Strømsgodset 2010

VPN levner ikke Godset mange sjansene, men lag som velger like svart og stygg blåfarge som Frigg og Viking, fortjener ikke annet. Overraskende for de aller fleste overlevde Strømsgodset fjorårets Tippeliga. De vant riktignok bare ti kamper, to færre enn Vålerenga, men det holdt til en ganske så trygg 12. plass. Alt til tross for … Fortsett å lese «Strømsgodset 2010»

VPN levner ikke Godset mange sjansene, men lag som velger like svart og stygg blåfarge som Frigg og Viking, fortjener ikke annet.

Overraskende for de aller fleste overlevde Strømsgodset fjorårets Tippeliga.
De vant riktignok bare ti kamper, to færre enn Vålerenga, men det holdt til en ganske så trygg 12. plass.
Alt til tross for en by, et lag og et publikum fullstendig blottlagt for sjarme. For ikke å snakke om en bankkonto blottlagt for penger.

Vinterens treningskamper har vist at drammenserne er kapable til å grøfte lag som Polonia Warszawa og Mjøndalen, mens konkurrenter i egen serie har vist seg i overkant røffe.
Ingen i redaksjonen vedkjenner seg å ha sett noen av Strømsgodset sin treningskamper selv, allikevel tør vi gjette på at strategien fremdeles er å ligge kompakt med 10 mann på egen 16-meter for så å forsøke seg på en kontring.

Dette har jo vært taktikken ved den grumsete elva siden bestefar fikk hår på kølla, og det er vel ingen grunn til å endre på det nå.

Strømsgodset stiller i år med et lag der kun fem, av totalt 23, spillere i A-lagstallen er født i 1980 eller tidligere. En såpass ung spillestall kan selvsagt overraske positivt og gjøre det svært godt.
Eller ikke.

Keeper
Ut fra treningskampene ser det ut som om Strømsgodset her stiller med tidligere vålerengaspiller, Adam Larsen Kwarasey.
De har også en kar med en slags fortid i Everton så her kan det svinge etter hvert.

Forsvar
Når Kim André Madsen (tidligere FC Lyn Oslo) og Joel Riddez er det du slår i bordet med, undres vel ingen over at man trenger hjelp fra resten av laget på egen 16-meter for å holde motstanderne unna.

Midtbane (ekstra forsvar)
Profilene presser seg ikke akkurat på i dette leddet heller.
Om du har hørt om Komlan og Alfred er det fint, de skal sikkert spille litt, hvis ikke er det helt som forventet.

Angrep (ekstra, ekstra forsvar)
Øyvind Storflor har nok de fleste hørt om, men nå har han søkt en anonym tilværelse ved motorveien. Til tross for at han er listet som midtbane/angrep på Strømsgodset sine offisielle sider, veit vi alle at han skal spille forsvar.

Trener
Ronny Deila er helten i Drammen som har ført Strømsgodset til Tippeliga og holdt dem der.
Foreløpig.

Pengepung
Ikke overraskende sitter Strømsgodset sammen med resten av Tippeligalagene og lurer på hvorfor de ikke har noen penger.
Forskjellen er at Strømsgodset har enda mindre penger enn de fleste andre laga og er ikke akkurat i stand til å kjøpe noe særlig.

Strømsgodset i tall:
Keeper: 2
Forsvar: 3
Midtbane: 3
Angrep: 2
Trener: 3
Økonomi: 1
Publikum: 2

Totalt: 16

En kommentar til «Strømsgodset 2010»

Legg igjen en kommentar