FK Haugesund 2010

Opprykket var et eventyr for araberne, men 1001 netter i toppserien blir det definitivt ikke. Det forsvarsløse laget overlever likevel mot mange odds, og overrasker av og til med kjapp angrepsfotball. Med et av seriens dårligste forsvar på papiret, kan FK Haugesund fort bli akterutseilt i Tippeligaen denne våren. Akkurat som han sjømannen fra Haugesund … Fortsett å lese «FK Haugesund 2010»

Opprykket var et eventyr for araberne, men 1001 netter i toppserien blir det definitivt ikke. Det forsvarsløse laget overlever likevel mot mange odds, og overrasker av og til med kjapp angrepsfotball.

Med et av seriens dårligste forsvar på papiret, kan FK Haugesund fort bli akterutseilt i Tippeligaen denne våren. Akkurat som han sjømannen fra Haugesund som hadde festa og drokke med lokale skjønnheter i en eller annen havn i et eller annet land i den arabiske ligaen. Han rakk ikke båten og sto og veiva med araberklær på kaia og ropte og skreik. Mannskapet så mannen, men valgte ikke å snu. «Han er jo berre ein arabar», sa de….

Sånn. Nå veit du hvorfor folk fra Haugesund kalles arabere, det har langt fra noe med olje å gjøre som du trudde. Sildolje, derimot, det og sildajazz, det har dem så det holder i araberbyen. Og sildefotball, en avart av Starts sagnomsuste makrellfotball som heller ingen aner hva er. Vi tipper at sildefotballen har noe med not å gjøre. Inn i nota, ikke sant! Bob-bob.

En drøy uke før alvoret starter, er Haugesund ubeseiret i treningskampene. Det trenger absolutt ikke være noe godt tegn, vi har haugesundvis av eksempler på at gode forsesonger borger for en dårlig start. Men vi biter oss merke i at Måkene har slått Brann 2-0 i Bergen.

Stallen..eh..naustet
Laget har sagt farvel til 5 av spillerne som sørget for opprykket og blant annet henta tre dansker, en god (kantspilleren Martin Christensen), en middels(høyrebacken Allan Olesen) og en som sikkert er dårlig siden han fikk mindre og mindre spilletid og til slutt ikke engang ny kontrakt hos lille Odd. (kantspiller Jacob Sørensen) . Sistnevnte gleder seg enormt til å komme til Haugesund; der har de både kai og kjøpesenter, sier han. Det sier vel egentlig mer om Skien enn om fiskeværet.

Butikken det er snakk om heter forresten Oasen Storsenter som er godt kjent i fotballkretser på grunn av skildringen av Morten Berre den gangen han prøvde lykken i araberland:

”Morten Berre hadde så liten utstråling, at da han skulle på Oasen Storsenter så ville ikke de automatiske dørene åpne seg.”

Vi får se hvordan det står til med de strålende rundingsbøyene Haugesund stiller med i den bakre fireren i siste kamp på Ullevål før VM-pausen. Ikke sant Morten?

Treneren
Jostein Grindhaug klarte å føre FKH til opprykk i sin første sesong som trener. Godt gjort etter bare ett års trenererfaring med Åkra IL. En ledertype av klasse med tolv sesonger som Haugesundspiller bak seg.

Angrep er FKHs beste forsvar
Gutten i buret , Per Morten Kristiansen, er en sikker bakre skanse med klare matchvinneregenskaper. Han har bare litt tippeligaerfaring for ni år siden med Moss, men har vært blant Adeccos beste målvakter i flere år. To gode backuper på keeperplass skader heller ikke bak den tynne forsvarsmuren.

Haugesund bøtta inn mål sist høst og det er midtbane og særlig angrepet som redder laget fra nedrykk i år. John Pelu blir vel makker med fjorårets toppskårer Thomas Sørum (24 adeccomål) og serberen Nikola Djurdjic (10 mål i fjor)

Måking?
Neida! I utgangspunktet er dette et lag som liker seg best med spill langs bakken med lite mæling for måkene der oppe. Det gjenstår å se om det er nok til å holde Måkene svevende i toppserien etter denne sesongen. Vi tror det.

Økonomi og sånt
FKH oppsto som en fusjon mellom Haugar og Djerv 1919 i 1993. Laget deler hovedsponsor med Brann og Sogndal og vi ser for oss et nynorskbasert monsterlag mellom Ryfylke og Nordfjord i en framtidig fusjon tvunget fram av småsparerne i Sparebanken Vest.

Ellers veit vi ikke så mye annet om klubbens økonomiske fundament enn at det holder til lisens og at resultatet av finanskrisas herjinger legges fram på årsmøtet fem dager før laget skal banke Brann.
Vi tror ikke de har all verdens å rutte med.
Da hadde de hatt et annet lag.

FK Haugesund i tall:

Keeper: 7
Forsvar: 2
Midtbane: 4
Angrep: 6
Trener: 7
Økonomi: 3
Publikum: 2

Totalt: 41*

* 10 tilleggspoeng for Christian Grindheim og Håvard Lunde

Legg igjen en kommentar