Viking 2010

Mange synsere har tro på Viking i år. Det har ikke vi. Etter bronse i 2007 og en respektabel 4. plass i 2008 så det ut til at folkeslaget, med et avvikende forhold til sauer, hadde noe varig på gang. Så lyst så det ut at de fleste mente Viking var i ferd med å … Fortsett å lese «Viking 2010»

Mange synsere har tro på Viking i år. Det har ikke vi.

Etter bronse i 2007 og en respektabel 4. plass i 2008 så det ut til at folkeslaget, med et avvikende forhold til sauer, hadde noe varig på gang. Så lyst så det ut at de fleste mente Viking var i ferd med å befeste seg som en av toppklubbene i Norge.

Som for så mange andre fikk også Viking føle på kroppen hva blåmandag innebærer. Uwe ble kjeppjaget i fjor, etter at klubben tryna på en 10. plass. Inn kom tidligere landslagstrener Hareide, som i sin tur tuppa ut tidligere landslagsspiller Myhre.
Omstendighetene rundt Myhres avskjedigelse er, mildt sagt, noe uklare. Sikkert er det uansett at bedre menn enn Myhre er blitt glemt på den plassen Myhre befinner seg nå.

At Viking er en klubb med ambisjoner for 2010 levnes det ingen tvil om. Spillerne er på berserkergang mot hverandre og Bertelsen nøler ikke ett sekund med å lemleste Fillo. Fillo på sin side takket ikke nei til litt intim omgang med kompisen sin, og slik går dagene mens de gleder seg til å møte skikkelige folk på banen.

Heldigvis får de anledning til det mandag 15. mars.

Keeper
Thomas ut av rekka gikk…, dermed var det duket for sutrepikken Jarstein. Jarstein kan skryte av de glatteste keeperhanskene i Tippeligaen, i tillegg til en fullstendig mangel på ære. Allikevel skal ikke Jarstein undervurderes. Fantastisk nok står Jarstein noen kamper som om han faktisk var en keeper av toppklasse.
Heldigvis vet vi – og Jarstein – at han ikke er det.

Forsvar
Slåsskjempen Bertelsen skal stå skulder mot skulder med vår gamle venn, Jørgen Horn, hvis ikke Indridi Sigurdsson eller Gojko Ivkovic kommer i mellom. Uansett er det ikke et bedritent forsvar Viking stiller med i år selv om spillerne er det.
Bedritne altså.

Midtbane
Nytt lagledd, ny slosskjempe. Her finner vi Fillo, bestisen til Bertelsen, sammen med røvere som Birkir Bjarnason og Vidar Nisja. Det er uklart hvilke kvaliteter Fillo, Birkir og Nisja innehar utover artige navn.

Angrep
Jøss da, her begynner det å svinge!
Erik Nevland skal få fart på karrieren sin igjen i Viking. Eller så skal han trappe ned.
Nevland føler sikkert på hvilken vei det går før han bestemmer seg. Sikkert er det i hvert fall at han har fått mang en Stavangertruse våt, og det er varslet at guttene igjen vil strømme til stadion.

Selvsagt gjør ikke Nevland jobben som spydspiss aleine, han får også med seg legender som Alexander Ødegård. Sistnevnte var i det minste en legende på Football Manager for mange år siden, hva han har gjort på ordentlig derimot er litt uklart.

Trener
For å samle troppene har Viking fått inn Hareide. Som klubbtrener var han solid en gang i tiden, som landslagstrener derimot var han relativt ubrukelig. Det eneste som står skrevet i stein er at Hareide er en real vinglefitte, fullstendig uten stake.
Lykkes Hareide i Viking som han har gjort i tidligere klubber, blir det kjipt for alle oss andre.

Publikum
Stavangerfolket er umulig å forstå og generelt ubruklige. De er ikke særlig spennende på tribuna heller.

På puben derimot er de overlegne. Ikke for å føre dype samtaler, som sagt er det ikke mulig å forstå hva de rabler om, men alle lag er velkomne på deres pub hvor det spilles lokale sanger og låter fra motstanderens repertoar annen hver gang.

Viking i tall:

Keeper: 5
Forsvar: 6
Midtbane: 6
Angrep: 8
Trener: 8
Publikum: 3

Totalt 36

Legg igjen en kommentar