Hønefoss BK 2010

Kjøpe, kjøpe, kjøpe – tape, tape, tape, det blir nok melodien i Hønefoss i år. “Hønefoss har kjøpt…” er den hyppigst forekommende nyheten på tekst-tv siden jul. Vi ser på hvordan blandingen av kjøp og gamle gutter vil slå ut i 2010. rebuser er gjerne Hønefoss synonymt med mensen og litt som mensen tror vi … Fortsett å lese «Hønefoss BK 2010»

Kjøpe, kjøpe, kjøpe – tape, tape, tape, det blir nok melodien i Hønefoss i år. “Hønefoss har kjøpt…” er den hyppigst forekommende nyheten på tekst-tv siden jul. Vi ser på hvordan blandingen av kjøp og gamle gutter vil slå ut i 2010.

rebuser er gjerne Hønefoss synonymt med mensen og litt som mensen tror vi Hønefoss blir i 2010 også. De slår sikkert til en gang i måneden, men vil stå som et symbol på noe det aldri blir noe av.
Hønefoss vil nemlig aldri få noe tippeligaliv etter dette ene besøket og det garanterer vi.

Hønefoss har handla spillere i bøtter og spann, så mange har dem kjøpt at en på forumet lurte på om dem var sponsa av oljefondet. Jo da, dem har handla, men Ole Bjørn Sundgot har handla et lass med møkk. Vi tar dem lagdel for lagdel.

Keeper
I mål har dem Thomas Solvoll, en keeper som runder 30 år denne sesongen, en keeper som de færreste har hørt om, men som har stått for Hønefoss de siste årene. Solvoll er en keeper som ville ha vært andrekeeper for mange Tippeligalag. Solvoll har god rekkevidde, er god i feltet, men er ustabil og vil gjøre tabber og koste Hønefoss poeng også i år. Det er litt rart at Hønefoss ikke har brukt noe av pengene sine på en keeper med litt mer klasse.

Forsvar
Her har de en av sine sterkeste signeringer, Kristian Ørn Sigurdsson, en spiller som på sitt beste vil figurere på rundens lag. Han kan spille back, som han gjorde med blandet hell i Brann, men hadde større suksess på midtstopperplassen der. I Hønefoss er han forsvarssjef og midtstopper, akkurat det er lite tvilsomt. Rundt islendingen er det tynnere, vi snakker navn som Benny Olsen, Lennart Steffensen (tidligere Vålerenga), Byfuglien og superveteranen Frode Lafton. Dette er spillere som har klart seg greit i Adecco, men som ikke holder tippeliganivå. Hønefoss har et forsvarsproblem.

Midtbane
Hønefoss gir oss gjensyn med David “Hippi” Hansen og det er hyggelig, mange trodde Hippi forsvant som fotballinvalid da han slutta i Enga, men de ryktene er heldigvis overdrevne. Ellers har de en
midtbanespiller fra Levadia Tallin, Alexandr Dmitriev, som er en av klubbens viktigste spillere om vi skal tro klubbens egne hjemmesider. Umaru Bangura er er ung lovende midtbanespiller fra Sierra Leone. De har også hentet Paul Obiefule fra Lyn, en av få spillere i stallen som holder tippeliganivå.

Angrep
Lars Lafton og den tidligere vålerengaspilleren Kamal Saaliti har vært melodien til Hønefoss de siste åra, de holder ikke tippeliganivå. Hønefoss har i tilegg kjøpt Jean Claude Agnan fra Lyn, hentet en
gambisk spiss og hentet tilbake en tidligere hønefosspiller fra Tyrkia. Agnan holder nivået, mens resten av angrepet har mye å bevise. Det vi tror Hønefoss trenger er en eller to superraske spisser til å kontre med, da duger verken Lafton, Saaliti eller Agnan. Vi tror nemlig ikke at Hønefoss vil spille mye etablert angrep annet enn mot Haugesund, XXX og på treningsfeltet.

Trener
Ole Bjørn Sundgot er trener for klubben og står uten erfaring som trener på dette nivået. Akkurat det er jo ikke uvanlig i Tippeligaen de siste åra. Han har en tynn stall, men har i det minste begynt i
riktig ende gjennom å kjøpe en spiller som holder tippeliganivå i hver lagdel, De lokale støttespillerne later til å ha tro på han, siden de stiller midler til rådighet for kjøp i bøtter og spann. Vi tør ikke å
avskrive Sundgot som fotballtrener, dels fordi vi ikke tror det kreves all verden å være trener og dels på bakgrunn av at han faktisk rykka opp med dårligere mannskap enn dette.

Oppsummering
Vi tror at Sundgot og entusiasme i bygda er det som eventuelt må til dersom vi skal få en av tidenes største skreller i norsk fotball, nemlig at Hønefoss klarer seg i Tippeligaen 2010.

Mer sannsynlig er det at Hønefoss blir tatt igjen av den økonomiske hverdagen som resten av Tippeligaen lever i og går på en smell i løpet av sesongen. Spørsmålet er rett og slett hvor lenge har de lokale småhøvdingene råd til å leke Røkke og Fredriksen?

Hønefoss i tall:
Keeper: 2
Forsvar: 3
Midtbane: 5
Angrep: 3
Trener: 5
Økonomi: 4
Publikum: 3

Totalt: 25

En kommentar til «Hønefoss BK 2010»

Legg igjen en kommentar